TechMonster https://techmonster.co.il/ Career in Tech Sun, 17 Nov 2024 10:12:20 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 https://techmonster.co.il/wp-content/uploads/2020/08/cropped-לוגו-מפלצת-קטן-1-32x32.pngTechMonsterhttps://techmonster.co.il/ 32 32 לעבוד בפיתוח משחקים – ככה תהפכו תחביב לקריירה בגיימינג!https://techmonster.co.il/become-a-game-developer/ https://techmonster.co.il/become-a-game-developer/#respond Wed, 30 Oct 2024 13:18:41 +0000 https://techmonster.co.il/?p=2548מכורים למשחקי מחשב – למה שלא תהפכו את התשוקה הזאת לקריירה? יצירה של משחק מחשב היא תהליך מורכב הדורש צוות גדול של מהנדסים, מעצבים, אמנים וכמובן מפתחי תוכנה האחראים על פיתוח המשחק.   שלא תטעו, תחום הגיימינג מאוד תובעני והוא ידרוש מכם יצירתיות, עבודה קשה והשקעה של לא מעט זמן. מצד שני, יש גם לא מעט […]

The post לעבוד בפיתוח משחקים – ככה תהפכו תחביב לקריירה בגיימינג! appeared first on TechMonster.

]]>
מכורים למשחקי מחשב – למה שלא תהפכו את התשוקה הזאת לקריירה?

יצירה של משחק מחשב היא תהליך מורכב הדורש צוות גדול של מהנדסים, מעצבים, אמנים וכמובן מפתחי תוכנה האחראים על פיתוח המשחק.  

שלא תטעו, תחום הגיימינג מאוד תובעני והוא ידרוש מכם יצירתיות, עבודה קשה והשקעה של לא מעט זמן.

מצד שני, יש גם לא מעט יתרונות. בכל זאת, אתם חייבים להודות שזה די מגניב לקחת חלק ביצירה של משחק מחשב.

במדריך זה נסביר איך נראית עבודה בפיתוח משחקים, אילו מיומנות ידרשו לכם כדי להשתלב בתחום, באילו ארגונים תוכלו לעבוד ועוד! הנה כל שאתם צריכים לדעת על עבודה בפיתוח משחקים.

לצפייה בסרטון – מה צריך ללמוד כדי לעבוד בפיתוח משחקים?


מה זה פיתוח משחקים? 

פיתוח משחקי מחשב או משחק וידאו הוא תהליך ארוך ומסובך שמחייב צוות גדול של עובדים. 

כדי ליצור משחק אתם תזדקקו למעצבים, אנשי תוכן המתמחים בסטוריטלינג, אנשי אנימציה, וכמובן אנשים טכניים כמו מתכנתים (מפתחי משחקים), בודקי תוכנה (QA) ומהנדסים. במדריך זה נתמקד בתפקיד המפתח.

מפתחי משחקים כותבים קוד למשחקים בפורמטים שונים: משחקי מחשב (PC), משחקים לקונסולות כמו פלייסטיישן או Xbox, משחקים לדפדפני אינטרנט וטלפונים ניידים. 

תפקידו של המפתח הוא לקחת את העקרונות והכללים שתכנן מעצב המשחק, ולהפוך אותם (באמצעות כתיבת קוד) למשהו שניתן לשחק בו הכולל גרפיקה ואפקטים של סאונד.

עבודתו של מפתח משחקים תכלול בדרך כלל:

  • מעבר על מפרט העיצוב אותו יצר מעצב המשחק
  • כתיבת קוד שנועד להפוך מושגים מופשטים למשהו שניתן לשחק בו
  • שימוש בממשקי API – קבוצה של פקודות שנבנו מראש המאפשרות לתוכנות שונות לתקשר ביניהן
  • תכנות זירת המשחק (terrain) – יצירת ה"מפה" על גביה משחקים
  • תכנות בינה מלאכותית (AI) לדמויות משניות בתוך המשחק

*הבהרה - מכיוון שמשחקי מחשב מודרניים כוללים אלמנטים רבים הדורשים מיומנות שונות (כמו למשל משחק מקוון, גרפיקה תלת ממדית, סאונד מותאם, פיזיקת משחק מותאמת אישית, AI וכו'), לעתים קרובות הם ידרשו להתמחות בתחומים ספציפיים של פיתוח תוכנה.


אילו מיומנויות נדרשות כדי לעבוד בפיתוח משחקים?

אם קריירה בפיתוח משחקים נשמעת לכם כמו חלום ואתם מעוניינים להיכנס לעולם הזה אתם תצטרכו לרכוש 2 מיומנות חשובות בתור התחלה: מנוע גרפי, וכמובן, כתיבת קוד.

פרטים על קורס פיתוח משחקים? + מתנה

הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען


מה זה מנוע גרפי ואיזה כדאי ללמוד?

מנועים גרפיים משמשים כסוג של מסגרת עליה בנוי המשחק. המנוע הגרפי מטפל בפיזיקה של המשחק, בקלט (Input), באינטליגנציה מלאכותית, בתסריט של אירועים במשחק ועוד הרבה אלמנטים אחרים. 

בעצם, המנוע הגרפי נועד להקל עליכם כדי שלא תצטרכו לקודד את כל הפיצ'רים האלו מאפס.

ללא מנועים גרפיים, יהיה הרבה יותר קשה בפיתוח משחקים מכיוון שתצטרכו לכתוב את כל קטעי הקוד לכל משחק חדש שתנסו ליצור, מה שיאריך את זמן הפיתוח ויהפוך את הפרויקט למסובך הרבה יותר ממה שהוא כבר.

ישנם מספר מנועים גרפיים שתוכלו לשחק איתם כדי ליצור משחק משלכם, הנה כמה דוגמאות פופולריות:

UNITY .1 

UNITY הוא מנוע גרפי חזק ומגוון במיוחד. בזכות סט כלים רחב לפיתוח משחקים בשלל פלטפורמות, יוניטי הפך למנוע המשחקים הפופולרי ביותר בשנים האחרונות. 

במקור המנוע הושק עבור מערכת ההפעלה של אפל (MacOS), אך כעת מעבר לפיתוח משחקי מחשב למק הוא תומך במגוון פעולות כמו פיתוח משחקים ל-PC, פיתוח משחקים לאנדרואיד ול- IOS, פיתוח משחקים לקונסולות ועוד.

אם יצא לכם לשחק בעבר משחקים כמו פוקמון גו, Hearthstone ,ואפילו משחק ה-VR של ריק ומורטי, אולי תופתעו לגלות שכולם פותחו באמצעות יוניטי. 

אגב, ל- UNITY יש גרסה חינמית לגמרי – מוזמנים להתחיל להתנסות בה בעצמכם כבר עכשיו.

pokemon go
זוכרים שאנשים היו מחפשים פוקמונים ברחוב? גם המשחק הזה פותח באמצעות Unity

2. Unreal Engine

אם יצא לכם לשחק פורטנייט בעבר כנראה שנתקלת כבר במנוע הגרפי של Unreal.

כמו שאתם מבינים, Unreal Engine, שפותח על ידי Epic Games הוא אחד ממנועי המשחק הכי פופולאריים בעולם.

כוחו של Unreal הוא ביכולתו להפוך כל משחק לחוויה ייחודית באמצעות גרפיקה מרשימה וכמות פיצ'רים עצומה. עם זאת, פיתוח משחקים באמצעות Unreal Engine דורש בדר"כ לא מעט מפתחים מיומנים עם ניסיון רב.

אם בא לכם להתנסות, Epic מספקת מגוון מדריכים למתחילים שיעזרו לכם להרגיש בנוח ולהתחיל לפתח משחקים בעצמכם. Unreal מציעה תמיכה חוצה פלטפורמות ותבניות מוכנות למשחקי 2D ו- 3D. 

כמו יוניטי, גם ל- Unreal יש "חנות" שבה משתמשים יכולים למצוא מודלים וכלים לשימוש בפרויקטים שלהם. אך למרות שהיא מכילה תוכן איכותי, החנות של Unreal אינו גדולה כמו זו של Unity.

3. CryEngine 

CryEngine הוא מנוע משחקים תלת-ממדי עוצמתי המאפשר לפתח משחקי מחשב ומשחקים לקונסולות שונות. 

עם תמיכה ביכולות VR (מציאות מדומה) ואפקטים מתקדמים, CryEngine מיועד למפתחים המעוניינים ליצור משחקים בעלי גרפיקה מרשימה ונראות מאוד ריאליסטית. המנוע הגרפי הזה אחראי בין היתר למשחקים כמו Far Cry, Crysis ועוד. 

למרות היתרונות הרבים, CryEngine נחשב יותר מסובך ללמידה ולשימוש מאשר רוב המנועים הגרפים. אז אם רק אתם מתחילים בתחום ההמלצה שלנו היא שתתחילו עם מנוע אחר כמו יוניטי. 


איזה שפת תכנות צריך ללמוד כדי לעבוד בפיתוח משחקים?

כמו שאתם מבינים, אי אפשר לעבוד בפיתוח משחקים מבלי ללמוד שפת תכנות, אבל איך תדעו מאיזו שפה להתחיל? דרך טובה היא לבחור לפי המנוע הגרפי שאתם עובדים איתו מכיוון ששפת התכנות שאתם צריכים תלויה במידה רבה במנוע המשחק שבחרתם. כך למשל עבור Unreal Engine ו- CryEngine, אתם תזדקקו לידע ב- C++

לעומת זאת, ב- UNITY תצטרכו לדעת C# (שנחשבת קלה יותר בהשוואה ל- C++). לכן, אם אתם רוצים להתחיל לרכוש ניסיון בתחום של פיתוח משחקים ההמלצה שלנו היא להתחיל לשחק עם UNITY וללמוד C# במקביל. 

רק קחו בחשבון שאם תרצו להפוך למפתחי משחקים במשרה מלאה, אתם תזדקקו גם לידע ב- C++ שנחשבת לסטנדרט בתעשיית פיתוח המשחקים.

אך אל חשש, ישנם קווי דמיון רבים בין השפות מכיוון ושתיהן מבוססות על שפת C.

רוצים לבדוק אם זה בשבילכם? 

ריכזנו עבורכם כמה אופציות לקורסי אונליין מעולים שיאפשרו לכם להתנסות בטכנולוגיות שהזכרנו, מבלי להוציא הרבה כסף:

1. פיתוח משחקי 2D ביוניטי ו- C# (מתאים למתחילים)

קורס פיתוח המשחקים הפופולרי ביותר של Unity ב- Udemy. במסגרת קורס זה תלמדו לפתח את 5 המשחקים הראשונים שלכם לפלטפורמות שונות באמצעות המנוע של יוניטי ושפת #C. מיועד למתחילים (ניסיון קודם בתכנות יעזור, אך לא חובה).

2. פיתוח משחקים ב- UNREAL ו- C++

קורס מצויין שנוצר בשיתוף Epic Games. במסגרתו תלמדו כיצד לעבוד על UNREAL ו- C++, ותיישמו את מה שלמדתם על 4 משחקים שונים. מיועד לאנשים עם רקע קודם בתכנות, או מפתחים שעובדים שרוצים לעשות הסבה לעולם הגיימינג. 


מחפשים קורס פיתוח משחקים שיכין אתכם לעבודה בתחום? לסקירה המקיפה של קורסים מומלצים בישראל לחצו כאן >>

פרטים על קורס פיתוח משחקים? + מתנה

הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען


איך נראית עבודה בפיתוח משחקים?

בגדול, עבודה בפיתוח משחקים מתחלקת ל- 2 סוגים: פיתוח משחקים עצמאי ( משחקי אינדי), וכמובן – עבודה בתור שכירים בחברות משחקים. הנה מה שאתם צריכים לדעת על 2 האופציות:

1. פיתוח משחקי אינדי (Indie Games)

משחק אינדי (Indie Game) הוא משחק שנוצר על ידי מפתחים עצמאיים ללא תמיכה כספית של חברה חיצונית ("אינדי" זה קיצור של המילה "Independent"). 

למרות שמדובר במשחקים פשוטים בדרך כלל, חלקם דווקא רווחיים מאוד. דוגמא מפורסמת של משחק כזה היא מיינקראפט.

כמובן שאף אחד לא מצפים מכם לפתח משחק משלכם כבר מחר, אך נחמד לדעת שיש לכם אפשרות לקחת חלק בפרויקטים עצמאיים של פיתוח משחקים, לצבור ניסיון בתחום ולהגדיל את תיק העבודות שלכם.

מה גם שחלק מהמנועים הגרפים שהזכרנו יאפשרו לכם לשחרר משחקים לחנויות האפליקציות ולהתחיל לשלם רק במידה ותצברו משתמשים.


2. עבודה בחברות משחקים

עד לפני כ-10 שנים לא היו הרבה חברות בארץ שמתעסקות עם פיתוח משחקים אך בשנים האחרונות התמונה השתנתה לחלוטין וכיום יש לא מעט חברות גיימינג תוצרת כחול-לבן.

רשימה חלקית של חברות גיימינג מובילות שפועלות בארץ:

  • Playtika – החברה הישראלית הגדולה בתחום. ידועה בעיקר בפיתוח משחקים לרשתות חברתיות. החברה נמכרה בשנת 2016 לתאגיד סיני תמורת 5 מיליארד דולר אך עדיין מעסיקה מאות עובדים בישראל. 
  • Plarium – מובילה עולמית בפיתוח משחקי מולטיפלייר לפייסבוק המשרתת מעל 250 מיליון שחקנים ברחבי העולם.

בנוסף פועלות בארץ חברות נוספות כמו למשל Jelly Button (חברת בת של פלייטיקה), Funtactix, TabTale, Sidekick, וכמובן חברות "אינדי" קטנות. 


סיכום ומסקנות

  • פיתוח משחקים הוא תחום רחב שבאופן כללי דורש שת"פ בין מעצבים, מתכנתים, כותבי תוכן ואמנים ולכן פרט למשחקים קטנים – אתם תזדקקו לצוות כדי לפתח משחק.
  • תפקיד המפתח הוא לקחת את התכנון של המעצב וליצור ממנו משחק שכולל גרפיקה, אפקטי סאונד, תגמולים ומאפיינים נוספים. 
  • כדי להפוך למפתחי משחקים אתם קודם כל תצטרכו לרכוש מיומנות במנוע גרפי כלשהו ובכתיבת קוד.
  • ההמלצה שלנו היא שתתחילו מהמנוע הגרפי של יוניטי ותלמדו C# בהתאם (השפה שבה כתובה יוניטי).
  • ישנן 2 אופציות להתחיל לעבוד בתחום – בתור שכירים באחת מחברות הגיימינג הפועלות בארץ או בפרויקט אינדי (עצמאי).

פרטים על קורס פיתוח משחקים? + מתנה

הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען

The post לעבוד בפיתוח משחקים – ככה תהפכו תחביב לקריירה בגיימינג! appeared first on TechMonster.

]]>
https://techmonster.co.il/become-a-game-developer/feed/ 0 %%title%% במדריך זה נסביר איך נראית עבודה בפיתוח משחקים, מה צריך ללמוד כדי להשתלב בתחום ועוד. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על פיתוח משחקים >>> newtemp1,בלי באנריים גלובליים,פיתוח תוכנה,פיתוח משחקים pokemon go
איך מצאתי עבודה בפיתוח | טיפים לחיפוש העבודה הראשונהhttps://techmonster.co.il/how-i-found-a-job/ https://techmonster.co.il/how-i-found-a-job/#respond Sun, 27 Oct 2024 09:36:33 +0000 https://techmonster.co.il/?p=11350בתקופת הקורונה, לאחר עשרה חודשים אינטנסיביים של לימוד JavaScript ,CSS, HTML וריאקט הצלחתי למצוא עבודה בפיתוח.  כשיצאתי למסע הזה הרגשתי שהגעתי לרמה טובה של יכולת וידע בלימודים, ושאני מוכן להתחיל לחפש עבודה. מצד שני גם לא הייתה לי כל כך ברירה, כי דמי האבטלה עמדו להגמר. אז בניתי אתר פורטפוליו, שיפצתי את הפרופיל בלינקדאין, כתבתי […]

The post איך מצאתי עבודה בפיתוח | טיפים לחיפוש העבודה הראשונה appeared first on TechMonster.

]]>
בתקופת הקורונה, לאחר עשרה חודשים אינטנסיביים של לימוד JavaScript ,CSS, HTML וריאקט הצלחתי למצוא עבודה בפיתוח. 

כשיצאתי למסע הזה הרגשתי שהגעתי לרמה טובה של יכולת וידע בלימודים, ושאני מוכן להתחיל לחפש עבודה. מצד שני גם לא הייתה לי כל כך ברירה, כי דמי האבטלה עמדו להגמר. אז בניתי אתר פורטפוליו, שיפצתי את הפרופיל בלינקדאין, כתבתי קורות חיים אפקטיביים וניגשתי לעבודה.

במאמר הזה אספר על תהליך מציאת העבודה הראשונה שלי בתכנות, ואשתף בטיפים שלמדתי מחיפוש העבודה.

התהליך שלי לקראת מציאת עבודה בפיתוח

בתור צעד ראשון, התחלתי לפרסם פוסטים בקבוצות רלוונטיות בפייסבוק כדי לעשות נטוורקינג. במקביל התחלתי לשלוח מלא קורות חיים בלינקדאין למשרות שפחות או יותר התאימו לניסיון שלי. 

נקודת המוצא שלי היתה שהקורסים והפרויקטים שעשיתי, והעובדה שעבדתי עליהם במשך כשנה, מעניקים לי סטטוס של מתכנת עם ניסיון של שנה. אז שלחתי קורות חיים גם למשרות שדרשו שנתיים ניסיון. שלחתי המון קורות חיים. 

