איך לבנות תיק עבודות מנצח למשרת פיתוח Full Stack?

פרויקטים בתכנות

מחפשים מקום להתמחות בו בתור מתכנתים? זה כנראה לא יקרה… 

במציאות אתם ככל הנראה תצטרכו לצבור את הניסיון בעצמכם. אל חשש, יש דרך מצויינת לעשות את זה, והיא תלויה רק בכם!

במאמר הזה נלמד איך נראה תיק עבודות מנצח שיעזור לכם להשתלב במשרה הראשונה שלכם בפיתוח Full Stack. 

תוכן עניינים

במאמר קודם הסברתי שתואר אקדמי לא מספיק כדי להתקבל לעבודה הראשונה, וכדי להשיג ניסיון בתור מתכנתים תצטרכו לעבוד על פרויקטים בתכנות. באמצעותם, תוכלו לצבור ניסיון פרקטי אמיתי בפיתוח. 

השאלה היא: איך יוצרים תיק עבודות שממש מדמה עבודה אמיתית של מתכנתים בתעשייה? 

בתור מישהו שליווה מאות אנשים בתהליכי מיון, אני יכול להגיד לכם שיש חשיבות מאוד גדולה לאילו פרויקטים אתם בוחרים. 

אז נכון, אתם יכולים לעשות דברים גנריים כמו קטלוג מוצרים או TO DO LIST, אבל זה לאו דווקא יעזור לבדל את עצמכם ממאות מועמדים אחרים. אז מה עושים?

דבר ראשון, בואו נבין איך מנהלים ומעסיקים בוחנים את הפרויקטים שלכם.

לצפייה בסרטון: איך לבנות תיק עבודות מנצח למשרת פול סטאק:

לפי מה מנהלים בוחנים את הפרויקטים שלכם?

כשמתייחסים לפרויקטים, הרבה אנשים חושבים שהולכים לבחון אותם על הניראות של האתר. לכן הם משקיעים המון בעיצוב UX ובבממשק משתמש. אבל האמת היא שזה ממש לא מה שמעניין בפרויקטים שלכם.

מה שבאמת רוצים לראות הוא את המורכבות מאחורי הקלעים

רוצים להבין שאתם שאתם יודעים לכתוב קוד בצורה חכמה. זה אומר שבפועל יבדקו האם כתבתם ארכיטקטורה נכונה, וגם יעברו על אספקטים סקלאביליות. במילים אחרות, ינסו להבין עד כמה היישום שיצרתם מותאם לשינויים ולגדילה. 

מודעה

"..הרי אף מעסיק לא יקח אותך בגלל שסיימת איזה קורס..."

ראיון עם יניב ארד על הקורס הייעודי שלו לבעלי רקע בתכנות.  יניב מסביר מה החסמים בשוק העבודה למי שסיים לימודים ומנסה להתקבל למשרה ראשונה בפיתוח תוכנה, ואיך הוא מציע לפתור את זה . צפו בראיון המלא >>

איך לבחור אילו פרויקטים להציג בתיק העבודות?

עכשיו שהבנתם מה לפי מה בוחנים את הפרויקט שלכם, בואו ננסה להבין איך נראה פרויקט "טוב" שיעזור לבדל אתכם ממועמדים אחרים. אז נכון, במאמר הזה לא נצליח לעבור על הכל, ובכל זאת – הנה כמה דוגמאות לפרויקטים שיקנו לכם יתרון על פני מתנתים אחרים ללא ניסיון. 

דוגמא #1 – מערכת ניהול הזמנות:

בואו נניח שבחרתם ללכת על פרויקט מאוד נפוץ, שעל פניו נראה כמו משהו שהמון סטודנטים בונים. גם פה אתם יכולים להראות ייחוד אם תשקיעו (למשל) בטכניקות של שיפור ביצועים. לדוגמה – בבוטקאמפ שהעברתי בנינו עם המשתתפים מערכת שמנהלת הזמנות. במסגרת העבודה התמקדנו בשיפור ביצועים, ועל ידי טכניקה שנקראת "Memoization" הצלחנו לשפר את זמן הטעינה של הסרטים התמונות בעשרות אחוזים!

