למה לא חוזרים אליכם? 11 סיבות אפשריות

אייל סגל למה לא חוזרים אליכם

שדרגתם את הקו"ח, עדכנתם את פרופיל הלינקדאין והתחלתם להגיש מועמדות למשרות, אבל עברו כמה ימים ועדיין לא חזרו אליכם. 

בניסיון להגדיל את הסיכויים שלכם, אתם מרחיבים את החיפוש למקומות נוספים. אלא שעוד כמה ימים חולפים ועדיין לא קיבלתם מייל מאף אחד. 

אם המצב הזה מוכר לכם, אל תתייאשו. במאמר הזה אעבור על כמה סיבות אפשריות לכך שלא חוזרים אליכם, בתקווה שזה יעזור לחפש עבודה בצורה יעילה יותר. 

תוכן עניינים


לצפייה בסרטון – למה אתם (עדיין) לא מוצאים עבודה בהייטק:

סיבות אפשריות לכך שלא חוזרים אליכם

אני יודע שזאת לא חוויה נעימה ובאופן אידאלי, לא צריך לקרות מצב שבו לא חוזרים אליכם. ועדיין, רבים מאיתנו היו שם: שולחים קורות חיים, ולא מקבלים מענה. אז למה לא חוזרים אליכם? הנה כמה סיבות אפשריות.

1. אתם יורים לכל הכיוונים 

אם הכותרת שלכם בלינקדאין נראית ככה: "מחפש/ת qa, אוטומציה, פיתוח backend או front-end" יכול להיות שאתם לא ממוקדים מספיק

כשאין לכם ניסיון ואתם ״יורים לכל הכיוונים״ המעסיק מקבל (אולי בצדק) רושם שלא התמקצעתם באף אחד מהמקצועות האלה. הרי לא מצפים מכם לפתח ברמה של סיניורים בשלבים הראשונים – אבל כן מצפים להוכחת התעניינות בסיסית: אולי תואר שלמדתם שמשיק למקצוע, האקתונים, מיטאפים וכו'. 

בנוסף, יש פער בין לרצות לעבוד ב- qa לבין לרצות לעבוד בפיתוח. מדובר בסט כלים שונה. 


2. אתם שולחים דרך מקור פחות איכותי

המקור שדרכו אתם מעבירים את קורות החיים שלכם משפיע באופן משמעותי על תשומת הלב שתקבלו. ברגע שהקו"ח מגיע מחבר באותו תפקיד שמוכן לשים את האינטגרטי המקצועי שלו עליכם, זה יעלה את הסיכויים שלכם להתקבל למשרה בצורה דרסטית. 

מנגד, אם תשלחו קו"ח דרך אתר דרושים, לא בטוח שאפילו יעברו עליהם – פשוט כי יש הרבה מאוד מועמדים שהגיעו מאותו מקום ולא הספיקו לעבור על כולם לפני שהמשרה אוישה.

באופן כללי, זהו סדר העדיפויות לשליחת קורות חיים:

  1. עובדים מאותו תפקיד בתוך החברה או ממעמד גבוה יחסית בתחום בחברה (יכולים להוסיף המלצה מהיכרות אישית)
  2. אנשי גיוס מתוך החברה או עובדים ממעמד זוטר או מתפקידים לא משיקים (ויכולים להוסיף המלצה מהיכרות אישית)
  3. שליחה דרך עובד בארגון מה-linkedin, או חברות השמה שפחות מקורבות לארגון
  4. אתרי דרושים


ככל שקורות חיים נשלחים דרך מקור שנמצא גבוה יותר בהיררכיה – כך תשומת הלב אליכם תגדל. לצורך העניין, פרוייקטים בגיטהאב צפויים להיבדק פחות כשהגיעו מהמקורות האחרונים, ויותר כשהגיעו מהמקורות הראשונים.

היררכיית חיפוש עבודה
היררכיית חיפוש עבודה (באופן כללי)

3. אתם שולחים קורות חיים באיחור

תופעת לוואי של שליחה דרך מקורות חיצוניים. במקרים רבים, מעסיקים מפרסמים במקורות חיצוניים רק לאחר שהעבירו בין העובדים בחברה שלהם עצמם.

קורות חיים שנשלחים "באיחור" (בשלב שכבר יש לארגון מועמדים בשלב מתקדם), נמצאים במצב המתנה. ומעבר לזה – כשהרבה מועמדים שולחים קורות חיים למשרה המעסיקים, פעמים רבות, יסננו לפי קריטריונים נוקשים. למשל: רק בוגרי אוניברסיטאות, רק מממוצע 85 ומעלה וכו׳.

שליחת קו"ח באיחור
"קו"ח שנשלחים כשכבר יש לארגון מועמדים בשלב מתקדם, נמצאיםבמצב המתנה"


4. אתם לא מדגישים את מה שרלוונטי למשרה

כל אדם הוא סל, והשאלה היא מה המצרכים בסל שדרושים למתכון של המשרה. לצורך כך התחילו בלקרוא את המודעה ונסו להבין מה הכי חשוב. לפעמים המעסיק יציין במפורש שכדאי לגשת למשרה עם תיק עבודות. לפעמים ידגישו ממוצע מינמלי שדרוש בתואר

במקרים כאלה – כדאי לציין את הפרטים הללו. אנשים נמנעים מלציין ממוצע 81 (מחשש שהציון ה״נמוך״ יפגע בהם) גם עבור משרות שכתוב בהן שהדרישות הן ממוצע 80 ומעלה.