לא עשיתי מעקב, כי בעיני אין בזה טעם. ובהתחלה לרוב קיבלתי בתגובה מיילים שאומרים משהו בסגנון:

 "החלטנו להתקדם עם מועמדים יותר מתאימים ולא איתך".

למה סירבתי להצעת עבודה מחברה גדולה 

לשמחתי, בשלב מאוד מוקדם של חיפוש העבודה חזרו אלי מחברה בינלאומית גדולה, והציעו לי תפקיד שבהתחלה נשמע מאוד מבטיח. מבירור זריז הבנתי שלא מדובר בתפקיד תכנותי, אלא בתפקיד תמיכה שכולל גם כתיבת סקריפטים בשפת פייתון, שפה שלא למדתי. 

זה היה מאוד מפתה להתקדם איתם, כיוון שהשכר היה נאה יחסית והיה מדובר בחברה בינלאומית גדולה ומאוד מוכרת. אבל כאשר התייעצתי עם חבר שעוסק בתכנות והוא המליץ לי לסרב בצורה חד משמעית. 

הוא אמר שאם החלום שלי הוא עבודה בפיתוח אז המשרה הזאת תסיט אותי מהמסלול, אשכח בה את מה שלמדתי ואצטרך ללמוד שפה חדשה (פייתון) וכל השנה הזאת בה השקעתי בלימודים תרד לטימיון. 

בכל זאת הלכתי לראיון ועברתי אותו, בעיקר כי חשבתי שזה יעזור לי להשתפר בראיונות. אבל בראיון הבנתי שהחבר שלי צודק, כי לא אעסוק ב"תכנות פרופר", אלא בעיקר בתמיכה ולעיתים רחוקות בכתיבת סקריפטים. אז הודעתי להם שאני מסיר את מועמדותי והמשכתי לשלוח קורות חיים.

אתר פורטפוליו
כפתור להורדת הקו"ח שלי מתוך ה-Header של האתר תדמית

הכישלונות בדרך ואיך הם עזרו לי במציאת עבודה

לאחר שהחלטתי לוותר על המשרה החברה הגדולה, נכנסתי לתהליך שארך חודש וחצי עד שבסופו הצלחתי התקבלתי לעבודה בפיתוח במקום הנוכחי שלי. 

במהלך התקופה הזאת שלחתי המון קורות חיים והייתי בתהליכים עם 5 חברות. מהתהליך הזה למדתי המון, אולי אפילו יותר בחברות שלא התקבלתי אליהן. הנה כמה דברים שלמדתי על הדרך.

תהליך המיון בחברה הראשונה

בחברה הראשונה התהליך כלל מבחן טכני ב-HTML ו-CSS וב-JavaScript במשרדי החברה, וראיון מקצועי למי שעבר אותו. לקראת המבחן חזרתי על החומר שלמדתי בקורס JavaScript שעשיתי ועל החומר בקורס HTML ו-CSS. המבחן הטכני היה קשה מאוד וכלל שאלות ברמה מאוד גבוהה ב-JavaScript ו-HTML ו-CSS. הוא כלל שאלות על מבני נתונים, כתיבת פונקציית חיפוש מורכבת, כתיבת אלמנט מורכב ב-HTML ו-CSS וכתיבת סקריפט דיבוג ב-JavaScript. 

עברתי אותו וקיבלתי זימון לראיון טכני בריאקט. הגעתי לראיון לאחר שהתכוננתי הרבה אבל הייתי לחוץ מאוד וחוויתי בלאק אאוט נוראי במהלכו. באותו ראיון הייתי צריך לממש קומפוננטה בריאקט שמציגה נתונים שמאוחסנים בקובץ דאטה עם מבנה יחסית מורכב של אובייקטים עם אובייקטים מקוננים. בדרך לפתרון התרגיל הקפדתי להסביר בקול רם את כל מה שאני עושה, כמו שממליצים בכל מיני סרטונים ומדריכים, אבל הייתי מאוד לחוץ ודי איבדתי את עצמי. 

רק כשביקשתי לקחת רגע ופשוט לכתוב קוד בשקט הפתרון זרם לי די בקלות. אבל זה לקח לי הרבה זמן להגיע לשם והרושם שהותרתי כשדיברתי במהלך הניסיון לפתור את התרגיל כנראה היה גרוע. כי הודיעו לי אחרי הראיון שהחליטו להמשיך עם מועמדים מתאימים יותר, ואם בעתיד אצבור יותר ניסיון בשמחה ישקלו שוב.

לא נתתי לחוויה להוריד את רוחי. נקטתי בגישה שאלמד מכל ראיון לקראת הראיון הבא עד שאקבל עבודה. המסקנה שלי לאחר הראיון היתה שאני לא מספיק טוב בריאקט ואז עשיתי בקצב מטורף, במהלך חמישה הימים הבאים, את הקורס הזה:

למען האמת , לא ממש עשיתי את כל החלק הראשון שלו, כי כבר ידעתי את התיאוריה. מה שכן, עשיתי כמעט את כל הפרויקטים בו כדי לצבור כמה שיותר ניסיון בריאקט. וזה השתלם לי במטלה לחברה הבאה.

תהליך המיון בחברה השניה

בחברה הבאה שהתמיינתי אליה, התהליך כלל הכנת מטלת בית בריאקט שארכה שבוע.

המטלה כללה בניית אפליקציית ריאקט בסקייל בינוני עם API חיצוני. וכשקראתי את הדרישות שלה חשכו עיני. הרגשתי שאני לא מוכן לעשות אותה ואין לי מספיק ידע לעשות אותה ונכנסתי להיסטריה… אבל אז נשמתי עמוק וצללתי פנימה. 

מבחינת הארכיטקטורה של האפליקצייה הסתמכתי רבות על השלבים בהם בניתי את הפרויקטים שעשיתי בקורסים שלקחתי. מבחינת מימוש המטלה הסתמכתי על הקוד שכתבתי בפרוייקטים שעשיתי, כי מצאתי הרבה נקודות דמיון והשקה, כמו עבודה עם Redux ומבנה הפרויקטים. 

השתדלתי לעצב את הפרויקט כמה שיותר יפה ולהוסיף טאץ' אישי וכשהייתי מוכן לא מיהרתי לשלוח את המטלה. במקום, פרסמתי בקבוצות פייסבוק את השאלה הבאה: 

"מי רוצה לעשות לי קוד ריוויו?"

ושני אנשים נפלאים עזרו לי ללא תשלום בפגישות זום ארוכות. הם ממש השקיעו ונתנו פידבקים שמהם למדתי המון ושיפרתי את הקוד.

הגשתי את המטלה ולאחר כמה ימים אשת הקשר מה-HR בישרה לי שעברתי אותו בהצלחה וקבעה לי ראיון טכני. לקראת הראיון הטכני שוב חזרתי על החומר התיאורטי ב-JavaScript ובריאקט. הכנתי לעצמי את הפלייליסט הזה ביוטיוב וממש למדתי אותו באינטנסיביות.

סרטונים למציאת עבודה בפיתוח

סרטונים שעזרו לי למצוא עבודה בפיתוח

הראיון היה עם אחד המייסדים בחברה. הוא שאל אותי הרבה שאלות על רידאקס, ולמה עשיתי פה ככה ושם אחרת. ואז הוא אמר לי שהמטלה טובה, אבל הוא רוצה לראות איך אני מתמודד עם יישום טכנולוגיה חדשה שלא למדתי. הוא ביקש ממני להגיש את המטלה שוב, רק שהפעם לא להשתמש ב-Redux Thunk אלא ב-Redux Saga.

לא היה לי שמץ של מושג מה זה בכלל Redux Saga וביוטיוב היו מעט סרטונים בעלי ערך בנושא. למזלי היה בקורס ריאקט שרכשתי (ולא עשיתי בסוף), קטע שלם על מימוש Redux Saga שעזר לי רבות. היה מאוד קשה לתרגם את המימוש שעשו בקורס למקרה הקצה שלי, אבל בסוף עשיתי זאת.

הקורס המוזכר:

איך זה עבד בחברה שבסוף התקבלתי אליה

במקביל למיונים האלו, התחלתי תהליך עם החברה בה אני עובד עכשיו. אמרתי להם שאני רוצה לסיים קודם את המטלה בחברה שאני כבר בתהליך איתה. אז לאחר שהגשתי את המטלה עם Redux Saga וחיכיתי למענה, התחלתי את תהליך עם החברה החדשה שהיה עדיין רלוונטי.

גם שם הייתי צריך לעשות מטלת בית בריאקט. קיבלתי עיצוב של מסך פונקציונלי מהמוצר של החברה והייתי צריך לממש את המסך שיהיה וויזואלית זהה ובמקום לעשות את מה שהמוצר עושה, לדמות את זה בצורה שנראית דומה לפי רשימת דרישות שקיבלתי. 

המוצר עובד עם אינטלגנציה מלאכותית, ראיית מכונה וניתוח נתונים בזמן אמת, וברור שלא ציפו שהמטלה שלי תהיה לבנות את המוצר שלהם.

בנתיים בחברה הקודמת הייתי בעוד שני ראיונות טכניים(!) שביקשו ממני לעשות עוד מקצה שיפורים. אבל בסוף הודיעו לי שהחליטו להתקדם עם מועמד אחר עם יותר ניסיון וכו'.

המסקנות שלי מהמסע

מסע החתחתים הזה היה קשה מאוד אבל הוא היה ה"קורס" הכי טוב שעברתי.

לראשונה הייתי צריך לבנות פרויקט בסקייל בינוני לבד לגמרי. הייתי צריך ליישם את כל מה שלמדתי וליישם דברים שלא למדתי. ניצבתי בפני אתגרים שחשבתי שלא אוכל לעמוד בהם ועמדתי בהם ולמדתי המון – הן בצד הטכני מקצועי והן על עצמי.

תכנות זה תחום של למידה מתמדת. כל הזמן צריך לממש דברים חדשים שדורשים לימוד של דברים חדשים. כל הזמן צריך לעמוד בפני אתגרים קשים ולפעמים יום נשרף בגלל אות גדולה במקום אות קטנה שכתבת באיזה קובץ קונפיגורציה נידח. זה באמת קרה לי ואפילו פרסמתי שאלה ב-Stackoverflow ומישהו שם עלה על זה. 

המטלה הזאת לימדה אותי שאין דבר העומד בפני הרצון ואני הייתי מאוד גאה בתוצר הסופי שבניתי, ובכל הדברים שהיו כרוכים בבנייתו. 

גם אם לא התקבלתי לשם בסוף, צברתי המון ניסיון בפרויקט הזה והמון ביטחון. ואולי באמת כדאי לכל מי שקורא את זה, לקחת על עצמו בניית פרוייקט מאתגר בסדר גודל בינוני, כדי להתמודד עם האתגר לקראת המטלות שבדרך למציאת עבודה.

כמה מילים לסיום

עברתי את המטלה בחברה האחרונה (שאני עובד בה עכשיו) וזומנתי לראיון במשרדי החברה. הראיון היה בנוכחות המנכ"ל ואחת מהמייסדים, סמנכ"לית הפיתוח. הראיון היה טכני ואישי ובעיקר מאוד זרם. 

שניהם אנשים נהדרים. מדברים בגובה העיניים, עם חוש הומור, אופי נפלא ובלי שמץ של התנשאות. וזה מאוד חשוב, לי לפחות.

מילה אחרונה על תסמונת המתחזה ועל כמה הנחות שגיות שיש למתכנתים צעירים, ואני בניהם. תסמונת המתחזה היא התחושה שיש להרבה מתכנתים ג'וניורים שהם בעצם משקרים, והם לא באמת יודעים לתכנת, כי הם כל הזמן נעזרים בגוגל ובסטאק אוברפלואו ועוד רגע אנשים יעלו על זה והלך עליהם. 

אז אני פה להגיד שזה בסדר להרגיש ככה. זה לגיטימי למתכנתים צעירים (ואף למתכנתים וותיקים) להעזר בגוגל, בדוקומנטציה ובסטאק אוברפלואו. אין אדם עלי אדמות שיכול להכיל במוחו את כל הידע הנדרש בתוכנה. מה שחשוב זה לדעת למצוא את המידע הרלוונטי. לדעת לחפש בגוגל זה אחד הכישורים החשובים ביותר של כל מתכנת. מה שבאמת חשוב זה לדעת להחיל את מה שמצאתם ברשת במקרה הקצה הספציפי שלכם. ולדעת לממש ולהבין את הקוד שמצאתם. 

דבר נוסף שחשוב לדעת ואני שומע הרבה כמתכנת ג'וניור – יש הרבה דרכים לממש דברים שאתה צריך לממש בקוד. לפעמים יש הרבה פתרונות נכונים וטובים. לפעמים יש פתרון יותר טוב מבחינת ביצועים וניצול משאבים. כמו כן כשיש באגים או התנהגות לא צפויה ולא ברורה של הקוד, אין ברירה אלא פשוט "לשחק עם הקוד" עד שזה מסתדר. לא תמיד אנחנו רואים או מבינים למה הבאג קורה ומה המקור שלו ומשחק בקוד (הרבה קונסול לוגים למשל) יביאו אותנו לשם. זה לגיטמי. 

זה מיתוס שיש אי שם מתכנתים עילאיים ומתנשאים שפשוט יושבים מול המחשב ומקלידים מהר והקוד המושלם יוצא להם מיד. לרוב, להיות מתכנת זה אומר לשבת מול המסך בתסכול עם הראש בין הידיים ולרצות לשבור את המסך. זאת העבודה. אבל זה כל כך מספק כאשר אתה פותר את הבעיות והכל עובד ונופל למקומו הנכון.

מוזמנים לעבור על האתר שלי, בו תמצאו את קורות החיים שלי להורדה, קישור לפורטפוליו שלי ולפרופיל הלינקדין שלי. בהצלחה בחיפוש העבודה!

The post איך מצאתי עבודה בפיתוח | טיפים לחיפוש העבודה הראשונה appeared first on TechMonster.

]]>
https://techmonster.co.il/how-i-found-a-job/feed/ 0 אתר תדמית אורי ברעם סרטונים למציאת עבודה בפיתוח
אילו מהנדסי תוכנה קיימים? סקירה של 14 סוגי מתכנתיםhttps://techmonster.co.il/types-of-software-engineers/ https://techmonster.co.il/types-of-software-engineers/#respond Sun, 27 Oct 2024 09:31:38 +0000 https://techmonster.co.il/?p=10044איזה מהנדס תוכנה אתה? סקירה קצרה של תפקידים שונים של מהנדסי תוכנה בהייטק. ככה תגלו אילו סוגי מתכנתים קיימים ומה מתאים לכם.

The post אילו מהנדסי תוכנה קיימים? סקירה של 14 סוגי מתכנתים appeared first on TechMonster.

]]>
אילו מהנדסי תוכנה אתם? אם אתם עושים את הצעדים הראשונים שלכם בתור מתכנתים אתם בטח מתלבטים לאיזה כיוון ללכת – איזו שפת תכנות כדאי ללמוד? באילו טכנלוגיות להתמקד?

במאמר הזה אערוך סקירה קצרה של 14 סוגים שונים של מהנדסי תוכנה. מטרת המאמר היא לעזור לכם להכיר את התעשייה קצת יותר טוב, כדי שתוכלו לבחור כיוון שמתאים לכם בתוך עולם הפיתוח.  

הנדסת תוכנה היא תחום רחב המחולק לכמה תתי-תחומים.

בגדול, מה שמבדיל בין מהנדסי תוכנה שונים הוא ההתמחות שלהם. האם הם מפתחים אתר אינטרנט? אפיליקציה? אולי בכלל אוטומציה של בדיקות? 

עבור כל תפקיד נדרשות מיומנויות שונות – קודם כל, כישורים טכניים כמו הבנה של שפות תכנות, בסיסי נתונים או פריימוורקס. אבל בנוסף גם מיומנויות "רכות" שאינן בלעדיות לתפקיד של מהנדסי תוכנה.

לצפייה בסרטון – סקירת 14 תפקידי פיתוח תוכנה בהייטק

14 סוגים של מהנדסי תוכנה

'מהנדס תוכנה' זה שם די רחב שלא באמת מסביר הרבה. לכן, בחלק זה ננסה להבין מה כל אחד מהתפקידים אומר, ואילו כישורים עיקריים נדרשים כדי לעבוד בכל תפקיד. 

#1 – פרונט אנד – Front End

מפתחי פרונט אנד אחראיים על בניית ממשק המשתמש הגרפי. במילים אחרות, על הנראות החיצונית של אתר או אפליקציה.

שפות נפוצות לפיתוח פרונט אנד: HTML, CSS, Javascript, React, React Native, Vue, angularJS

לצפייה בסרטון – מה זה פרונט אנד ולמי זה מתאים?

פרטים על קורס תכנות? + מתנה

הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען


#2 – בק אנד – Back End

מפתחי בק-אנד אחראיים על בנייה, תיחזוק ואבטחה של השרתים וגם על ממשק הלקוח-שרת.

שפות עיקריות שרלוונטיות למפתחי בק אנד: php, python, ruby, java, .NET, javascript. מעבר לכך, מהנדסי בק אנד נדרשים להבנה טובה במאגרי נתונים (דאטה-בייסים)

#3 – מהנדס QA

מהנדס Quality Assurance אחראי על תהליך הבקרה והאיכות של התוכנה. תחומי האחריות של מהנדסי QA כוללים כתיבה, תכנון וביצוע אנאליזה של טסטים אוטומטים.

השפות העיקריות שמהנדסי QA נעזרים בהן: Python, C++, JS, Java, C#, Dart

#4 – פולסטאק – Full Stack

מתכנת פול סטאק (או ג׳נראליסט) הוא מהנדס תוכנה שעושה קצת מהכל. זאת אומרת – מישהו שמכיר גם את הבקאנד, גם  את הפרונט, מבין בדאטה, בפייפלינים (Pipelines), מיקרוסרביסים ועוד. 