עכשיו תחשבו איך זה נראה ברגע שנציג את ההבדלים בין הגרסאות (ממש "לפני ו"אחרי" של המערכת) זה כבר הרבה יותר מרשים מעוד פרויקט גנרי. 

דוגמה #2 – אפליקציה תואמת וואטסאפ:

דוגמה נוספת לפרויקט משמעותי שאני עובד עליו עם תלמידים הוא בנייה של אפליקציה תואמת וואטסאפ. כלומר, יישום שממש מדמה את האפליקציה של וואטסאפ על כל הפיצ'רים שמשתמעים מכך: קבוצות, הודעות, וידאו ועוד. הכל מבוסס על יכולת טכנולגית שנקראת WebSocket. 

גם פה זה מאפשר לראות הבנה של מתכנתים.. ולא רק כתיבת קוד. 

לא רק פרויקטים אישיים

דרך אגב, אתם ממש לא חייבים לעצור בפרויקטים אישיים. דרך נוספת לצבור ניסיון משמעותי, (שגם יראה מצוין טוב בקורות החיים שלכם) הוא על ידי פנייה לעמותות.

אני נותן את זה כדוגמה כי בהרבה מקרים עמותות זקוקות לעזרה טכנית, ויכולה להיות התאמה טובה בינם לבין מתכנתים ללא ניסיון. למשל, עמותות שזקוקות לעזרה בתחזוקה של האתר או מערכת מסוימת שלהם. נכון, זה דורש להיות פרו-אקטיביים ולשלוח פנויות לכל מיני מקומות, אבל מעבר לעזרה לזולת, תחשבו גם על הניסיון שתצברו ככה.

ברגע שתוכלו לרשום בקו"ח שהייתם מתכנתים בעמותה מסויימת, זה יעזור לכם לשדר שאתם כבר עובדים בתעשייה. מעבר לכך, יהיה עוד מישהו שימליץ עליכם.

זה רק רעיון אחד, אבל הנקודה שלי היא שברגע שתהיו יצירתיים אתם תוכלו להשיג כמה מטרות תוך כדי בניית תיק העבודות שלכם: 

  • קודם כל – צבירת ניסיון טכני
  • חיזוק ה"מותג" שלכם – בצורה הזאת יהיה לכם קל לשווק למעסיקים את היכולות שלכם

איך להציג את תיק העבודות שלכם

הדוגמאות שסיפקתי לאורך המאמר נועדו לעזור לכם לבנות תיק עבודות שיעזרו לכם להציג ניסיון משמעותי, עוד לפני שהתחלתם לעבוד. 

יחד עם זאת, כדי להעזר בפרויקטים שלכם למציאת עבודה לא מספיק *רק* לעבוד עליהם, צריך גם לשווק אותם. אז איך להראות את העבודה שלכם? 

דרך פשוטה לעשות את זה, שגם ממש מדמה עבודה בתעשייה, היא על ידי בניית מוצר. למשל: אתר תדמית שבו תרכזו לינקים שימושיים בפרויקטים שלכם. 

בעצם, האתר הזה הוא עוד פרויקט שבו מימשתם טכנולוגיות, שפות וכלים שצברתם בהם ניסיון. 

זכרו – הכי חשוב שתיזמו, תפנו באופן אישי וכך תצליחו עם הזמן לבדל את עצמכם ממועדים אחרים וממש להתבלט. כל זה יגדיל את הסיכויים שלכם להתמיין ליותר חברות ולהשתלב בעבודה הראשונה שלכם. 

ובמקרה שאתם מסתבכים ומרגישים שאתם לא מצליחים להתמודד בכוחות עצמכם, יכול להיות שכדאי לקחת ליווי של יועץ לפרויקט הראשון – מישהו שיחדד אתכם וידע לתת לכם פידבק על הקוד שלכם ולהכווין אתכם בדרך הנכונה.

שלחו את המאמר לחבר/ה >>>