אם אתם מתחילים מאפס והמטרה שלכם היא להפוך למפתחי full stack, המאמר הזה בשבילכם.
במקום לדבר על מליון שפות וכלים, בחרתי לעבור על מספר מצומצם של טכנולוגיות מאוד נדרשות בתעשייה. אם תדעו אותם לעומק תוכלו לבנות אתר מקצה לקצה, ולקבל בסיס טוב שיאפשר לכם למצוא את המשרה הראשונה בתחום.
הכלים והטכנולוגיות שאציג הם הכי מבוקשים בתעשייה נכון להיום, ומלמדים אותם כמעט בכל קורס פולסטאק או בוטקאמפ שקיים בשוק.
כמובן, אתם גם יכולים ללמוד באופן עצמאי את הטכנולוגיות האלו ממקורות חינמיים באינטרנט. רק קחו בחשבון שכדאי להתמקצע בכל שלב לפני שעוברים לטכנולוגיה הבאה. בואו נתחיל!
#1 – HTML ו- CSS
HTML ו-CSS הם השלב הראשון במסע שלכם בגלל שהם מרכיבים את היסודות של דף אינטרנט. ברגע שתכירו אותם תבינו איך המחשב מציג דברים על המסך וזה יתן לכם בסיס טוב ליתר הדברים.
HTML קובע את המבנה של הדפים השונים. זה מתייחס לדברים כמו כותרות פסקאות, לינקים, תמונות והרבה אלמנטים אחרים.
לעומת זאת CSS אחראי על האסתטיקה של הדף. זה מתייחס לדברים כמו בחירת פונטים, צבעים, מרווח בין אלמנטים, פריסת העמוד, ואפילו קובע מה קורה כשאני מרחף עם העכבר מעל כפתור מסויים
לא בטוחים מה ללמוד?
אל תבזבזו זמן וכסף על הכשרות שלא יקדמו אתכם – השאירו פרטים ונעזור לכם למצוא תכנית לימודים שתפורה עליכם!
#2 – JavaScript
אחרי שלמדתם HTML ו- CSS הגיע השלב ללמוד JavaScript, שהיא שפה שמשתמשים בה בכל הדפדפנים המודרניים.
JavaScript היא שפת תכנות שמאפשרת לנו להפוך את האתר לדינמי ואינטראקטיבי. באמצעות JavaScript אפשר להוסיף התנהגויות שונות לאלמנטים בדף, לעדכן את התוכן על סמך הפעולות של המשתמש, לנהל טפסים שונים, ואפילו להתחבר לשירותים חיצוניים באמצעות ממשקי API.
לפי הסקר האחרון של סטאק אוברפלואו, JavaScript היא שפת התכנות הפופולרית ביותר בעולם נכון להיום.
#3 – React
React היא ספרייה שנועדה לייעל ולפשט את תהליך בניית ממשק המשתמש, והיא בעצם מבוססת על שלושת הטכנולוגיות הקודמות שהזכרנו פה. בעזרת React, מפתחים יכולים ליצור אלמנטים מודולריים (ממש כמו חלקי לגו), לבצע אינטגרציה עם מגוון של כלים כדי להוסיף פונקציות נוספות, ולהבטיח ביצועים אופטימליים.
פרטים על קורס פולסטאק? + מתנה
הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*
#4 – Node.js
בזמן שהטכנולוגיות שדיברנו עליהם עד עכשיו פועלות בדפדפן, כלומר בפרונט אנד (צד הלקוח), Node.js פועלת על צד השרת (או הבק-אנד). באמצעות Node.js מצבעים עיבוד של בקשות שונות, ויכולים לגשת לבסיסי נתונים, קבצים ועוד.
עד עכשיו דיברנו על החלק הויזואלי של האתר. אבל מה לגבי צד השרת, או הבק-אנד?