שפות נפוצות למפתחי פולסטאק: Go, python, php (Hack), Javascript, Java, C++, R

לקריאה נוספת: 7 קורסי Full Stack מומלצים לכניסה לתעשייה >>


#5 – מהנדס דאטה – Data Engineer

מהנדס דאטה בונה תשתיות לאיחסון הדאטה ואחראי על פייפלינים (Pipelines) שמזרימים מידע מטבלאות המקור ועד למשתמש.

השפות הנפוצות למהנדסי דאטה: Python, SQL/Presto. ומעבר לכך הם נדרשים להיכרות מעמיקה עם DBs (מאגרי נתונים).

#6 – דבופס – DevOps

מהנדסי DevOps בונים כלים שישמשו מפתחים אחרים. הכלים האלה עוזרים לייעל את סביבת הפיתוח ולמנוע כניסה של באגים לקוד. דבאופס גם אחראי על בנייה ותיחזוק של תשתית דחיפת הקוד.

שפות נפוצות למפתחי דבאופס: Python, JS, Ruby, perl, Go. ומעבר לשפות תכנות, אנשי דבאופס עובדים הרבה עם שרתי ענן, Databasesים, תיחזוק תהליך ה- Source Control ועוד. 

לצפייה בסרטון – מה זה DevOps ולמי מתאים לעבוד בזה?

פרטים על קורס תכנות? + מתנה

הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען

#7 – מהנדס מערכות לומדות – ML Engineer

מהנדס מערכות לומדות, או Machine Learning Engineer בונה מודלים של למידת מכונה ובינה מלאכותית, ומבצע אנליזות כדי לזהות תבניות בדאטה.

הכישורים העיקריים שנדרשים לתפקיד הזה הם יכולת אלגוריתמיקה חזקה, וניסיון רחב בתעשייה או באקדמיה. בדר"כ מדובר בתפקיד לאנשים די מנוסים. 

#8 – מפתח אפליקציות

בדיוק כמו שזה נשמע – מפתח אפליקציות הוא מתכנת שמפתח יישומם לאנדרויד ולאייפון 

שפות עיקריות לפיתוח אפליקציות: Java (Android Native), Object C, Swift, C#, React Native, Kotlin,

#9 – מהנדס פרודאקשן – Production Engineer

מהנדס Production מתחזק אפליקציות שקשורות בתשתית, בסיסטמים, ובשירותים שמאפשרים למוצר לפעול ולהיות נגיש למשתמשים 24 שעות ביממה.

שפות עיקריות שמהנדסי פרודאקשן משתמשים בהן: php, Python, C++, Java

#10 – מהנדס וריפיקציה – Design Verification

מהנדס וריפיקציה (או Design Verification) אחראי לבניית תשתית של ניסויים כדי לבדוק ולאמת את איכות החומרה. דוגמה טובה לסוג עבודה כזאת היא מעגלים משולבים למשל. 

השפות העיקריות של מהנדסי וריפיקציה: Verilog, C, C++, Python, Perl, Shell Scripting

#11 – מהנדס Enterprise Systems

מהנדס Enterprise Systems אחראי על תשתית התוכנה (לרוב בלינוקס), וגם על אפליקציות התיקשור בין העובדים, ועל סביבת העבודה.

כישורים עיקריים של מהנדסי אנטרפרייז כוללים: Linux, Apache, Oracle, Squid, MySQL, NFS, DHCP, SSH, DNS, SNMP, Ruby, php.

#12 – מהנדס אמבדד – Embedded Engineer

מפתח תוכנות עבור מערכות אמבדד – שהם מערכות שמשלבות חומרה, זכרון, חיישינים, אלקטרוניקה ועוד. אפשר לחשוב על מהנדס אמבדד כמעין עירבוב של מהנדס תוכנה ומהנדס חשמל. לדוגמה, עבודה טיפוסית של מהנדס אמבדד תעסוק בפיתוח מערכת שכוללת חיישנים אנלוגים ומיקרו-פרוססורים.

טכנולוגיות עיקריות של מהנדסי אמבדד: Rust, Assembly C, C++ ADA וטכנולוגיות כגון ThreadX, Nucleus RTOS

#13 – מפתח פירמוור – firmware engineer

אחראי על כתיבת קוד שמפעיל את החומרה. קוד זה נצרב על גבי הצ׳יפ (השבב) ובעצם מתווך בין התוכנה לחומרה.

שפות נפוצות: C/C++

#14 – מפתח אוטומציה

מפתחי אוטומציה בונים תשתיות לכתיבת בדיקות אוטומטיות. זה יכול להיות תשתית משמשת קו ייצור במפעל, וזה יכול להיות תשתית שעליו יושבת ממשק הגרפי של אפליקציה. מפתח אוטומציה צריך היכרות מעמיקה עם ה- API שאיתו הוא מתממשק.

טכנולוגיות נפוצות: Selenium, C, C++


The post אילו מהנדסי תוכנה קיימים? סקירה של 14 סוגי מתכנתים appeared first on TechMonster.

]]>
https://techmonster.co.il/types-of-software-engineers/feed/ 0 אילו מהנדסי תוכנה קיימים?⭐ סקירה של 11 סוגי מתכנתים איזה מהנדס תוכנה אתה? סקירה קצרה של תפקידים שונים של מהנדסי תוכנה בהייטק. ככה תגלו אילו סוגי מתכנתים קיימים ומה מתאים לכם >> newtemp1,פיתוח תוכנה,מהנדס תוכנה
גלו איזה מסלול בלימודי הייטק מתאים לכםhttps://techmonster.co.il/high-tech-studies/ https://techmonster.co.il/high-tech-studies/#respond Sun, 13 Oct 2024 11:39:52 +0000 https://techmonster.co.il/?p=25868לאחרונה לימודי הייטק הפכו לאופציה מבוקשת עבור רבים המחפשים קריירה מאתגרת ומתגמלת. ישראל, המכונה "אומת הסטארט-אפ", מציעה מגוון רחב של אפשרויות לימוד והכשרה בתחום ההייטק. בין אם אתם חיילים משוחררים המחפשים את דרככם המקצועית, אנשים השוקלים הסבה מקצועית, או סטודנטים המתכננים את עתידם, מאמר זה יספק לכם מבט מעמיק על עולם לימודי ההייטק למתחילים או […]

The post גלו איזה מסלול בלימודי הייטק מתאים לכם appeared first on TechMonster.

]]>
לאחרונה לימודי הייטק הפכו לאופציה מבוקשת עבור רבים המחפשים קריירה מאתגרת ומתגמלת. ישראל, המכונה "אומת הסטארט-אפ", מציעה מגוון רחב של אפשרויות לימוד והכשרה בתחום ההייטק. בין אם אתם חיילים משוחררים המחפשים את דרככם המקצועית, אנשים השוקלים הסבה מקצועית, או סטודנטים המתכננים את עתידם, מאמר זה יספק לכם מבט מעמיק על עולם לימודי ההייטק למתחילים או לתמקדמים בישראל.

מהם בעצם לימודי הייטק?

לימודי הייטק אונליין או פרונטליים הם הרבה יותר מאשר רק הכשרה לעבודה בחברות טכנולוגיה. מדובר במגוון רחב של מסלולי לימוד המכשירים אנשים לעבוד במקצועות הקשורים לטכנולוגיה וחדשנות. בין התפקידים הנפוצים ניתן למצוא מתכנתים, מעצבי UI/UX, מנהלי מוצר, מומחי אבטחת מידע, מהנדסי רשתות, מפתחי אפליקציות, מומחי בינה מלאכותית ועוד רבים אחרים.

לימודי הייטק למתחילים מקנים לא רק ידע טכני, אלא גם מיומנויות חשיבה אנליטית, פתרון בעיות מורכבות, ויכולת למידה עצמית מתמדת – כישורים החיוניים להצלחה בתעשייה הדינמית הזו.

תואר אקדמי או קורסים? בחירת המסלול המתאים לכם

בעולם לימודי ההייטק קיימות שתי אפשרויות עיקריות: תואר אקדמי או קורסים ממוקדים. כל אחת מהאפשרויות מציעה יתרונות שונים, והבחירה ביניהן תלויה בגורמים אישיים כמו רקע קודם, מטרות קריירה, ואילוצי זמן ותקציב.

תואר אקדמי

תואר אקדמי בתחום ההייטק מספק בסיס תיאורטי רחב ועמוק, ונמשך בדרך כלל 3-4 שנים. הוא מעניק יתרון בקבלה לתפקידים בכירים ומחקריים, מאפשר רישות עם סטודנטים ומרצים, ומקנה כישורי מחקר וחשיבה ביקורתית. תארים פופולריים כוללים מדעי המחשב, הנדסת תוכנה, והנדסת חשמל.

קורסים ממוקדים בלימודי הייטק

קורסים ממוקדים מציעים הכשרה מעשית וקצרה יותר, בין מספר חודשים לשנה. הם מתאימים למי שמחפש להיכנס לתעשייה במהירות או לעבור הסבה מקצועית. יתרונותיהם כוללים לימוד טכנולוגיות עדכניות, גמישות בבחירת נושאי הלימוד, ועלות נמוכה יותר בהשוואה לתואר אקדמי מלא.

רבים בוחרים לשלב בין השניים – להשלים תואר אקדמי ולאחר מכן להתמחות בקורסים ממוקדים, ובכך ליהנות מיתרונות שני המסלולים. במאמר זה נתמקד באפשרויות הקורסים הממוקדים, המציעים דרך מהירה יותר להשתלב בתעשיית ההייטק. הרבה מהקורסים מציעים לימודי הייטק אונליין בנוחות של ללמוד מהבית.

חמישה תפקידים מבוקשים בלימודי הייטק

קורס QA בדיקת תוכנה

בדיקות תוכנה (QA) הן חלק קריטי בתהליך פיתוח התוכנה. מומחי QA אחראים לוודא שהמוצר עומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של איכות ופונקציונליות. קורסי QA מלמדים:

  • שיטות בדיקה ידניות ואוטומטיות
  • כתיבת תסריטי בדיקה
  • שימוש בכלי בדיקה אוטומטיים כמו Selenium
  • תהליכי בדיקות רגרסיה ובדיקות עומסים
  • זיהוי, תיעוד ומעקב אחר באגים
  • הבנה בסיסית של תהליכי פיתוח תוכנה

בוגרי קורסי QA יכולים להשתלב במגוון תפקידים, החל מבודקי תוכנה ידניים ועד למפתחי בדיקות אוטומטיות.

לצפייה בסרטון – רוצים לעבוד בבדיקות תוכנה? אל תירשמו לקורס QA לפני שתצפו בסרטון הזה!

קורס UI UX

עיצוב UI/UX הוא תחום מרתק המשלב יצירתיות עם טכנולוגיה. מעצבי UI/UX אחראים ליצירת חוויות משתמש נוחות ואסתטיות במוצרים דיגיטליים. קורסי UI/UX מלמדים:

  • עקרונות עיצוב ותיאוריית צבע
  • שימוש בכלי עיצוב דיגיטליים כמו Adobe XD, Sketch, ו-Figma
  • מתודולוגיות לחקר משתמשים וניתוח התנהגות
  • יצירת פרוטוטייפים ומוקאפים
  • הבנת עקרונות הנגישות בעיצוב
  • שיתוף פעולה עם מפתחים ובעלי עניין אחרים

בוגרי קורסים אלו יכולים להשתלב כמעצבי UI/UX בסטארט-אפים, חברות טכנולוגיה גדולות, או כפרילנסרים.

לצפייה בסרטון – למי מתאים לעבוד בעיצוב UX UI ואיך נכנסים לתחום?

קורס פולסטאק

פיתוח פולסטאק הוא אחד התחומים המבוקשים ביותר בלימודי הייטק. מפתחי פולסטאק מסוגלים לעבוד הן בצד הלקוח והן בצד השרת, מה שהופך אותם לנכס יקר ערך בכל צוות פיתוח. קורסי פולסטאק מכסים:

  • שפות תכנות צד לקוח: HTML, CSS, JavaScript
  • מסגרות עבודה פופולריות כמו React או Angular
  • שפות צד שרת כמו Python, Node.js, או Ruby
  • עבודה עם בסיסי נתונים ו-SQL
  • ניהול גרסאות עם Git
  • פיתוח API ואינטגרציה של שירותים
  • עקרונות אבטחת מידע בפיתוח

בוגרי קורסים אלו יכולים להשתלב במגוון תפקידי פיתוח, החל ממשרות ג'וניור ועד לתפקידי מפתח בכיר.

לצפייה בסרטון – חושבים לעבוד בפיתוח תוכנה? 3 דברים שחשוב לדעת לפני שנרשמים לקורס תכנות

קורס שיווק דיגיטלי

שיווק דיגיטלי הוא תחום חיוני בעולם ההייטק המודרני. מומחי שיווק דיגיטלי משתמשים בכלים טכנולוגיים מתקדמים כדי להגיע לקהלי יעד ולקדם מוצרים ושירותים באופן יעיל. קורסי שיווק דיגיטלי מלמדים:

  • אסטרטגיות SEO (קידום אתרים אורגני)
  • ניהול קמפיינים בפלטפורמות פרסום כמו Google Ads ו-Facebook Ads
  • שיווק ברשתות חברתיות
  • ניתוח נתונים ומדידת ביצועים עם כלים כמו Google Analytics
  • שיווק תוכן ואסטרטגיות אימייל מרקטינג
  • הבנת התנהגות צרכנים ברשת

בוגרי קורסים אלו יכולים להשתלב כמנהלי שיווק דיגיטלי, מומחי SEO, או מנהלי קמפיינים במגוון חברות וארגונים.

לצפייה בסרטון – מה זה שיווק דיגיטלי ואיך תדעו אם זה בשבילכם?

קורס דאטה אנליסט

ניתוח נתונים הוא תחום מתפתח במהירות בעולם ההייטק. אנליסטים של נתונים משתמשים בכלים סטטיסטיים וטכנולוגיים כדי להפיק תובנות עסקיות חשובות מכמויות גדולות של מידע. קורסי דאטה אנליסט מלמדים:

  • שפות תכנות לניתוח נתונים כמו Python או R
  • SQL ועבודה עם בסיסי נתונים
  • כלי ויזואליזציה כמו Tableau או Power BI
  • שיטות סטטיסטיות מתקדמות
  • מבוא ללמידת מכונה ובינה מלאכותית
  • טכניקות לניקוי וטיפול בנתונים
  • הצגת תובנות נתונים לבעלי עניין שונים בארגון

בוגרי קורסים בניתוח נתונים יכולים להשתלב במגוון תפקידים, כולל אנליסטים עסקיים, מדעני נתונים מתחילים, או מומחי BI (Business Intelligence) בחברות מכל הגדלים והתעשיות.

לצפייה בסרטון – מה זה דאטה אנליטיקס ולמי מתאים לעבוד בזה?

טיפים לבחירת מסלול

  1. חקרו את השוק: בדקו אילו מקצועות מבוקשים כיום בתעשייה ומה הצפי לעתיד. זה יכול לעזור לכם לבחור מסלול עם פוטנציאל תעסוקתי גבוה.
  2. הכירו את עצמכם: חשבו על החוזקות והתחומים שמעניינים אתכם. האם אתם נהנים מפתרון בעיות לוגיות? אולי פיתוח תוכנה יתאים לכם. האם אתם יצירתיים ואוהבים עיצוב? אולי UI/UX יהיה הכיוון הנכון.
  3. התנסו לפני שאתם מתחייבים: נסו קורסים מקוונים בסיסיים או סדנאות קצרות כדי לקבל טעימה מהתחום לפני שאתם משקיעים בתכנית לימודים מלאה.
  4. דברו עם אנשי מקצוע: צרו קשר עם אנשים העובדים בתפקידים שמעניינים אתכם. הם יכולים לספק תובנות מעשיות על היום-יום בתפקיד ועל הכישורים הנדרשים.
  5. היו מוכנים להשקעה: לימודי הייטק אונליין או פרונטליים דורשים השקעה של זמן ומאמץ. היו מוכנים ללמידה אינטנסיבית ולאתגרים בדרך.

עכשיו זה הזמן!

לימודי הייטק למתחילים או למתקדמים מציעים הזדמנויות מרתקות לצד אתגרים משמעותיים. בצד החיובי, התחום מציע פוטנציאל לשכר גבוה, אפשרויות קידום מהירות, ועבודה על טכנולוגיות חדשניות. הגמישות התעסוקתית והאפשרויות לעבודה בינלאומית הן יתרונות נוספים. מנגד, האתגרים כוללים קצב למידה מהיר ומתמשך, תחרותיות גבוהה בשוק העבודה, ולעתים לחץ ועומס רב. שמירה על איזון בין העבודה לחיים האישיים מהווה אתגר נוסף.

למרות האתגרים, הלימודים מציעים הזדמנות נפלאה להשתלב בתעשייה דינמית ומתגמלת. עם בחירה נכונה, התמדה ונכונות ללמידה מתמדת, ניתן לפתח קריירה מספקת ומצליחה בעולם הטכנולוגי. בין אם אתם מתעניינים בפיתוח תוכנה, עיצוב UX/UI, ניתוח נתונים, בדיקות תוכנה או שיווק דיגיטלי, ישנו מסלול לימודים המתאים לכישורים ולתחומי העניין שלכם.

חשוב לזכור כי לימודי הייטק למתחילים הם רק תחילת הדרך. התעשייה מתפתחת, ולכן חשוב להמשיך ללמוד ולהתפתח לאורך כל הקריירה. עם זאת, בחירת המסלול הנכון בלימודי הייטק אונליין או פרונטליים יכולה לספק לכם את הבסיס הדרוש להצלחה בתעשייה מרתקת זו. העתיד שלכם בהייטק מתחיל כאן ועכשיו!