מעבר למה שכתוב בדרישות התפקיד, לא מזיק לחקור על הארגון. לפעמים נגלה דברים שנראים לנו איזוטריים – למשל, שחלק מהארגון במקרה התנדב במד״א. במקרה שיש מקום בקורות החיים – אולי כדאי להוסיף גם את זה


5. ה-stack שלכם לא רלוונטי

זאת לא סיבה עיקרית אף פעם. אבל אם אתם חדשים בתחום – כדאי להיכנס גם ל-stack חדש. במקום php – לבחור ב-node. במקום רק jquery, גם ריאקט.

ה-stack בפני עצמו הוא לא הסיבה העיקרית להעדיף מועמד אחד על אחר. אבל הוא מעלה את הסיכון של המעסיק בקבלה שלך לעבודה – שמתגלם בזמן ההכשרה שלכם. בשלבים מוקדמים, זה מן הסתם רלוונטי יותר


6. אתם שולחים קו"ח למשרות שגדולות עליכם

אם בדרישות משרה לפיתוח תוכנה דורשים ניסיון של 3-5 שנים ותואר ראשון, ואתם סיימתם תואר רק לאחרונה – זאת כנראה משרה פחות רלוונטית אליכם. 

אם אתם בתחילת הדרך, במאמר הזה ציינתי כמה אסטרטגיות לחיפוש עבודה ללא ניסיון שיכולות לסייע.


7. הרובוט מדלג על קורות החיים שלכם

לא בכל החברות יש רובוט שקורא את קורות החיים: יש חברות שמחלקה שלמה מפתחת רובוט כזה, ויש חברות בלי. בכל אופן, בוודאות יש חברות שמדלגות על קורות החיים ללא מילות המפתח של המשרה. אז תסתכלו בדרישות, ונסו להבין מה מתאים לכם מתוך הדרישות האלו. 

קריאה מדוקדקת של תיאור התפקיד היא הכרח, כמו גם אופטימיזציה של מילות מפתח, קורות החיים והמכתב המקדים (אם אתם כותבים).


8. קורות החיים שלכם לא מעוצבים נכון

אתם לא צריכים להגזים עם העיצובים: יכולים להיות קורות חיים נקיים. אבל הם דורשים סדר נכון, כותרות במיקום הנכון, שימוש בנדל״ן של העמוד, שיהיו בנויות רק מעמוד אחד. להדגיש מה נכון. להיות בפורמט שנעים לקרוא.

קורות חיים בעיצוב נכון
ודאו שקורות החיים שלכם מעוצבים נכון

לקריאה נוספת: המדריך המלא לכתיבת קורות חיים להייטק >> 


9. אין לכם תיק עבודות

הסעיף עומד בפני עצמו: תיק העבודות יכול להיות repo ב-github, או מגוון עיצובים ב-codepen. אבל אין טוב ממראה עיניים. 

חשוב לומר שהרוב כנראה לא יפתחו את תיק העבודות. אלא שעצם הופעתו בקורות החיים מעלה את הערך שלכם, בעיקר בהתחלה.


10. משתמע שחיפוש העבודה שלכם נועד לשפר תנאים בלבד, ולא מתוך תשוקה

האם קורות החיים מלמדים שאתם אוהבים את תחום המשרה? במקרה שיש לכם ניסיון במקצוע, תיק עבודות מרשים, סיום של תואר אקדמי במדעי המחשב – הרי שההוכחה לכך שאתם אוהבים את התחום כבר נמצאת בפנים: עשיתם כברת דרך, ואתם רוצים להמשיך את הרצף.

אלו הוכחות טובות לתשוקה אמתית לתחום. השאלה היא מה בקורות החיים שלכם מוכיח את התשוקה הזאת? 


11. הפרויקטים שלכם לא מספיק מרשימים

לא נעים לומר, אבל לעשות את מה שעשו באתר udemy עוד 500 אנשים אחרים לא מוכיח הרבה עליכם. זה גורם לפרויקט שלכם להיות להראות גנרי וזה לא מייחד אתכם ממועמדים אחרים.

אם מדובר בפרויקט ייחודי (לא מ-udemy) – האם הוא עבר בדיקה של מישהו מהתעשייה? כדי להעלות את הרמה שלו רצוי לבקש פידבק, כי לפעמים יש דברים מהותיים שלא רואים בשלב הראשוני.

כמה דגשים לפני שעושים merge למאסטר:

  1. לבקש code review ממישהו מהתעשייה (כלומר ביקורת)
  2. לדאוג שיהיו טסטים
  3. לחשוב על שמות הקבצים, שמות המשתנים
  4. לדאוג שאין לכם spagetti code
  5. לבדוק אם יש design patterns מעניינים
  6. לבדוק אם הקוד יעיל

לסיכום

גם אם "חטאתם" באחת השגיאות שהזכרתי לאורך המאמר, זה לא נורא. זכרו תהליך חיפוש המשרה הוא לא פשוט (גם עבור הייטקיסטים מנוסים), ויכול לקחת זמן עד שתמצאו את ההתאמה הנכונה עבורכם. העניין הוא שמדובר בסט מיומניות שאפשר להשתפר בהן. והצעד הראשון בשיפור שלכם מתחיל בפיתוח מודעות לשגיאות שאתם עושים לאורך הדרך.

מקווה שהסיבות שהזכרתי לאורך מאמר יסייעו לכם בתהליך חיפוש העבודה. בהצלחה!

אולי יעניין אותך:

"ללמוד אנגלית כמו שלמדתם לנהוג"

הרמה שלכם באנגלית תוקעת אתכם? תכירו את השיטה הייחודית שעזרה ליותר מ- 1000 הייטיקיסטים לדבר אנגלית בביטחון ולפתח את הקריירה שלהם בתעשייה. לראיון המלא >>

המאמר עזר לך? כאן משתפים >>