בהקשר הזה יש הרבה מאוד שפות תכנות שיכולות לעבוד – פייתון, ג'אווה, C# ועוד שפות יכולות לעבוד פה, אבל בשנים האחרונות הגישה המקובלת היא לעבוד דווקא עם שפה אחרת.
והיתרון הוא שבשלב הזה אתם כבר מכירים אותה.
אני מדבר על JavaScript. ולמרות שזאת בכלל שפה שמשתמשת עבור פיתוח פרונט אנד במקור, יש דרך להשתמש בה גם כדי לעבוד עם בסיסי נתונים ולבצע פעולות שונות בצד השרת.
הגישה הכי פופולריות היום היא להתשמש ב- Node.js, שהיא סוג של מסגרת שמאפשרת להשתמש בג'אווהסקריפט בצד השרת. באמצעות Node.js מבצעים עיבוד של בקשות שונות של השתמשים, ויכולים לגשת לבסיסי נתונים, קבצים ועוד.
לא בטוחים אם תכנות זה בשבילכם?
הדרך היחידה לגלות אם אתם מתחברים לתחום היא על ידי התנסות מעשית. אבל זה לא אומר שחייבים להוציא אלפי שקלים רק כדי לבחון אם זה מתאים לכם.
במקום, עדיף שתתנסו בכתיבת קוד בשפה אחת בסיסית – למשל: HTML. שפת HTML היא הבסיס שעליו בנויים אתרים אינטרנט, ולמידה שלה תעזור לכם לבחון אם אתם נהנים מסוג כזה של עבודה.
כדי לעזור לכם לבחון את עצמכם סידרנו לכם שבועיים חינם במערכת של קודבוקס! שם תוכלו להתנסות בלמידת HTML ולקבל הערות בזמן אמת שיעזרו לכם ללמוד בקלות. לקבלת שבועיים התנסות בחינם >>
#5 – בסיסי נתונים ו- SQL
בסיסי נתונים הם סוג של "מחסנים דיגיטליים" לאפליקציות ודפי אינטרנט שמכילים נתונים על המשתמשים, ומאפשרים לנהל מעקב על הפעולות השונות באתר, כמו למשל רכישות או עדכוני תוכן.
בסיסי נתונים הם עולם שלם שקשור לא רק למפתחים אלא לעוד הרבה תפקידים בהייטק. אבל בגדול מה שצריך לדעת הוא שיש 2 סוגים עיקריים של בסיסי נתונים: SQL ו – NoSQL. לכל סוג יש את היתרונות והחסרונות שלו.
אם אתם רוצים לפתוח לכם כמה שיותר אפשרות שווה לכם ללמוד אחד מכל סוג, למשל PostgreSQL, או MySQL שהם בסיסי נתונים רלציונים מסוג SQL. בנוסף שווה ללמוד מסד נתונים NoSQL כמו MongoDB.
כל אפליקציה שתבנו תעשה שימוש באחד מהסוגים האלו.
כחלק מהדבר הזה תלמדו SQL, שהיא שפה שמשמשת לתקשורת עם בסיסי נתונים.
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:
לסיכום
חשובלציין שזה לא הכל. יש עוד הרבה טכנולוגיות שמפתחי פולסטאק משתמשים בהם כמו ממשקי API, עבודה בענן ועוד… אבל חלק גדול מהטכנולוגיות האלו תוכלו ללמוד אחרי שתשתלבו בתעשייה.
לעומת זאת, הטכנולוגיות שציינתי לאורך המאמר הזה יתנו לכם נקודת פתיחה מעולה, שתאפשר לכם לבנות פרויקטים מרשימים ולמצוא עבודה בתחום.
כדי לללמוד יותר על מה נדרש מכם כדי להפוך למתכנתים, לגלות מסלולי הכשרה, קורסים מומלצים וטיפים על כניסה לתפקיד בדקו את המדריכים הנוספים שלנו שמופיעים בתחתית העמוד.