The post גלו איזה מסלול בלימודי הייטק מתאים לכם appeared first on TechMonster.

]]>
https://techmonster.co.il/high-tech-studies/feed/ 0 איזו עבודה מתאימה לך? מדריך ללימודי הייטק ובחירת קריירה ב-2024 גלו את מסלול לימודי ההייטק המושלם עבורכם ב-2024. סקירה מקיפה של אפשרויות הלימוד, והכוונה לבחירת קריירה מצליחה בעולם הטכנולוגי >>> newtemp1,לימודי הייטק
מה זה Full Stack? כל מה שצריך לדעת על אחד התחומים המבוקשים בהייטקhttps://techmonster.co.il/what-is-fullstack/ https://techmonster.co.il/what-is-fullstack/#respond Tue, 08 Oct 2024 07:36:12 +0000 https://techmonster.co.il/?p=25832אחד המושגים החמים ביותר בתעשיית ההייטק הוא "פולסטאק" או "Full Stack". אבל מה זה בדיוק אומר? האם זה הכיוון הנכון עבורכם? ואיך בכלל מתחילים? בין אם אתם חיילים משוחררים המחפשים את דרככם בעולם התכנות, או אנשים סקרנים שרוצים להבין יותר על התחום המרתק הזה, המאמר הזה יספק לכם את כל המידע שאתם צריכים כדי לקבל […]

The post מה זה Full Stack? כל מה שצריך לדעת על אחד התחומים המבוקשים בהייטק appeared first on TechMonster.

]]>
אחד המושגים החמים ביותר בתעשיית ההייטק הוא "פולסטאק" או "Full Stack". אבל מה זה בדיוק אומר? האם זה הכיוון הנכון עבורכם? ואיך בכלל מתחילים? בין אם אתם חיילים משוחררים המחפשים את דרככם בעולם התכנות, או אנשים סקרנים שרוצים להבין יותר על התחום המרתק הזה, המאמר הזה יספק לכם את כל המידע שאתם צריכים כדי לקבל החלטה מושכלת לגבי הקריירה העתידית שלכם בעולם ההייטק.

מה זה פולסטאק?

פולסטאק (Full Stack) הוא מונח המתייחס למפתחים שיכולים לעבוד על כל שכבות האפליקציה – מהצד הקדמי (Frontend) שהמשתמשים רואים, ועד לצד האחורי (Backend) שמנהל את הנתונים והלוגיקה. מפתח פולסטאק הוא כמו שף שיודע להכין את כל המנות במסעדה – מהמנה הראשונה ועד לקינוח.

אבל בואו נעמיק מעט יותר. כשאנחנו מדברים על פול סטאק, אנחנו מתכוונים ליכולת לטפל בכל השכבות של פיתוח אפליקציה:

  1. שכבת הלקוח (Client Layer): זו השכבה שהמשתמשים רואים ומתקשרים איתה ישירות. היא כוללת את הממשק הגרפי, האנימציות, והאינטראקציות שהמשתמשים חווים.
  2. שכבת השרת (Server Layer): זו השכבה שמטפלת בבקשות מהלקוח, מבצעת עיבוד נתונים, ומיישמת את הלוגיקה העסקית של האפליקציה.
  3. שכבת הנתונים (Database Layer): זו השכבה שאחראית על אחסון, אחזור, ועדכון הנתונים של האפליקציה.

מפתח Fullstack צריך להיות מסוגל לעבוד עם כל השכבות הללו, ולהבין כיצד הן משתלבות יחד ליצירת אפליקציה שלמה ומתפקדת. חשוב לציין שמפתח פול סטאק לא חייב להיות מומחה בכל הטכנולוגיות הללו, אלא להבין את העקרונות הבסיסיים של כל שכבה ולהיות מסוגל לעבוד איתן ברמה טובה.


טבלה המשווה בין Frontend, Backend ו-Full Stack

תחוםתפקידטכנולוגיות נפוצות
Frontendעיצוב ופיתוח ממשק המשתמשHTML, CSS, JavaScript, React, Angular, Vue.js
Backendניהול שרתים, בסיסי נתונים ולוגיקהPython, Java, Node.js, SQL, MongoDB, Express
Full Stackשילוב של Frontend ו-Backendכל הטכנולוגיות הנ"ל, בנוסף לכלים כמו Docker, AWS, Git


לצפייה בסרטון – איך לבחור קורס תכנות? 3 דברים שחובה לברר לפני שנרשמים

איך הופכים למפתחי Fullstack?

להפוך למפתח פול סטאק דורש למידה מקיפה והתנסות במגוון טכנולוגיות. ישנן מספר דרכים להגיע ליעד זה:

  1. תואר אקדמי: לימודי מדעי המחשב או הנדסת תוכנה מספקים בסיס תיאורטי חזק. בתואר תלמדו על אלגוריתמים, מבני נתונים, ארכיטקטורת מחשבים ועוד נושאים שיתנו לכם הבנה עמוקה של עולם המחשבים והתכנות.
  2. קורסי Full Stack: קורסים אינטנסיביים (BootCamps) מציעים הכשרה מעשית ומהירה. קורסי פולסטאק אלה נמשכים בדרך כלל בין 3 ל-6 חודשים ומתמקדים בטכנולוגיות הנפוצות ביותר בתעשייה.
  3. למידה עצמאית: באמצעות קורסים מקוונים ופרויקטים אישיים. פלטפורמות כמו Coursera, Udemy, ו-freeCodeCamp מציעות קורסים מקיפים בנושא פול סטאק.
  4. התמחות והסבה: מפתחים מנוסים יכולים להרחיב את הידע שלהם לתחומים נוספים. למשל, מפתח Frontend יכול ללמוד טכנולוגיות Backend כדי להפוך למפתח פול סטאק.

בכל אחת מהדרכים הללו, המפתח העיקרי להצלחה הוא התרגול המעשי. בניית פרויקטים אישיים, השתתפות בפרויקטים קוד פתוח, ועבודה על בעיות אמיתיות הם הדרכים הטובות ביותר לצבור ניסיון ולהפוך למפתח פול סטאק מיומן.

רוצה פרטים על קורס פולסטאק?

תנאי קבלה, מועד פתיחה, מחיר, תנאי תשלום ועוד.

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען

מה לומדים בקורס פולסטאק?

  • שפות תכנות Frontend – לומדים בקורס זה HTML לבניית מבנה האתר, CSS לעיצוב, ו-JavaScript להוספת אינטראקטיביות ודינמיות.
  • מסגרות עבודה Frontend – מתמקדים בלימוד React, Angular, ו-Vue.js, שהן מסגרות פופולריות לבניית ממשקי משתמש מתקדמים.
  • שפות תכנות Backend – לומדים Python לפיתוח שרת, Java לאפליקציות ארגוניות, ו-Node.js לשימוש ב-JavaScript בצד השרת.
  • בסיסי נתונים – מכסים SQL לעבודה עם בסיסי נתונים רלציוניים כמו MySQL, ו-MongoDB כדוגמה לבסיס נתונים NoSQL.
  • ניהול שרתים – לומדים על AWS (Amazon Web Services) כפלטפורמת ענן מובילה, ו-Docker לוירטואליזציה של קונטיינרים.
  • כלי פיתוח – מתרגלים שימוש ב-Git לניהול גרסאות, ו-VS Code כסביבת פיתוח מתקדמת.

לצפייה בסרטון – איך להפוך למפתח.ת פולסטאק?

איך נראה יום טיפוסי של מפתח Full Stack?

יום עבודה של מפתח פול סטאק מגוון ודינמי. הוא מתחיל לרוב בבדיקת משימות ותכנון היום.

בחלק הטכני, המפתח עוסק בבניה ושיפור של אתרים. זה כולל יצירת דפים חדשים ושדרוג חלקים קיימים. במקביל, הוא מתמודד עם פתרון בעיות ותיקון תקלות, הן בצד הלקוח והן בצד השרת.

שיפור ביצועים הוא חלק חשוב מהעבודה. המפתח עובד על הגברת המהירות והיעילות של האתר, כולל אופטימיזציה של מסדי נתונים. בנוסף, עבודת צוות תופסת חלק נכבד מהיום. המפתח משתף פעולה עם מעצבים, מנהלי מוצר ומפתחים אחרים כדי להבטיח שהפרויקט עומד בדרישות.

לבסוף, למידה מתמדת היא חלק בלתי נפרד מהתפקיד. מפתח פול סטאק מקדיש זמן להתעדכן בטכנולוגיות וכלים חדשים. גמישות היא מפתח בעבודה זו. המפתח עובר בין משימות שונות במהירות, מפיתוח Frontend ועד לעבודה על בסיסי נתונים.

האם כדאי ללמוד Fullstack?

למידת פול סטאק מציעה מספר יתרונות משמעותיים:

  1. גמישות תעסוקתית: המפתחים נהנים מיכולת להשתלב במגוון רחב של תפקידים ופרויקטים. הם יכולים לעבוד על כל שלבי פיתוח האפליקציה, מה שהופך אותם לנכס יקר ערך בצוותים שונים ובחברות מכל הגדלים.
  2. הבנה מערכתית מקיפה: הידע הרחב בכל שכבות האפליקציה מעניק למפתחי Fullstack ראייה כוללת של תהליכי הפיתוח. זה מאפשר להם לקבל החלטות מושכלות יותר, לתכנן ארכיטקטורות יעילות, ולפתור בעיות מורכבות שחוצות את גבולות ה-Frontend וה-Backend.
  3. ביקוש גבוה ופוטנציאל שכר משופר: חברות רבות, במיוחד סטארטאפים וחברות קטנות, מחפשות מפתחי Fullstack בשל יכולתם לעבוד על כל חלקי האפליקציה. הביקוש הגבוה, יחד עם המומחיות הרחבה, מאפשר למפתחים לדרוש שכר גבוה יותר.
  4. הזדמנויות קידום והובלה: הידע המקיף של מפתחי Fullstack פותח בפניהם אפשרויות קידום לתפקידי ניהול טכני וארכיטקטורת מערכות. יכולתם להבין את כל שכבות האפליקציה מאפשרת להם להוביל פרויקטים מורכבים ולתקשר ביעילות עם כל חברי הצוות.
  5. עצמאות ויזמות: היכולת לבנות אפליקציה שלמה מאפס ועד הסוף מעניקה למפתחי Fullstack את האפשרות לעבוד באופן עצמאי על פרויקטים, או אפילו להקים מיזמים טכנולוגיים משלהם. זה פותח דלתות לאפשרויות קריירה מגוונות ומרתקות.

עם זאת, חשוב לזכור שלמידת Fullstack דורשת השקעה רבה של זמן ומאמץ. זהו תחום רחב מאוד, ולכן יש צורך בלמידה מתמדת כדי להישאר מעודכנים בטכנולוגיות החדשות.

למי מתאים ללמוד פולסטאק?

למרות היתרונות הרבים, פולסטאק אינו מתאים לכולם. הוא מתאים במיוחד ל:

  1. אנשים סקרנים שאוהבים ללמוד: עולם הפיתוח משתנה במהירות, והמפתח צריך להיות מוכן ללמוד טכנולוגיות חדשות באופן קבוע.
  2. בעלי חשיבה לוגית: פיתוח Fullstack דורש יכולת לפתור בעיות מורכבות ולחשוב באופן מערכתי.
  3. אנשים שנהנים מאתגרים: העבודה על כל שכבות האפליקציה מציבה אתגרים מגוונים ומעניינים.
  4. בעלי יכולת ניהול זמן טובה: מפתח Fullstack צריך לדעת לנהל את זמנו ביעילות בין משימות שונות ומגוונות.
  5. אנשים עם ראייה רחבה: היכולת לראות את התמונה הגדולה ולהבין כיצד כל חלקי המערכת משתלבים יחד היא קריטית.
  6. תקשורתיים: מפתח Fullstack צריך לתקשר עם מגוון אנשי מקצוע, מעצבים, מנהלי מוצר ולקוחות.
  7. גמישים: היכולת להסתגל במהירות לטכנולוגיות ודרישות משתנות היא חיונית בעולם הפיתוח הדינמי.

טיפים להצלחה בלמידת פולסטאק

אם החלטתם שפולסטאק מתאים לכם, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם בדרך:

  1. התחילו עם הבסיס: למדו היטב את יסודות התכנות לפני שאתם צוללים לטכנולוגיות מתקדמות.
  2. בנו פרויקטים: הדרך הטובה ביותר ללמוד היא דרך התנסות מעשית. בנו אפליקציות שלמות מאפס כדי לתרגל את כל השכבות.
  3. השתתפו בקהילה: הצטרפו לקבוצות מקוונות, השתתפו בהאקתונים ותרמו לפרויקטים בקוד פתוח.
  4. התמקדו בפתרון בעיות: פיתחו את היכולת שלכם לפתור בעיות מורכבות. זה יעזור לכם יותר מאשר ידע ספציפי בטכנולוגיה מסוימת.
  5. למדו ללמוד: פתחו מיומנויות למידה עצמאית. זה יעזור לכם להתמודד עם הצורך בלמידה מתמדת.
  6. התמחו בתחום אחד: למרות שאתם לומדים Fullstack, כדאי להתמחות בתחום אחד שמעניין אתכם במיוחד.
  7. עקבו אחרי מגמות: הישארו מעודכנים במגמות החדשות בתעשייה. זה יעזור לכם לכוון את הלמידה שלכם.

זה הזמן להתחיל!

פיתוח פול סטאק מציע אפשרויות קריירה מגוונות ומאתגרות בעולם ההייטק. זהו תחום המתאים לאנשים סקרנים, בעלי חשיבה לוגית ונכונות ללמידה מתמדת. בין אם אתם בתחילת דרככם המקצועית או שוקלים הסבה, פול סטאק מציע הזדמנויות רבות.

כדי להתחיל, בחרו מסלול לימודים מתאים, התמקדו בלמידת היסודות, ואל תהססו להתנסות בפרויקטים מעשיים. זכרו כי בתחום הטכנולוגיה, הלמידה היא תהליך מתמשך. הידע הרחב שתרכשו כמפתחי פול סטאק יהווה יתרון משמעותי לאורך כל הקריירה, גם אם בהמשך תבחרו להתמחות בתחום ספציפי.

אם אתם נמשכים לאתגרים, חדשנות ולמידה מתמדת, פיתוח פול סטאק עשוי להיות הכיוון המקצועי המתאים עבורכם.

רוצה פרטים על קורס פולסטאק?

תנאי קבלה, מועד פתיחה, מחיר, תנאי תשלום ועוד.

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען

The post מה זה Full Stack? כל מה שצריך לדעת על אחד התחומים המבוקשים בהייטק appeared first on TechMonster.

]]>
https://techmonster.co.il/what-is-fullstack/feed/ 0 מה זה Full Stack ולמה כולם מדברים על זה?! מדריך מקיף ל-2024 מה זה פולסטאק (Fullstack)? כל מה שאתם צריכים לדעת כדי להשתלב באחד התפקידים הכי מבוקשים בתעשיית ההיייטק! למדריך המלא לחצו >> newtemp1,fullstack
איך להיכנס להייטק בתור מתכנתים? סקירת 3 מסלולים נפוצים למשרה הראשונהhttps://techmonster.co.il/degree-bootcamp-self-learning/ https://techmonster.co.il/degree-bootcamp-self-learning/#respond Tue, 08 Oct 2024 07:23:22 +0000 https://techmonster.co.il/?p=9554איך להיכנס להייטק בתפקידי פיתוח? השוואה בין 3 מסלולים אפשריים: תואר VS בוטקאמפ VS למידה עצמאית. ככה תבחרו מסלול שמתאים לכם

The post איך להיכנס להייטק בתור מתכנתים? סקירת 3 מסלולים נפוצים למשרה הראשונה appeared first on TechMonster.

]]>
קראתם, התייעצתם והגעתם למסקנה שאתם רוצים להיות מתכנתים. מה הצעד הבא – להירשם לתואר? לחפש בוטקאמפ תכנות? להירשם לקורס תכנות מקיף? אולי כמה קורסים ביודמי יספיקו? 

במאמר הזה נעבור על 3 דרכים פופולריות להיכנס להייטק בתור מפתחי תוכנה, בתקווה שזה יעזור לכם למצוא מסלול שיתאים לכם. 


כשמדברים על כניסה להייטק אין "פתרון קסם" אחד שמתאים לכולם. לכל דרך למידה יש יתרונות וחסרונות, ולאנשים שונים יתאימו פתרונות שונים.

מעבר לכך, ההחלטה שלכם כנראה תושפע בין היתר ממאפיינים כמו גיל, מצב משפחתי, האופי שלכם, דרך הלמידה המעודפת ועוד.

במאמר הזה נערוך סקירה של 3 מסלולים פופולריים לכניסה לתעשייה, ונעבור על היתרונות והחסרונות בכל מסלול, כדי לעזור לכם להכיר את האפשרויות שעומדות בפניכם קצת יותר טוב.

המטרה של המאמר אינה לשכנע אתכם לבחור בדרך מסוימת, אלא לתת סקירה אוביקטיבית לדרכים שונות בהן מתכנתים רוכשים את המיומנויות שלהם בדרך למשרה הראשונה. בגלל שלא נצליח לכסות את כל הדרכים האפשריות במאמר הזה, בחרנו להתמקד ב-3 דרכים נפוצות להכנס לתחום.  

לצפייה בסרטון – השוואה של 3 דרכי כניסה להייטק בתפקידי פיתוח:


דרך #1 לתפקידי פיתוח: תואר אקדמי רלוונטי

המסלול המוכר לעבודה בפיתוח תוכנה מתחיל בתואר אקדמי. בדר"כ תואר מדעי המחשב, או תואר בהנדסת תוכנה. בנוסף, יש עוד תארים שמהם אפשר להגיע לפיתוח תוכנה זה באמצעות תואר בהנדסת חשמל.

איך זה עובד (בגדול)?

  • מתחילים תואר במוסד אקדמי (אוניברסיטה או מכללה) – לצורך הדוגמה נניח שבחרתם ללמוד מדעי המחשב, שזה מסלול של 3 שנים. 
  • בשנה השניה לתואר, אתם מתקבלים למשרת סטודנט וצוברים ניסיון בתחום 
  • אחרי 3 שנים מסיימים את התואר ומוצאים עבודה במשרה מלאה בתור מתכנתים ג'וניורים.  

אם זה נשמע לכם מדהים ואתם חושבים שאפשר להפסיק לקרוא עכשיו – חכו רגע. מה שתיארתי זה מצב אידאלי. במציאות זה לא תמיד יעבוד ככה. 

אין ספק שתואר במדעי המחשב זאת דרך אפקטיבית להכנס לתעשייה. יחד עם זאת, חשוב לזכור שמדובר בדרך ארוכה יחסית, וקשה לשלב איתה עבודה במשרה מלאה או עיסוקים אחרים שדורשים הרבה מהזמן שלכם. 

ועוד דבר שחשוב להבין – לימודים באקדמיה פותחים דלת לקריירה ועוזרים לבנות יסודות טובים בתור אנשי מקצוע, אבל הם לא מבטיחים לכם עבודה בסיום. כנ"ל לגבי קורס תכנות, בוטקאמפ, למידה עצמאית או כל דרך אחרת שנציג בהמשך המאמר.

מה היתרונות בתואר לעומת דרכים אחרות?

  • יותר אופציות – תואר אקדמי מאפשר לכם לעבוד בתחומים אחרים (ולא רק בפיתוח) מכייון שהוא כולל הרבה מאוד קורסים בתחומים שונים. מעבר לפיתוח תוכנה, בוגרי מדעי במחשב יכולים להשתלב גם בתחומים כמו דאטה סיינס,  BI, סייבר, QA ועוד. מעבר לכך, חלקם ממשיכים לתארים מתקדמים ועוסקים במחקר. 
  • בסיס תיאורתי חזק – זה יקל עליכם ללמוד טכנולוגיות חדשות, ולהבין איך הדברים מתחברים.
  • מוניטין – למרות שהיום תואר כבר לא תנאי הכרחי לעבודה, ואפילו חברות כמו גוגל הכריזו בעבר שיתייחסו יותר לכישורים ופחות לתארים. בפועל, עבור מעסיקים מסויימים עדיין יש יתרון לבוגרי תארים על פני מסלולים אחרים. וכמובן – זה משתנה לפי מוסד הלימודים עצמו (יש כאלה ש"נחשבים יותר" ויש כאלה שפחות)

פרטים על קורס תכנות? + מתנה

הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען

מה החסרונות לעומת דרכים אחרות?

  • מסלול ארוך  – תואר במדעי המחשב ייקח לכם לפחות 3 שנים, בהנדסת תוכנה – 4 שנים. וזה בהנחה שהצלחתם לעבור את כל הקורסים בזמן (ובמוסדות  לימוד מסויימים זה לא כזה פשוט) 
  • תנאי קבלה גבוהים – כדי להתקבל לתואר חלקכם תצטרכו להשלים בגרויות, לעשות פסיכומטרי, להשתתף במכינה כלשהי – והאמת היא שלא לכולם זה מתאים. ובנוסף, כל הדברים האלו לוקחים זמן ועולים כסף, וצריך לקחת את זה בחשבון.
  • קשה לשלב עבודה במשרה מלאה – כמו שציינתי קודם, תואר במדעי המחשב הוא תובעני מאוד, ויהיה לכם קשה מאוד לשלב איתו משרה מלאה. אלא אם כן אתם מתכננים למשוך אותו מעבר ל-3 שנים (וגם אז לא מדובר במשימה פשוטה)  יש מוסדות שנחשבים יותר, ויש כאלו שנחשבים פחות.

>> לקריאה נוספת: אוניברסיטה או מכללה – איפה עדיף ללמוד מדעי המחשב? >>

*נקודה קטנה שחשוב לציין - מעבר לתארים שהזכרתי יש גם תארים אחרים שמאפשרים להתחיל לעבוד כמתכנתים (כמו הנדסת חשמל, הנדסת מערכות מידע ועוד) – נתייחס למסלולים האלו בתכנים עתידיים שלנו.


דרך #2 לתפקידי פיתוח -"בוטקאמפ" תכנות

בניגוד לאקדמיה, תכניות בסגנון בוטקאמפ (Bootcamp) מבטיחות דבר פשוט: להכשיר אתכם לתפקידי פיתוח בצורה מעשית, בתוך כמה חודשים. 

איך זה עובד?

אם בתואר במדעי המחשב מקדישים כמעט את כל שנת הלימודים הראשונה ללמידת הבסיס התאורתי בקורסים כמו אלגברה, מבני נתונים ומתמטיקה דיסקרטית (כן זה תחום אמיתי), בבוטקאמפ ילמדו אתכם רק את מה שתצטרכו כדי לבצע את התפקיד בפועל.

כך למשל, בבוטקאמפ Full Stack תלמדו שפות תכנות ושליטה בכלים שונים, אך לא יסבירו לכם על הלוגיקה מאחורי השפות הללו, ולא יכנסו אתכם לעומק בתחומים קשורים כמו ארכיטקטורה, בדיקות או ממשק משתמש (UI). הדגש יהיה יותר מעשי.

תכניות בוטקאמפ לא מתקרבות לרזולוצה של תואר ראשון במדעי המחשב, אך היתרון שלהם הוא שהן מכשירות אתכם לתפקיד ספציפי בזמן קצר יחסית. ומעבר לכך, תכניות כאלו נוטות להיות מעודכנות מבחינת הטכנולוגיות שלומדים בקורס. לכן גם יש היצע גדול מאוד של תכניות כאלו בשוק.

מה היתרונות בבוטקאמפ לעומת דרכים אחרות?

  • מהיר – תכניות בוטקאמפ מציעות מסלולי הכשרה של החל מכמה חודשים ועד שנה
  •  ממוקד – אומרים לכם בדיוק מה לעשות, מספקים לכם חומרים לימוד, נותנים לכם רעיונות לפרויקטים, ובבוטקאמפים מסוימים אפילו מכנסים אתכם לתהליכי מיון בחברות
  • תנאי קבלה פשוטים (בדר"כ) – חלק מהתכניות ממיינות יותר וחלק פחות, אבל בהשוואה לאלטרנטיבות כמו תואר, יהיה לכם הרבה יותר קל להתקבל.

פרטים על קורס תכנות? + מתנה

הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען

מה החסרונות בבוטקאמפ לעומת דרכים אחרות?

  • מחסור בידע תאורתי והנדסי – אם תרצו להעמיק בנושאים מסויימים, תצטרכו ללמוד לבד.
  • מאוד אינטנסיבי – חלק מהמסלולים כוללים למידה של מעל 7 שעות ביום, וזה לא תמיד מתאים לכולם. 
  • קשה לשלב עבודה במשרה מלאה  – כמו שהסברנו, מדובר בתכניות הכשרה די אינטנסיביות וברובן לא תוכלו לשלב עבודה.

>> לקריאה נוספת: סקירת 7 תכניות כניסה להייטק [בוטקאמפ Full Stack] >>


דרך #3 לתפקידי פיתוח – למידה עצמאית ועבודה על פרויקטים 

בניגוד לשיטות הקודמות שהזכרנו, למידה עצמית תדרוש מכם הרבה יותר משמעת. ועדיין,  אם יש לכם מוטיבציה ויכולת התמדה, יכול להיות שזה בדיוק המסלול בשבילכם.

איך זה עובד?

בגדול מתחילים בלבחור תחום שבו תרצו לעסוק. הדרך הזו דורשת מיקוד ולכן כדי לדבוק בה מומלץ שבאמת תבינו לאיזה תפקיד אתם מכווניים. קל להגיד, קשה לבצע. והאמת היא שהדרך הכי טובה להתמודד עם זה, היא פשוט להתנסות בתחום מסויים ולנסות לבדוק אם אתם מתחברים אליו.

לאחר מכן תתכננו מסלול שבו תרכשו את הסטאק (Stack) טכנולוגי של המקצוע. למשל: אם שבניית אתרי אינטרנט קורצת לכם, והחלטתם ללכת על מסלול של פיתוח פרונט אנד. במקרה הזה, הסטאק הטכנולוגי שתצטרכו ללמוד מורכב משפות כמו HTML, CSS וג'אווה סקריפט, ופריימווקס כמו ריאקט, הבנה בסיסית בצד השרת, עקרונות UX ועוד. כל אלו ירכיבו את הידע שלכם כאנשי מקצוע – וזה מאוד יעזור אם תוכלו לצייר את המסלול הזה מראש. זה מה שיפה בדרך הזאת, וזה גם הקושי.

החלק השני של הלמידה יכלול עבודה על פרויקטים שונים שבהם תיישמו את מה שלמדתם. זו בעצם הדרך המרכזית שלכם להראות למעסיקים מה מה אתם יודעים לעשות. לכן מומלץ לשלב בתכנית הלימודים קורסי תכנות שבמסגרתם עובדים על פרויקטים (ככה תוכלו לצבור ניסיון תוך כדי לימוד). 

מה היתרונות של למידה עצמאית לעומת דרכים אחרות?

  • זה זול – קורס ממוצע ביודמי עולה 50 שקלים, נניח שתעשו 20 קורסים לאורך ההכשרה שלכם. זה עדיין משמעותית יותר זול מתואר או בוטקאמפ. 
  • זאת אחלה דרך לבחון רמת עניין – מאפשר להתנסות בכלים ושפות בקלות יחסית. 
  • אימון ה"שריר" של למידה עצמאית – בתור מפתחי תוכנה, הלמידה אף פעם לא נגמרת. האמת היא שהכניסה לתעשייה היא רק התתחלה. לכן, אוטודידקיות היא תכונה סופר-חשובה עבור מתכנתים, והמסלול הזה יעזור לכם לפתח את היכולת הזאת.

מה החסרונות של למידה עצמאית לעומת דרכים אחרות?

  • דורש אנגלית טובה – אין קורסים בכל הטכנולוגיות השונות בעברית, ובאילו שיש המחירים נוטים להיות גבוהים יותר
  • דורש משמעת עצמית ויכולת ניהול זמן – האמת הפשוטה היא שלא כולם נחושים מספיק כדי לעמוד במסלול הזה.

רוצים לראות איך נראה מסלול כזה? לקריאת המאמר: 11 קורסי אונליין שלימדו אותי פיתוח פרונט אנד >>

כמה מילים לסיום

חשוב לי לציין שהדרכים שציינתי פה הן ממש לא אקסקלוסיביות.

אם תבדקו עם מתכנתים שכבר עובדים בהייטק, אתם תגלו שהמסלול של רבים מהם כלל שילוב של כמה הדרכים שהזכרתי פה (וגם דרכים אחרות לגמרי). ובכלל, בעולם האמיתי דברים נוטים לעבוד בצורה פחות מסודרת ממה שתיארתי בסרטון הזה.

מהסיבות האלו, ההמלצה שלי עבורכם היא שתתחילו מהדרך שהכי מושכת אתכם, אבל אל תהיו נעולים על שום דבר. כשתתחילו ללמוד יכול להיות שתגלו שדרך אחרת דווקא מתאימה לכם יותר. וזה בסדר גמור. 

דבר אחרון, אני מודע לכך שיש עוד המון מסלולים להכנס להייטק. למשל: שירות ביחידה טכנולוגית (כמו 8200), או קורסי ערב שניתן לשלב עם עבודה. בתכנים עתידיים נתייחס גם אליהן. בינתיים, מקווים שעזרנו לכם לקחת צעד נוסף אל עבר קריירה בהייטק.

פרטים על קורס תכנות? + מתנה

הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען

The post איך להיכנס להייטק בתור מתכנתים? סקירת 3 מסלולים נפוצים למשרה הראשונה appeared first on TechMonster.

]]>
https://techmonster.co.il/degree-bootcamp-self-learning/feed/ 0 איך להיכנס להייטק בתור מתכנתים? 3 דרכים נפוצות למשרה הראשונה איך להיכנס להייטק בתפקידי פיתוח? השוואה בין 3 מסלולים אפשריים: תואר VS בוטקאמפ VS למידה עצמאית. ככה תבחרו מסלול שמתאים לכם >> computer_science_university_recom,fullstack_recom,newtemp1,יוטיוב,מומלץ,פיתוח תוכנה,להיכנס להייטק
האם עדיין יש טעם ללמוד שפת C ומה היתרונות שלה?https://techmonster.co.il/why-learn-c/ https://techmonster.co.il/why-learn-c/#respond Sun, 29 Sep 2024 15:23:03 +0000 https://techmonster.co.il/?p=1984איך זה ששפת C נשארה רלוונטית 50 שנה לאחר המצאתה? במדריך זה נסביר מה הפך את השימוש ב- C לכל כך נפוץ ולמה עדיין כדאי לכם ללמוד אותה

The post האם עדיין יש טעם ללמוד שפת C ומה היתרונות שלה? appeared first on TechMonster.

]]>
זה מאוד נדיר לראות טכנולוגיה מסוימת שורדת לאורך 50 שנה. בייחוד כאשר מדובר בשפת תכנות.

ועדיין, למרות שהיא קיימת מאז 1972, שפת C חיה ובועטת והיא נחשבת לאחת מאבני היסוד של עולם התוכנה.

במהלך העשורים האחרונים הופיעו עשרות אלטרנטיבות שנועדו לאתגר את הדומיננטיות של השפה ולהחליף אותה, אך C עדיין כאן ומגוון השימושים בה רק גדל, ואפשר ללמוד את זה גם בבוטקאמפ תכנות מודרני.

אל תתבלבלו, לשפת C יש גם לא מעט שונאים. במהלך השנים צצו הרבה מחקרים שטענו שיש למצוא פתרון אלגנטי יותר במקום C, ועד היום מתכנתים רבים לא מתחברים אליה.

ולמרות זאת, C נותרה אחת משפות התכנות הפופולריות ביותר עד היום, ואין הרבה שפות שמסוגלות לנצח אותה מבחינת ביצועים ויעילות.

אז איך זה ששפת C עדיין רלוונטית? במדריך זה נסביר מה הפך את השימוש ב- C לכל כך נפוץ ולמה זו אופציה לא רעה ללמידה גם עבורכם. 

לצפייה בסרטון – דברים שכדאי לדעת לפני שנרשמים לקורס תכנות


3 סיבות ללמוד שפת C

1. שפת C משמשת פחות או יותר להכל

ההוכחה המרכזית לכך ש- C עדיין רלוונטית היא העובדה הפשוטה שהיא נמצאת בכל מקום. באינפוגרפיקה הבאה ריכזו כמה שימושיים מרכזיים של השפה:

שפת C

הסבר על השימושים השונים:

  • מערכות הפעלה: המטרה העיקרית ש- C נועדה לשרת במקור הייתה כתיבת סקריפטים (תוכניות מחשב הנכתבות על מנת לבצע משימות) למערכת ההפעלה. שפת C הפכה לחלק בלתי נפרד מפיתוח מערכות הפעלה, בעיקר בזכות המהירות שלה. מערכות הפעלה כמו Windows, Linux, Mac, iOS, Android  – כולן כתובת ב- C. 
  • פיתוח שפות תכנות אחרות: יעילות הקוד והפשטות של C השפיעו (באופן ישיר או עקיף) על פיתוחן של שפות רבות, כולל C++, שהיא בעצם שפת C בתוספות פיצ'רים מסויימים. אך גם על שפות כמו C#, Java, Limbo, JavaScript, Perl, פייתון ו- Verilog אשר משתמשות ב- C ברמות שונות. בפייתון למשל, שפת C משמשת לבניית ספריות סטנדרטיות, בעוד שהתחביר (סינטקס) של שפות אחרות כמו C++, Perl ו- PHP, מבוסס על C.
  • מסדי נתונים (Databases): מסדי הנתונים הפופולריים ביותר בעולם, כולל Oracle Database, MySQL, SQL Server ו- PostgreSQL, כתובים בשפת C (ובשפות המבוססות עליה כמו C++).
  • גרפיקה ופיתוח משחקים: שפת C משמשת לתכנות של אלמנטים גרפיים, והיא שימושית במיוחד בתחום של פיתוח משחקים, כפי שנלמד בקורס פיתוח משחקים.
  • אמבדד – מערכות משובצת מחשב (Embedded Systems): קניתם משהו במכולת – באיזו שפה לדעתכם "מתוכנתת" הקופה של המוכר? אם חשבתם על שפת C אתם כנראה צודקים, וזה ממש לא נגמר שם. המיקרוגל, השלט של המזגן, מערכת ההילוכים האוטומטית ברכב שלכם ואפילו השבב הקטן שנמצא על גבי כרטיס האשראי שלכם – כולם מקודדים בשפת C. מה עוד משותף לכל המכשירים שהזכרנו? כולם מוגדרים כ"מערכות משובצת מחשב" (או Embedded system). 
    במילים אחרות, מדובר במחשבים זעירים שבתוכם יש מעבד קטן שמריץ תוכנית. ולמרות ששפת התכנות המשמשת במחשבים אלו עשויה להשתנות מיצרן ליצרן, הם לרוב מתוכנתים בשפת C, בעיקר בזכות הגמישות, הפשטות והיעילות של השפה. 

מגוון השימושים של C הוא כל כך גדול וזו גם הסיבה לכך שקורסי תכנות ותארים אקדמאיים רבים עדיין מלמדים שפת C (גם אם זו לא השפה הראשונה שתלמדו שם).

רוצה פרטים על קורס תכנות?

תנאי קבלה, מועד פתיחה, מחיר, תנאי תשלום ועוד.

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען


2. ידע בשפת C יעזור לכם להפוך למתכנתים טובים יותר

כפי שהזכרנו קודם לכן, כמעט כל שפות התכנות וספריות הקוד בנויות ב- C (או C++). כלומר, אם אתם יודעים שפה כמו פייתון למשל, אתם עושים שימוש בפונקציות שנועדו לקצר תהליכים אבל אתם לא נחשפים להיגיון שמאחורי הקוד.

למידת C עוזרת לכם להבין יותר טוב את הבסיס עליו בנויות רוב שפות התכנות והיא הופכת למידה של כל שפה אחרת לפשוטה יותר. גם אם אתם מתכוונים להתמקד בקורס פרונט אנד, הבנה בסיסית של C יכולה לשפר את ההבנה שלכם.

מעבר לכך, שפת C מאופיינת בכך שהיא מאוד "קרובה למכונה", כלומר – היא נותנת הוראות ישירות למעבד. לימוד C עוזר לכם להבין טוב יותר את המכונה ("לחשוב ב- C") ואת ההגיון מאחורי האלגוריתמים, והופך אתכם למתכנתים טובים יותר.

רכישת מיומנות ב- C תעזור לכם להבין את התיאוריה שמאוחרי השפה, ותסייע לכם לפתח יישומים בצורה יעילה יותר.

לצפייה בסרטון – מה זה פרונט אנד ולמי זה מתאים?


3. שפת C מבטיחה ביצועים גבוהים

המיקוד הראשי בתכנות הוא על הפונקציונליות (השימושיות) של היישומים. במילים אחרות, המטרה הראשית של הקוד שאנחנו כותבים הוא לבצע את הפעולה (או פעולות) שהוא אמור לעשות. 

יחד עם זאת, מהירות היא פקטור חשוב מאוד וסביר להניח שאם תעבדו בתור מתכנתים אתם תהיו מחויבים לעמוד בסטנדרטית מסויימים של יעילות.

על מנת להגיע לתוצאה הרצויה ולהימנע מטעויות, מתכנתים נוטים להיעזר בהנחיות ו- BEST PRACTICES של מתכנתם אחרים אך זה לא תמיד מספיק כאשר אתם נדרשים להשיג ביצועים טובים יותר.

מבחינת ביצועים, C היא שפה מהירה מאוד. יישומים שנכתבו בשפת C רצים הרבה יותר מהר בהשוואה לתוכניות שנכתבו בשפות אחרות. 

אפילו היום, C נחשבת לבעלת ביצועים מהירים מאוד מכיוון שהיא לא מבצעת פעולות עיבוד נוספות כגון איסוף קבצי זבל או מניעת דליפות זיכרון וכו'. מצד שני, המתכנת צריך לדאוג לדברים האלו בעצמו.

מהם החסרונות של השפה?

עד עכשיו הזכרנו כמה סיבות ללמוד C, אך לא הכל ורוד. C היא שפה ותיקה ומתכנתים רבים לא מתחברים אליה, בעיקר בגלל הסיבות האלו:

  • בניגוד לשפות תכנות נפוצות כמו ג'אווה או פייתון, C לא תומכת בתכנות מונחה עצמים (זאת גם הסיבה לפיתוח של שפת C++). 
  • C נחשבת קשה ללמידה, במיוחד בתור שפת תכנות ראשונה. בניגוד לשפות מודרניות, לא תמצאו הרבה "קיצורי דרך" ב- C והיא לא תאפשר לכם לטעות אפילו בפסיק קטן.


רוצים להתנסות בזה בבית?

מתלבטים אם זה בשבילכם? למה שלא תנסו את זה בעצמכם.

אם אין לכם ידע קודם בתכנות, ומעניין אתכם להתנסות בשפת C – הקורס הבא הוא אופציה מעולה עבורכם:

בקורס זה תלמדו את יסודות התכנות בשפת C – כולל נושאים כמו משתנים, תנאים, לולאות שונות, פונקציות ועוד. והכי טוב, תכנית הלימודים כוללת מעל ל- 100 תרגילים (עם פתרון מלא) שיאפשרו לכם ליישם את מה שלמדתם תוך כדי תנועה. הקורס אינו דורש ניסיון קודם בתכנות.


סיכום ומסקנות

שפת C אמנם ותיקה אך היא עדיין אחת משפות התכנות השימושיות ביותר בעולם, והיא לא הולכת לשום מקום בזמן הקרוב. 

הביצועים הגבוהים, הפשטות והגמישות של השפה הפכו את C לאטרקטיבית במיוחד ואנחנו רואים אותה היום בכל מקום: החל מפיתוח מערכות הפעלה, דרך מסדי נתונים ועד השלט של המזגן.

למידת C עוזרת להבין כיצד הקוד "מתקשר" עם החומרה עצמה ומספקת לכם בסיס תיאוריטי מעולה שתהפוך אתכם למתכנתים טובים יותר. יחד עם זאת, למידת C לא מתאימה לכולם

מדובר בשפה קשה יחסית, בלי הרבה "קיצורי דרך" ולאו דווקא כדאי לכם ללמוד אותה בתור שפת תכנות ראשונה, אלא רק אחרי שצברתם מיומנות בשפת תכנות אחרת. 

אם אתם רק מעוניינים לרכוש מיומנות בסיסית בכתיבת קוד כדאי היינו מציעים להתחיל משפה קלה יותר כמו פייתון בתור התחלה, ולאחר מכן, כשתרצו להעמיק את הידע שלכם, ללמוד C. 

רוצה פרטים על קורס תכנות?

תנאי קבלה, מועד פתיחה, מחיר, תנאי תשלום ועוד.

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען

The post האם עדיין יש טעם ללמוד שפת C ומה היתרונות שלה? appeared first on TechMonster.

]]>
https://techmonster.co.il/why-learn-c/feed/ 0 %%title%% %%page%% איך שפת C נשארה רלוונטית 50 שנה לאחר המצאתה? במדריך זה נסביר מה הפך את השימוש בשפת C לכל כך נפוץ ולמה עדיין כדאי לכם ללמוד אותה >>> newtemp1,שפות תכנות,שפת C שפת C
לימוד בניית אתרים | איפה ללמוד קורס בניית אתרים? סקירה מלאהhttps://techmonster.co.il/web-development-courses-review/ https://techmonster.co.il/web-development-courses-review/#respond Sun, 29 Sep 2024 14:55:51 +0000 https://techmonster.co.il/?p=17524קורס בניית אתרים מאפס זו דרך יעילה לצלול במהירות אל תוך עולם ההייטק. זו ההזדמנות שלכם לפתח קריירה מקצועית בעולם שלא מפסיק להתפתח, ולמצות את מיטב היכולות האנליטיות והיצירתיות שלכם יחד. מכיוון שמדובר במקצוע נחשק ומתגמל, זה כנראה לא מפתיע שאנחנו מקבלים כל יום שאלות בסגנון "באיזה קורס בניית אתרים כדאי לבחור?" יחד עם זאת, […]

The post לימוד בניית אתרים | איפה ללמוד קורס בניית אתרים? סקירה מלאה appeared first on TechMonster.

]]>
קורס בניית אתרים מאפס זו דרך יעילה לצלול במהירות אל תוך עולם ההייטק. זו ההזדמנות שלכם לפתח קריירה מקצועית בעולם שלא מפסיק להתפתח, ולמצות את מיטב היכולות האנליטיות והיצירתיות שלכם יחד.

מכיוון שמדובר במקצוע נחשק ומתגמל, זה כנראה לא מפתיע שאנחנו מקבלים כל יום שאלות בסגנון "באיזה קורס בניית אתרים כדאי לבחור?" יחד עם זאת, חשוב להבין ש"בניית אתרים" הוא מונח קצת מטעה. כשמדברים על בניית אתרים, לעיתים מתכוונים לפיתוח אתר אינטרנט באמצעות שפות תכנות וספריות קוד שונות. בפעמים אחרות – מתייחסים לפעולה של בניית אתר בכלים שאינם דורשים ידע בתכנות – כמו WordPress ואלמנטור.

את כל הכלים והטכנולוגיות הללו ניתן לרכוש יחסית בקלות במגוון רחב של קורסי בניית אתרים. חלק מהקורסים ילמדו אתכם כיצד לבנות אתר בלי שימוש בקוד. אחרים, לעומת זאת, יתמקדו בלמידה של שפות כמו HTML, Javascript ו- CSS.

במאמר זה נסביר מה ההבדל בין הקורסים השונים, ונבצע סקירה מפורטת שתעזור לכם לבחור לימודי בניית אתרים שיתאים למטרות שלכם!

מיהו בונה אתרים ומה הוא יכול לעשות?

לכל ארגון יש אתר אינטרנט, ואפילו לאפליקציות מוכרות כמו וואטסאפ יש גרסת Web שניתנת לפתיחה מכל דפדפן. מהסיבה הזאת בוני אתרים הם בין התפקידים הנפוצים ביותר בתעשייה. וזה אפילו לא משהו בלעדי רק להייטק. מהסיבה הזאת, המשכורות בתפקידי בניית אתרים גבוהות מאוד, והצורך בהן גדול.

לימוד בניית אתרים מתחלק לשתי קטגוריות עיקריות: לימודי בניית אתרים "מסורתי" – בניית אתרים בעזרת שפות תכנות, כגון: HTML, CSS ,JAVASCRIPT ומגוון שפות קוד נוספות.

הסוג השני הוא בניית אתרים ללא כתיבת קוד, אלא בעזרת פלטפורמות כמו WordPress. וורדפרס היא כלי שמאפשר לבנות אתרים מבלי לכתוב קוד באופן ידני. הכוונה היא שלא צריך לדעת שום שפת תכנות כדי לבנות אתר יפה. נשמע מפתה, נכון? כעת, כל שנשאר הוא לרכוש את המיומנות.

פרטים על קורס בניית אתרים? + מתנה

הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען

מה ההבדל בין קורס בניית אתרים באמצעות קוד, ללימוד בניית אתרים בוורדפס?

קורס בניית אתרים "מסורתי" – מה לומדים?

מפתח אתרים בונה אתרים ייחודיים בעזרת קוד, הוא אחראי על נראות האתר והחיבור שלו לשרת. הוא מפתח חנויות מקוונות, אתרי תדמית, מנועי חיפוש ומפות ועוד. בלימודי בניית אתרים "מסורתי" תלמדו בין היתר נושאים כמו:

  • Front End – יצירת ממשק המשתמש והחלק הוויזואלי של האתר, או במונח המקצועי UX/UI.
  • Backend – בניית התשתיות ויצירת התקשורת בין צד הלקוח לממסד הנתונים. שפות הקוד שלומדים בקורס הן: PHP, Python, Ruby או Java. כמו כן, גם לומדים עבודה על ממסדי נתונים כמו MySQL PostgreSQL או MongoDB.
  • אופטימיזציה של ביצועים – צמצום זמן הטעינה של דפי האינטרנט, ביצוע אופטימיזציה של השימוש במשאבי השרת והדפדפן.

לימוד בניית אתרים קלאסי יעזור לכם להבין לעומק את העבודה על בניית אתרים ואיך מנהלים ומתפעלים תהליכים מאחורי הקלעים.

לצפייה בסרטון – מה זה פרונט אנד ולמי זה מתאים?

קורס בניית אתרים ללא קוד (קורס וורדפרס) – מה לומדים?

לימוד בניית אתרים בוורדפרס ילמד אתכם כיצד לבנות דפי נחיתה ואתרים שלמים בצורה מהירה, ללא צורך בכתיבת קוד. במסגרת הקורס תלמדו בין היתר:

  • איך בונים אתר, חנות או דף נחיתה בעזרת הפלטפורמה
  • בניית אתר רספונסיבי – מותאם לטלפון נייד
  • חיבור אל מגוון חשבונות, ולרבות רשתות חברתיות, כלי מדיה שונים וכלי מסחר אלקטרוני
  • בנייה של אתר בצורת "Drag and Drop", באמצעות כלים ויזואלים כמו אלמנטור

בניית אתרים ללא קוד מאפשרת לנהל ולתפעל אתר באופן שוטף, לבנות אתר לצורך ניהול חנות ולניהול עסק ביעילות ותוך הגדלת ההכנסה העסקית.

למי מתאים כל קורס?

אם המטרה שלכם היא להשתלב בתעשיית ההייטק בתפקידי פיתוח תוכנה כגון: Web Developer, Front End Developer או Full Stack Developer – אתם מחפשים לימודי בניית אתרים "מסורתי".

לעומת זאת, אם המטרה שלכם היא לפתח קריירה בעולמות הדיגיטל והשיווק, ולהשתלב בחברות דיגיטל וסוכנויות פרסום שונות – קורס וורדפרס יכולה להיות נקודת פתיחה מצוינת עבורכם. כנ"ל במקרה שאתם עצמאיים או בעלי עסקים ורוצים להבין איך לבנות אתר עבור עצמכם במהירות. במקרים אלו אין צורך שתלמדו לתכנת.

פרטים על קורס בניית אתרים? + מתנה

הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען


איפה כדאי ללמוד לימודי בניית אתרים קלאסי?

אחרי ההסברים השונים הגיע הזמן לגלות את הקורסים המובילים בכל קטגוריה. להלן ארבעת הקורסים המובילים בתחום:

מכללת האקריו

#1 -HackerU | קורס בניית אתרים Full Stack Development

קורס בניית אתרים במכללת האקריו מספק כלים וידע לבניית קריירה מרתקת בתעשיית ההייטק עם משכורות גבוהות. 

איך לומדים? ניתן ללמוד בהאקריו דרך ZOOM  אונליין או באופן פרונטאלי במכללת רמת גן. קיימת תיקיית VOD, שבה תוכלו למצוא את כל השיעורים המוקלטים, אם תרצו לחזור על החומר.

ניתן ללמוד את הקורס בשתי דרכים:

  • לימודי בוקר במשך שישה חודשים , שלוש פעמים בשבוע בין השעות 9:00-16:00
  • לימודי ערב 14 חודשים, פעמיים בשבוע , בין השעות 17:30 ל- 21:30

מה לומדים: Node.js ,JavaScript, Type Script ,HTML ,CSS ועוד.

במהלך הקורס מגישים פרויקטים ומתרגלים משימות שבעזרתן רוכשים ידע וצוברים ניסיון מעשי. בנוסף, בונים תיק עבודות שבהמשך עוזר לכם למצוא תעסוקה בתחום בקלות.

מכללת האקריו מתחייבת לספק תעסוקה לסטודנטים שלה, כל עוד הכשרה ועמדו בתנאים המקדימים לקבלה לעבודה. עם סיום קורס לימוד בניית אתרים, מחלקת ההשמה של האקריו עוזרת לכם לכתוב קורות חיים ומכינה אתכם לראיונות עבודה. מחלקת ההשמה עובדת עם המון חברות הייטק בשוק, שרק מחכות להמלצות מצידה, ולעיתים קרובות שוכרת את הבוגרים שלה.

 למה ללמוד פה:

  • אין צורך בידע מקדים בתכנות
  • פריסת תשלומים נוחה
  • הכנה ותרגול פיזי טרם הכניסה לשוק עבודה
  • עזרה בהשמה לאחר קבלת תעודה
  • שילוב טכנולוגיות מתקדמות בתהליך הלמידה
john bryce

#2 - ג'ון ברייס | קורס בניית אתרי אינטרנט ואפליקציות WEB מתקדמות

במהלך קורס לימוד בניית אתרים תלמדו טכנולוגיות מתקדמות בעולם ה- WEB, ותתרגלו אותן באמצעות צבירת ניסיון מעשי לאורך הקורס. עם סיום הקורס, יודעים לפתח אתר מ-א עד- ת, ומשתלבים ביעילות בחברות הייטק.

איך לומדים? לימודים היברידיים גם אונליין וגם במכללה.

הקורס מתקיים בקמפוס בחיפה, בין השעות 17:30-21:30 פעמיים בשבוע, במשך 6 חודשים, וכולל פגישת יעוץ והכנה ללימודים ללא עלות.

מה לומדים? שפות תכנות ויישום טכנולוגיות החשובות ביותר לפיתוח אתרים וביניהן:JavaScript Type Script, HTML, CSS, Bootstrap ,Angular.

בסיום המסלול לימודים, מחלקת ההשמה של המכללה עוזרת בתהליך מציאת העבודה ומקבלים תעודה של מכללת ג'ון ברייס.


#3 – SVcollege | קורס בניית אתרים ופיתוח אפליקציות (FullStack)

SVcollege מציעה קורס אינטנסיבי בבניית אתרים ופיתוח אפליקציות (Full Stack), שנוצר במיוחד לאנשים שרוצים להתחיל קריירה בתעשייה ההייטק. משך הקורס הוא 6 חודשים, ויש אפשרות לתשלום מהפקדון הצבאי.

הקורס מיועד לאנשים שמדברים אנגלית טובה ומאמינים בעצמם, ונועד להכשיר אתכם בכל הנדרש כדי לעבוד כמפתחי אתרים ואפליקציות בתעשייה ההייטק. הקורס כולל מחויבות לעבודה בחברת הייטק בסוף הקורס.

תוכנית הלמידה מתחילה עם בניית אתרים בצד הלקוח, באמצעות HTML 5 ו- CSS3. כלים אלו יאפשרו לתלמידים לבנות ולעצב אתר או אפליקציה מאפס לפי העדפותיהם. הקורס מדגיש במיוחד בניה נכונה והתאמה של האתר למכשירים ניידים.

בחלק השני של הקורס מתמקדים בבניית שרתים באמצעות Node.JS ו- Express. התלמידים לומדים כיצד מפעילים שרת, כיצד הוא יכול להתחבר לאתר ולשלוח אליו נתונים, הצפנת מידע באמצעות SSL, ובניית מאגרי מידע עם MongoDB ו- MySQL.

החלק האחרון של הקורס מתמקד ב- React, הפלטפורמה הפופולרית ביותר לפיתוח אתרים ואפליקציות. התלמידים ילמדו לשלב אותה בפרויקטים שלהם ולהוסיף ממשק Redux לניהול מצבים. בסוף הקורס, התלמידים יכולים ליצור חווית מש

למה ללמוד פה:

  • תכנית לימודים פרקטית – SVCollege מציעה תוכנית לימודים המותאמת לשוק העבודה, המתמקדת בכלים מעשיים להצטיין בתעשיית ההייטק.
  • ניסיון מעשי – התלמידים בקורס רוכשים ניסיון עבודה מעשי בחברות הייטק במהלך הקורס, מה שמגביר את הסיכויים להצלחה במקצוע.
  • הכנה לתהליכי מיון- מכתיבת קורות חיים להכנה לראיונות, SVCollege מלווה את הסטודנטים במהלך תהליך חיפוש העבודה.

#4 – טכניון | קורס בניית אתרים – Technion Certified Full Stack pro

במהלך הקורס לומדים את יסודות התכנות, עקרונות ממסדי נתונים ואלגוריתמים בסיסיים, טכנולוגיות ותוכנות הנדרשות, שפות JavaScript ו-TypeScript. בסיום הקורס יודעים לפתח אתרים רספונסיביים ויישומי אינטרנט אינטראקטיביים.  

איך לומדים? באופן פרונטאלי בקמפוס חיפה או ירושלים.

סה"כ 320 שעות אקדמאיות (קיימת חובת נוכחות 80%) – ב-2 מסלולים אפשריים:

  • לימודי בוקר, פעם בשבוע, בין השעות 9:00-16:30, במשך 11 חודשים
  • לימודי ערב, פעמיים בשבוע, בין השעות 17:30-21:30, במשך 8 חודשים

תנאי קבלה – מבחן קבלה וראיון אישי, ידע באנגלית קריאה והבנה ברמה טובה.

מה לומדים? עבודה עם שתי טכנולוגיות המובילות בעולם בוני אתרים React  ו-Angular  ושפות כמו HTML, CSS , JavaScript.

במהלך הלימודים סטודנטים מגישים שלושה פרויקטים ומפתחים אתר אינטרנט שלם. למסיימים קורס תתקיים סדנת קליטה להייטק, שבסדנא זו תקבלו טיפים איך להתקבל לעבודה בחברות הייטק שונות.  לאחר עמידה בכל התנאים תקבלו תעודה מטעם הטכניון.

איפה כדאי ללמוד קורס וורדפרס (NoCode)

להלן שלושה קורסים המובילים בתחום:

#1 – חוליאן טרומפר | קורס בניית אתרים בוורדפרס

וורדפרס היא אחת הפלטפורמות הפופולריות ביותר לבניית אתרים. בעזרת וורדפרס, ניתן לבנות אתרים שונים בפונקציונליות שלהם – דפי נחיתה פשוטים, אתרי תדמית, בלוג אישי ואפילו חנויות מקוונות מורכבות.

איך לומדים? הלימודים בקורס זה נערכים אונליין, כך שכל מי שנרשם לקורס מקבל שם משתמש וסיסמה לגישה לתכנים מוקלטים של הקורס.

מי מלמד? חוליאן טרומפר – מומחה לבניית אתרים ושיווק דיגיטלי. מוסמך על ידי Google Academy.

מה לומדים? התקנת וורדפרס, בניית דפים, שימוש בתוספים ווידג'טים, ערכות נושא ותבניות, בניה רספונסיבית, היסודות של קידום האתר במנועי חיפוש, אבטחת אתר וגיבויים ועוד.

למי מתאים הקורס? בוני אתרים מתחילים, בעלי עסק שרוצים להגיע ללקוחות אונליין ולהגדיל הכנסות עסקיות, מקדמי אתרים, מעצבים גרפיים ולכל מי שמעוניין לעבוד מהבית.

#2 – WP School | קורס בניית אתרים בוורדפרס אונליין

לאחר סיום לימודי בניית אתרים וורדפרס ב- WP School, ניתן לבנות אתרי תדמית, בלוגים, חנויות מקוונות ודפי נחיתה, לספק תמיכה טכנית לאתר, לנהל תוכן של האתר, לקדם אתר במנועי חיפוש ועוד.

איך לומדים? קורס אונליין מורכב מ- 502 שיעורים.

מי מלמד? יוחאי ירמיהו – מומחה בעל ניסיון של 15 שנים בבניית אתרים בוורדפרס ושיווק דיגיטלי.

מה לומדים? מחקר מילים ומטרתו, מה זה וורדפרס, מה תפקידם של תוספים בוורדפרס, מבוא לאלמנטור, בניית טופס יצירת קשר, בניית עמודים, בניית חנות מקוונת, אנליטיקה ומעקב ועוד.

למי מתאים קורס? לכל מי שרוצה ללמוד לבנות אתרים, לנהל ולקדם אותם. לאחר שיודעים להשתמש ביכולות של פלטפורמה לבניית אתרים וורדפרס, ניתן לא רק לבנות אתרים עבור עצמכם ו/או לפי הזמנה, אלא גם להרוויח כסף על ידי תמיכה בפרויקטים קיימים.

#3 – וובליינר | קורס בניית אתרים חינמי

קורס בניית אתרים למתחילים חינמי שמסביר על וורדפרס באופן כללי, עוזר להבין את עולם בניית אתרים, מסביר על שימוש בבונה תבנית אלמנטור.

איך לומדים? 11 שיעורים 30 דקות כל אחד.

מי מלמד? חיים בניסטי, המתמחה בבניית אתרים בוורדפרס.

מה לומדים? חיים מסביר באופן כללי על שימוש בוורדפרס, איך אפשר לבנות אתרים בעזרת הפלטפורמה.

למי זה מתאים? אנשים שמתעניינים בבניית אתרים ורוצים לקבל מושג מה זה וורדפרס ואיך עובדים אתו.


עדיין מתלבטים? השאירו פרטים ונשמח לעזור לכם לבחור את הקורס הנכון בדיוק בשבילכם!

פרטים על קורס בניית אתרים? + מתנה

הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען

The post לימוד בניית אתרים | איפה ללמוד קורס בניית אתרים? סקירה מלאה appeared first on TechMonster.

]]>
https://techmonster.co.il/web-development-courses-review/feed/ 0 קורס בניית אתרים 2024: השוואת 7 הקורסים המובילים בישראל! איך לבחור קורס בניית אתרים מומלץ שיכניס אתכם להייטק? 7 תוכניות לימודי בניית אתרים שישיגו לכם דריסת רגל בתחום הכי חם בתעשיית ההייטק✅ newtemp1,מאמר השוואה,קורס בניית אתרים HACKERU logo jbh-new2021-misgeret
תואר שני בניהול מוצר: הגשר בין תפקידי ניהול לתפקידים טכנולוגיים בחברות הייטקhttps://techmonster.co.il/ramat-gan-tech-degree/ https://techmonster.co.il/ramat-gan-tech-degree/#respond Thu, 26 Sep 2024 11:37:18 +0000 https://techmonster.co.il/?p=25689תארו לעצמכם תפקיד שמשלב את החדשנות של סטיב ג'ובס, הראייה העסקית של ג'ף בזוס, והיכולת הטכנולוגית של אילון מאסק. זהו עולמו של מנהל המוצר בהייטק – תפקיד שהפך לאחד המבוקשים והמתגמלים בתעשייה. אבל איך מגיעים לשם? בפרק האחרון של הפודקאסט 'ENTRY LEVEL – נכנסים להייטק', חשפנו את אחת התוכניות המסקרנות בנוף האקדמי הישראלי. ד"ר אלון […]

The post תואר שני בניהול מוצר: הגשר בין תפקידי ניהול לתפקידים טכנולוגיים בחברות הייטק appeared first on TechMonster.

]]>



תארו לעצמכם תפקיד שמשלב את החדשנות של סטיב ג'ובס, הראייה העסקית של ג'ף בזוס, והיכולת הטכנולוגית של אילון מאסק. זהו עולמו של מנהל המוצר בהייטק – תפקיד שהפך לאחד המבוקשים והמתגמלים בתעשייה. אבל איך מגיעים לשם?

בפרק האחרון של הפודקאסט 'ENTRY LEVEL – נכנסים להייטק', חשפנו את אחת התוכניות המסקרנות בנוף האקדמי הישראלי. ד"ר אלון הסגל ועמית וולקוביץ מהמכללה האקדמית רמת גן הציגו תוכנית תואר שני שמבטיחה להפוך אתכם למנהלי המוצר והבאים של עולם ההייטק.

מה הופך את התוכנית הזו לכל כך מיוחדת? איך היא מגשרת על הפער בין האקדמיה לתעשייה? ולמה כדאי לכם לשקול אותה ברצינות אם אתם חולמים על קריירה בחוד החנית של ההייטק? הצטרפו אלינו לעוד פרק מרתק ותגלו איך תוכנית אחת יכולה לשנות את מסלול הקריירה שלכם. 

לצפייה בפרק: 

מהו ניהול מוצר ולמה הוא חשוב בתעשיית ההייטק?

ניהול מוצר הוא תפקיד מפתח בחברות טכנולוגיה, המשלב בין הבנה טכנולוגית עמוקה ויכולות ניהוליות גבוהות. מנהל מוצר אחראי על כל מחזור החיים של המוצר, מהרעיון הראשוני ועד להטמעה אצל הלקוח. הוא נדרש לראייה מערכתית, יכולת לנהל תהליכים מורכבים, והבנה עמוקה של צרכי השוק והלקוחות.

מדוע יש צורך בתוכנית לימודים ייעודית לניהול מוצר?

למרות החשיבות הגוברת של ניהול מוצר בתעשייה, רוב מנהלי המוצר כיום מגיעים לתפקיד "על הדרך", ללא הכשרה פורמלית. התוכנית נועדה לגשר על הפער הזה ולהכשיר אנשי מקצוע עם הכלים והידע הנדרשים להצלחה בתפקיד מורכב זה.


מה מייחד את התוכנית הזו מתוכניות אחרות?

התואר השני בניהול מוצר במכללה האקדמית רמת גן מציע גישה ייחודית וחדשנית, המבדילה אותו מתכניות אחרות בתחום. הנה כמה מאפיינים ייחודיים במסלול זה: 

  1. ראייה הוליסטית: בעוד שתכניות רבות מתמקדות בהיבטים טכניים או עסקיים בנפרד, תכנית זו משלבת בין הבנה טכנולוגית עמוקה לבין יכולות ניהוליות מתקדמות. הסטודנטים לומדים לראות את התמונה המלאה – מהרעיון הראשוני ועד להטמעת המוצר אצל הלקוח.
  2. פיתוח חשיבה מערכתית: התכנית מדגישה את חשיבות ההבנה של כל מרכיבי המערכת – טכנולוגיה, עסקים, משתמשים ותהליכים ארגוניים. זוהי גישה שחורגת מעבר ללימוד טכניקות ספציפיות ומכשירה את הסטודנטים לפתור בעיות מורכבות בעולם האמיתי.
  3. פוקוס על פרקטיקה: אחד היתרונות הבולטים של התכנית הוא יכולתה לגשר על הפער המסורתי בין האקדמיה לתעשייה. הלימודים משלבים תיאוריה אקדמית עם פרקטיקה מעשית, מה שמכין את הבוגרים באופן אופטימלי לאתגרי השוק.
  4. התאמה לעידן הדיגיטלי: התכנית שמה דגש מיוחד על חשיבות הדאטה והבינה המלאכותית בקבלת החלטות עסקיות ובפיתוח מוצרים. זוהי גישה עדכנית שמכינה את הבוגרים להוביל בעידן הדיגיטלי.
  5. פיתוח מנהיגות טכנולוגית: מעבר להקניית ידע טכני, התכנית מכוונת לפתח מנהיגים שיכולים להוביל טרנספורמציה דיגיטלית בארגונים. זוהי נקודת מפתח המבדילה את התכנית מקורסים טכניים גרידא.
  6. גמישות ואדפטיביות: בעולם הטכנולוגיה המשתנה במהירות, התכנית מכשירה את הסטודנטים להיות גמישים ולהסתגל לשינויים מהירים. זוהי מיומנות קריטית שלא תמיד מודגשת בתכניות לימוד מסורתיות.

בזכות גישה רב-תחומית זו, בוגרי התכנית יוצאים מצוידים לא רק בידע טכני, אלא גם ביכולות חשיבה וניהול מתקדמות, המכינות אותם להוביל ולחדש בתעשיית ההייטק המתפתחת.

איך בנויה תוכנית הלימודים?

התוכנית מתפרסת על פני ארבעה סמסטרים, כשנה וחצי בסך הכל. הלימודים מתקיימים פעמיים בשבוע – יום אחד מקוון ויום שישי פרונטלי בקמפוס. מבנה זה מאפשר לסטודנטים לשלב את הלימודים עם עבודה מלאה.

הקורסים כוללים נושאים כמו מודלים עסקיים מבוססי דאטה, האצת יזמות, חשיבה עיצובית, ניהול פרויקטים, אסטרטגיה ארגונית, וניהול סיכונים. הסמסטר האחרון מוקדש בעיקר לפרויקט הגמר, שבו הסטודנטים מיישמים את הידע שרכשו על בעיה אמיתית מהתעשייה.

לצפייה בכל הקורסים לחצו >>

מבנה תוכנית הלימודים:

סמסטרקורסים עיקרייםיום לימודים
1מודלים עסקיים מבוססי דאטה, האצת יזמותיום ג' (מקוון), יום ו'
2חשיבה עיצובית, ניהול פרויקטיםיום ג' (מקוון), יום ו'
3אסטרטגיה ארגונית, ניהול סיכוניםיום ג' (מקוון), יום ו'
4פרויקט גמריום ג' (מקוון)


כיצד התוכנית מתחברת לתעשיית ההייטק?

התוכנית נבנתה מתוך הבנה עמוקה של צרכי התעשייה. המרצים הם אנשי מקצוע מנוסים מעולם ההייטק, המביאים ניסיון מעשי עדכני לכיתה. הקורסים מבוססים על case studies אמיתיים, והסטודנטים נדרשים ליישם את הנלמד על אתגרים אמיתיים מהשטח. בין המרצים תמצאו את:

  • ד"ר אלון הסגל: ראש התוכנית למערכות מידע במכללה האקדמית רמת גן. בעל ניסיון בתפקידי מפתח כמו יו"ר איגוד האינטרנט בישראל וסא"ל במילואים. מעורב בחדשנות בתחום טכנולוגיות המידע.
  • פרופ' יעל דובינסקי: מנהלת פיתוח במרכז חדשנות בצפון. מנהלת מרכז חדשנות בצפון ומרצה בכירה בתוכנית לתואר שני בניהול טכנולוגיות מידע חדשניות בעלת ניסיון בחברות טכנולוגיה מובילות ומומחיות בהנדסת פיתוח וניהול פרויקטים.
  • ד"ר אלכסנדר צימרמן: ראש התוכנית ליזמות וחדשנות במכללה. יזם מצליח ומומחה בשיווק וניהול עם ניסיון בינלאומי במגוון תעשיות.
  • ד"ר ישראל רוזן: מומחה בתחומי הדאטה, כלכלה וסייבר. בעל ניסיון בתפקידי ניהול בכירים בחברות מובילות בתחום הפיננסים והטכנולוגיה.
  • ד"ר מיכל הוכמן: מומחית בתחום אינטראקציית אדם-מחשב, עם ניסיון כיועצת ממשקי משתמש ומנהלת UX בסטארטאפים וחברות טכנולוגיה.
  • ד"ר אלי וינטראוב: מוביל תהליכי פיתוח בינה מלאכותית בחברות טכנולוגיה מובילות. מומחה במחשוב ומערכות מידע עם ניסיון רב בתכנון והקמת מערכות בארגונים.
  • עו"ד ליאת גלילי פרל: מומחית בתחומי זכויות יוצרים, משפט וטכנולוגיה, פרטיות וקניין רוחני. פעילה בלשכת עורכי הדין ומגשרת מוסמכת.
  • ד"ר לינוי גרין: יועצת ומנחת סדנאות בתחום פיתוח ארגוני. חוקרת בתחום הכלכלה ההתנהגותית ומרצה בתוכניות התואר הראשון במכללה.
  • ד"ר חיים אמסל: פסיכולוג ארגוני מומחה ומדריך. פיתח תהליכים וכלים ניהוליים ייחודיים ומשמש כיועץ לארגונים מובילים בארץ ובעולם.

פרויקט הגמר הוא נקודת השיא של החיבור לתעשייה. הסטודנטים נדרשים לזהות צורך אמיתי בארגון, לפתח מודל עסקי, ולתכנן תהליך פיתוח והטמעה של מוצר. זה מדמה את התהליך המלא שמנהל מוצר עובר בפועל בתעשייה.

הרשמו וקבלו פרטים על תואר שני שיקדם אתכם בהייטק!


למי מתאימה התוכנית?

התוכנית מיועדת לאנשי מקצוע עם ניסיון בתעשייה, המעוניינים להתקדם לתפקידי ניהול מוצר או לשדרג את יכולותיהם בתחום. היא מתאימה לאנשים עם רקע טכנולוגי שרוצים לפתח יכולות ניהוליות, וגם לאנשים מרקע ניהולי המעוניינים להעמיק את הבנתם הטכנולוגית.

האידיאל הוא אנשים עם חשיבה מערכתית, יכולת לראות את התמונה הגדולה, ובו זמנית לרדת לפרטים. נדרשת גם יכולת תקשורת גבוהה ורצון להוביל תהליכים מורכבים.

למה ללמוד במכללה האקדמית רמת גן?

המכללה האקדמית רמת גן מציעה יתרונות משמעותיים לסטודנטים בתחום ההייטק. התוכניות מותאמות במיוחד לאנשים עובדים, עם מערכת שעות גמישה המאפשרת שילוב אופטימלי של קריירה ולימודים. אלפי בוגרי המכללה משתלבים בהצלחה בחברות ההייטק המובילות במשק, כולל אמדוקס, נס טכנולוגיות, מחלקות טכנולוגיות במשרדי ממשלה, וסטארטאפים חדשניים. הסגל האקדמי, המורכב ממומחים מובילים בתעשייה, מביא ניסיון מעשי עדכני לכיתות הלימוד. בנוסף, מיקומה האסטרטגי בלב אזור ההייטק של גוש דן, יחד עם תשתיות טכנולוגיות מתקדמות, מעניקים לבוגרים יתרון משמעותי בשוק העבודה התחרותי.

קמפוס המכללה האקדמית רמת גן
קמפוס המכללה הקדמית רמת גן


מהם תנאי הקבלה ומתי נפתח המחזור הבא?

תנאי הקבלה כוללים תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר, בממוצע של 80 ומעלה. חשוב לציין שהתוכנית פתוחה לבוגרי כל התארים, לא רק מתחומי הטכנולוגיה. המועמדים עוברים תהליך מיון הכולל ראיון אישי, שבו נבחנות ההתאמה והמוטיבציה שלהם לתוכנית.

המחזור הבא של התוכנית מתוכנן להיפתח באוקטובר 2024. כדאי לשים לב שהנרשמים למחזור זה ייהנו משכר לימוד אוניברסיטאי, מה שמהווה הזדמנות כלכלית משמעותית.

מעוניינים לשמוע עוד? לפרטים והרשמה לחצו כאן >>

מה יכולים בוגרי התוכנית לצפות בעתידם המקצועי?

בוגרי התוכנית יוצאים עם ארגז כלים עשיר ומגוון, המאפשר להם להשתלב בתפקידי ניהול מוצר בכירים בתעשיית ההייטק. הם רוכשים יכולות ייחודיות כמו ניהול תהליכי טרנספורמציה דיגיטלית, פיתוח מודלים עסקיים מבוססי דאטה, וניהול חדשנות בארגונים.

הבוגרים יכולים לצפות לתפקידים כמו מנהלי מוצר בכירים, מנהלי חדשנות, מנהלי אינטגרציה, או מנהלי טרנספורמציה דיגיטלית. התוכנית מכינה אותם לא רק לתפקידים קיימים, אלא גם לתפקידים עתידיים שיתפתחו בתעשייה המתפתחת במהירות.

הכירו את ראש החוג

ד"ר אלון הסגל, ראש החוג למערכות מידע במכללה האקדמית רמת גן, מביא עמו ניסיון עשיר ומגוון לתוכנית. עם רקע מרשים הכולל תפקיד כנשיא איגוד האינטרנט הישראלי וחברות בוועדת חדשנות במשרד החינוך, ד"ר הסגל מגשר בין העולם האקדמי לתעשייה. הוא ממשיך להיות פעיל בתחום, כולל תפקידים כיושב ראש מרכז חדשנות בלשכה לטכנולוגיות מידע וחברות בארגון Code Data הבינלאומי. ניסיונו הרב בניהול מוצר, פיתוח תוכנה, וחדשנות טכנולוגית מאפשר לו להביא תובנות מעשיות ועכשוויות לתוכנית הלימודים, מה שהופך אותה לרלוונטית במיוחד לצרכי התעשייה המשתנים.

דר אלון הסגל


סיכום

תוכנית התואר השני בניהול מוצר של המכללה האקדמית רמת גן מציעה הזדמנות ייחודית לאנשי מקצוע השואפים להוביל בתעשיית ההייטק. היא משלבת ידע אקדמי עמוק עם פרקטיקה מעשית, ומכשירה את בוגריה להתמודד עם האתגרים המורכבים של ניהול מוצר בעידן הדיגיטלי.

האקדמית רמת גן - לוגו

The post תואר שני בניהול מוצר: הגשר בין תפקידי ניהול לתפקידים טכנולוגיים בחברות הייטק appeared first on TechMonster.

]]>
https://techmonster.co.il/ramat-gan-tech-degree/feed/ 0 תואר שני בניהול מוצר: המפתח לקריירה מובילה בהייטק הישראלי | %%sitename%% סקירה מקיפה של תואר שני בניהול מוצר: תכנית ייחודית המשלבת טכנולוגיה וניהול במכללה האקדמית רמת גן. לפרק הפודקאסט המלא >> newtemp1 image קמפוס המכללה האקדמית רמת גן דר אלון הסגל האקדמית רמת גן – לוגו
קורס תכנות אונליין VS לימוד פרונטלי – מה מתאים לכם?https://techmonster.co.il/online-vs-in-person/ https://techmonster.co.il/online-vs-in-person/#respond Thu, 26 Sep 2024 05:34:21 +0000 https://techmonster.co.il/?p=2326למידה פרונטלית או קורס תכנות אונליין? כנראה שדרך אחת תעבוד טוב יותר עבורכם. הנה כל מה שצריך לדעת כדי לבחור את סוג הלמידה הנכון עבורכם.

The post קורס תכנות אונליין VS לימוד פרונטלי – מה מתאים לכם? appeared first on TechMonster.

]]>
החלטתם לעשות צעד לקידום הקריירה שלכם ואתם בטוחים ב-100% שאתם רוצים ללמוד תכנות. מצויין!

עכשיו אתם רק צריכים להבין איך ללמוד

תבינו, למידת תכנות היא תהליך ואף אחד לא הופך למפתח תוכנה מומחה ביום אחד. ומכיוון שלא מדובר בתהליך פשוט, יש חשיבות עצומה לכך שתתחברו ללמידה ואפילו תהנו ממנה. אם אתם מחפשים דרך מהירה ואינטנסיבית להיכנס לתחום, בוטקאמפ תכנות יכול להיות אופציה מצוינת.

בכל זאת, מעבר לעובדה שתכנות היא יכולת נדרשת בשוק ההייטק, מיומנות בכתיבת קוד מאפשרת לכם ליצור דברים מאפס ועם הגישה הנכונה, התהליך עצמו יכול להיות ממש מהנה. 

אבל אל תתבלבלו, למידת תכנות איננה פשוטה והיא תדרוש מכם מסירות לתהליך והרבה השקעה כדי להצליח.

אז איך כדאי ללמוד?

לצפייה בסרטון – 3 דברים שחשוב לדעת לפני שנרשמים לקורס תכנות

באופן כללי, רוב המתכנתים רוכשים את הידע שלהם באחת משני הדרכים הבאות:

  1. למידה פרונטלית (בכיתה) – תכנית הכשרה מרוכזת במתכנות של קורס יומי (או "בוטקמפ תכנות מרוכז") וכמובן תארים אקדמאים כמו מדעי המחשב או הנדסת תוכנה.
  2. למידה עצמאית בבית – באמצעות קורסי תכנות אונליין וחומרי לימוד חינמיים (סרטוני יוטיוב, פורומים טכניים, קהילות מתכנתים ועוד).

לכל אחת מהדרכים יש יתרונות ברורים, אז איך תדעו מה מתאים לכם? הנה פירוט קצר שיסייע לכם לבחור את סוג הלמידה הנכון עבורכם, ויסייע לכם להתמיד בתהליך הלימוד.

*הבהרה: ישנן דרכים נוספות ללמוד תכנות כמו למשל תכניות הכשרה של יחידות צבאיות, אך במאמר זה נתמקד ב-2 דרכים שיהיו רלוונטיות לרוב האנשים.

קורס תכנות אונליין או למידה בכיתה?

לכל אחת מהדרכים יש יתרונות מובהקים אבל כנראה שאחת מהן תעבוד יותר טוב עבורכם. ומכיוון שלמידת תכנות היא תהליך ארוך שדורש השקעה ולא מעט זמן, כדאי שתבינו איזה סוג של תהליך למידה מתאים לכם לפני שאתם ניגשים למשימה. 

אם יש לכם משמעת עצמית גבוהה ואתם עובדים טוב לבד, כנראה שהדרך הכי טובה עבורכם ללמוד היא באמצעות קורס אונליין. מצד שני, אם אתם מעדיפים לעבוד בצוותים ומתקשים לנהל את הזמן שלכם אז למידה בכיתה תתאים לכם יותר.

יתרונות קורס תכנות אונליין
קורס תכנות אונליין

לצפייה בסרטון – איך לבחור קורס תכנות?


יתרונות של למידה באמצעות קורס תכנות אונליין

1. מתאים ללוח הזמנים שלך

אחד היתרונות הגדולים ביותר של קורס תכנות אונליין טמון בכך שאתם שולטים בלוח הזמנים שלכם.

קורסי אונליין מאפשרים לכם לעבוד וללמוד במקביל – להתאמן על מיומנות הקוד שלכם בערבים ובסופי שבוע. 

מצד שני, קחו בחשבון שעיסוקים אחרים, ובייחוד עבודה מייצרים הרבה הסחות דעת, ובתקופות לחוצות מטלות שהן לא בגדר "חובה" נוטות להיות הדבר שהכי קל לחתוך מלוח הזמנים. 

רוצה פרטים על קורס תכנות?

תנאי קבלה, מועד פתיחה, מחיר, תנאי תשלום ועוד.

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען

2. אין מחסומי כניסה 

האינטרנט מלא במקורות מידע זולים ונגישים במיוחד שמאפשרים לכם להתחיל ללמוד באופן מיידי. ישנו מגוון עצום של מידע באינטרנט, החל מחומר לימודי שזמין בחינם ועד קורסי פיתוח מפורטים באלפי שקלים. למשל, קורס פרונט אנד יכול להיות נקודת פתיחה מצוינת למי שמעוניין להתמקד בפיתוח ממשק המשתמש.

קורסי תכנות אונליין הם בהחלט אופציה אטרקטיבית, בייחוד מבחינת מחיר שעשוי להיות זול בהרבה מקורס פיזי, אך הם בדר"כ לא כוללים את כל הפיצ'רים שתמצאו בקורס פרונטלי. כלומר, ישנם אלמנטים כמו פרוייקט מעשי, פורומים לתמיכה, עזרה בהשמה ועוד, שבאופן כללי תתקשו למצוא בקורסי אונליין.

בנוסף, קורס תכנות אונליין לבדו לא בהכרח יספיק לכם למציאת עבודה אלא אם כן תבנו תכנית למידה שכוללת כמה קורסים וטיפוח תיק עבודות מרשים.

3. קורסי תכנות אונליין מאפשרים לכם לשלם רק על מה שאתם צריכים

למידה עצמית מאפשרת לכם להתמקד בטכנולוגיות מסוימות במקום לרכוש קורסים "כבדים" וארוכים שכוללים תחומים רבים. היתרון הגדול עבור מתחילים הוא שבהשקעה נמוכה מאוד תוכלו לרכוש ידע בסיסי בכל שפת תכנות או טכנולוגיה. בנוסף, אם אתם מתכנתים מנוסים תוכלו לבחור בדיוק איזו מיומנות אתם רוצים ללמוד או לחזק. אם יש לכם תחום עניין ספציפי, כמו למשל קורס פיתוח משחקים, תוכלו להתמקד בדיוק במה שמעניין אתכם.

החיסרון היחיד הוא שללא בסיס יציב אתם עלולים לבזבז זמן על למידה של טכנולוגיות או שפות שהן פחות רלוונטיות אליכם. 

4. קורסי אונליין הם בחירה אטרקטיבית בתקופת הקורונה 

מתחילת משבר הקורונה אנחנו רואים עלייה מטורפת במספר קורסי האונליין בעברית (ובכלל). לא רק בתכנות אלא בכמעט כל תחום שאתם יכולים להעלות על דעתכם. 

עסקים רבים מנסים להמציא את עצמם מחדש וכך גם מוסדות לימוד שמתמקדים בפיתוח תוכנה. אם בעבר לא היו לכם יותר מידי אופציות של קורסי תכנות אונליין בעברית, היום אנחנו רואים יותר ויותר תכניות כאלו.

מעבר לכך, אנחנו נמצאים כעת בחוסר ודאות לגבי מפגשים פיזיים בכלל – אין לדעת איך השנה הקרובה תיראה בהקשר הזה. קורס אונליין הוא אופציה בטוחה יחסית שתאפשר לכם להתמיד בלמידה בכל מצב ובכל שינוי של ההנחיות.  


יתרונות של לימוד פרונטלי

1. אנשים נוטים ללמוד מהר יותר בקבוצות

אולי זה בגלל שככה אנחנו רגילים ללמוד מגן חובה ואולי זה מכיוון שבני אדם הם חיות חברתיות אבל מה שבטוח זה שרוב האנשים לומדים מהר יותר בקבוצה.

בלמידה בכיתה אתם תיצרו אינטרקציות עם משתתפים אחרים ובאופן טבעי תיעזרו אחד בשני כדי לקבל פידבק וללמוד בצורה איכותית יותר. 

מעבר לכך, לימוד תכנות הוא תהליך ארוך ולא פשוט, והעובדה הפשוטה שיש עוד אנשים שמתמודדים עם קשיים דומים לשלכם יכולה עוזרת לשמור על מוטיבציה לאורך הלמידה.  

קורס תכנות אונליין או למידה פרונטלית
רוב האנשים לומדים מהר יותר בקבוצה

2. פוקוס מביא תוצאות

קורס תכנות פרונטלי ותכניות במתכונת "בוטקאמפ תכנות" נוטות להיות סופר-ממוקדות בלמידת תכנות. 

בקורסים פרונטליים אתם מקיפים את עצמכם באנרגיה של למידה, עם תכנית לימודים ברורה, ומקבלים החלטה חד משמעית לדחות את כל הסחות הדעת האחרות לזמן אחר. ואין מה לעשות, אם תישארו ממוקדים ותקדישו יותר זמן ללמידה אתם תרכשו מיומנות הרבה יותר מהר. 

מצד שני, קורסים פרונטלים ובייחוד תכניות בוטקאמפ עמוסים בתכנים וידרשו מכם את מלוא הפוקוס שלכם לתקופה לא קצרה. קחו את זה בחשבון.

3. עזרה בהשמה

המניע החזק ביותר של אנשים להירשם לקורסי תכנות אונליין ובוטקאמפים למינהם הוא מציאת עבודה בתחום. אם אין לכם תואר במדעי ומחשב או ניסיון בתכנות (או שניהם), יהיה לכם מאוד לא פשוט להתקבל למשרה הראשונה. ההבטחה הגדולה של קורסי תכנות רבים היא שהם יעזרו לכם במציאת עבודה או במילים אחרות "עזרה בהשמה". חלק מהתכניות אפילו יתחייבו לשלוח אתכם לראיונות עבודה וכמעט כולם יעזרו לכם להבין איך להתראיין בצורה נכונה, לבנות קו"ח ועוד. 

יחד עם זאת, חשוב להבין שלמרות שיש למוסדות הלימוד אינטרס שאכן תתקבלו לעבודה בסיום הקורס זה לא אומר שאתם בהכרח תיתקבלו לעבודה בזכותם. מציאת עבודה ראשונה אינה פשוטה באף תחום, ולכן אף אחד לא יכול להתחייב שתתקבלו לעבודה (ועדיין, נחמד שיש קצת עזרה).

קורס תכנות אונליין או למידה פרונטלית – מהי הבחירה הנכונה עבורכם?

כאשר מדובר בלמידת תחום חדש, קשה לנצח את האינטנסיביות של קורס פרונטלי ממוקד.

בכמה חודשים של למידה קורס תכנות אונליין או קורס פרונטלי אתם תתלמדו ותתרגלו המון כתיבת קוד. מצד שני, אם תבחרו ללמוד בבית, לא בטוח שתצליחו לשמור על אותו קצב בכוחות עצמכם. 

זה ממש לא אומר שלקורס אונליין אין יתרונות.

קורסי תכנות מקוונים הם זולים, נגישים ומתאימים לאוכלוסייה ענקית של מפתחים שהם אוטודידקטים.

מעבר לכך, גם בוגרי תארים אקדמים ובוטקאמפים למינהם נעזרים בקורסי אונליין כשהם רוצים ללמוד מיומנות ספציפית או טכנולוגיה חדשה. כי בכל זאת, כל מתכנת חייב להמשיך ללמוד לאורך כל הקריירה שלו מכיוון שהטכנולוגיה עצמה לא עוצרת לעולם.

רוצה פרטים על קורס תכנות?

תנאי קבלה, מועד פתיחה, מחיר, תנאי תשלום ועוד.

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען

The post קורס תכנות אונליין VS לימוד פרונטלי – מה מתאים לכם? appeared first on TechMonster.

]]>
https://techmonster.co.il/online-vs-in-person/feed/ 0 קורס תכנות אונליין VS לימוד פרונטלי - מה מתאים לכם? - TechMonster למידה פרונטלית או קורס תכנות אונליין? כנראה שדרך אחת תעבוד טוב יותר עבורכם. הנה כל מה שצריך לדעת כדי לבחור את סוג הלמידה הנכון עבורכם >>> newtemp1,קורס תכנות אונליין אונליין מול כיתה לומדים-ביחד-1