איך עושים מעבר מתעשייה מסורתית לעולם ההייטק? כדי להבין איך נראה מסלול כזה הזמנו לאולפן את עידן שפט, Data Integration Engineer בחברת Riskified, ששיתף אותנו במסלול שלו. בפרק הזה הוא סיפר לנו על הדרך שעשה כדי להגיע לתפקיד מרתק באחת מחברות ההייטק הידועות בארץ – ואיך הוא הפך למדריך שמטפח את דור האנליסטים של העתיד, באותה התכנית שהכשירה אותו לתפקיד.
תוכן עניינים
לצפייה בסרטון – ככה הפכתי ל- Data Integration Engineer:
ספר לנו קצת, איך הגעת לתחום?
תמיד נמשכתי למקצועות ריאליים כגון פיזיקה ומתמטיקה. אחרי שנתיים בצבא כספורטאי מצטיין, יצאתי לתוכנית פיילוט בחיל האוויר שנקראת 'עתודה כחולה' שבמסגרתה למדתי במשך ארבע שנים הנדסה תעשייה וניהול במכללת אפקה.
במסגרת הלימודים, חוויתי חוויה לא נעימה עם כל התחום של התכנות, והתרכזתי יותר בעניין התפעול – ובכך התמקד גם פרוייקט הגמר שלי, שבו יצרנו תוכנה שעוזרת לברים ומסעדות בתל אביב לנהל את המלאי שלהן.
[the_ad id="15209"]
אחרי הלימודים חזרתי לצבא לשנה בתור מהנדס ביחידה שמתעסקת עם תקציבים, ושם הבנתי שאני פחות נמשך לתפקיד הזה. במסגרת התפקיד, יצא לי להכיר כמה אנליסטים שעניינו אותי בעבודה שלהם, ואפילו נתנו לי להתנסות בכמה מערכות. כשיצאתי מהצבא, נחשפתי ל- Practicum, חברה שמציעה תכניות הכשרה והסבה להייטק, ושם עברתי קורס של דאטה אנליטיקס. אחרי שסיימתי, נכנסתי לריסקיפייד בתפקיד Data Integration Engineer.
[the_ad id="15209"]
אז מה זה בעצם אומר להיות דאטה אנליסט?
היום קיימות במשק הרבה חברות שעובדות עם מידע.
את הדאטה אנליסט אפשר למצוא בכל תחום כמעט. אנליסטים אחראיים לנתח את המידע שמגיע אל החברה ולקבל החלטות לפיו. כל אדם שיש לו אהבה למספרים ולניתוח נתונים יכול למצוא את מקומו במקצוע הזה. נקודה חשובה נוספת היא שאחרי שמתמקצעים בכלים שונים כגון פייתון ו-SQL, יכולת הסקת המסקנות משתפרת מהותית.
מה יש לריסקפייד לעשות עם דאטה אנליסט?
רייסקיפייד (שקמה לפני עשור) פיתחה פלטפורמה למניעת הונאות באתרי איקומרס. האתרים האלו חשופים להונאות אשראי שגוררות איתן הפסד כספי עצום כתוצאה מביטולי עסקאות. כדי למנוע את מצבים כאלו, ריסקיפייד בוחנת את העסקה לפני שהיא מאושרת, ומחליטה אם היא אמיתית או לא. בנוסף, ריסקיפייד בוחנת את העסקה בזמן אמת לפני שהיא מאושרת.
בשביל לעשות את זה, היא מצליבה לא מעט מידע ולכן, תפקיד האנליסיטים בריסקיפייד הוא די מגוון: יש את אלו שאחראים על ניתוחי נתונים של מודלי למידת המכונה השונים ויש את האנליסטים שאחראים על החלק הפיננסי, חוויית לקוח ועוד.
ספר לי קצת על התפקיד שלך, איך הוא שונה מדאטה אנליסט?
התפקיד שלי נקרא Data Integration Engineer, ובעצם, אני אחראי על ניתוח והבנת איכות הדאטה. זה אומר שאני מוודא בעזרת כלים שונים ותהליכים אוטומטיים, שהדאטה עליו עובדים האנליסטים הוא נכון ואיכותי. מעבר לזה, אנו עוזרים בתהליך הטמעת המערכת אצל לקוחות חדשים בעזרת צוותים נוספים בחברה. ריסקפייד מקבלת כמויות אדירות של מידע, וכדאי שיהיו מסקנות לכמות כזאת גדולה של נתונים, מה שמצריך לעשות תהליכים ספציפיים ולחשוב מחוץ לקופסא. דרך אגב, גם אחרי שהלקוח כבר מחובר למערכת, אנחנו דואגים שאין בעיות עם איסוף המידע.
[the_ad id="15209"]
התפקיד של Data Integration Engineer מתממשק עם לא מעט צוותים בחברה ובמיוחד עם הפרודקט (ניהול המוצר), וביחד אנחנו מייצרים כלים ותוכנות שונות על מנת לוודא את איכות הדאטה. זהו תפקיד שהמון ממנו מתמקד במציאת פתרונות לבעיות שונות, וכל זה בכדי לוודא שהאנליסטים יקבלו את המידע הטוב ביותר.
אם מעניין אתכם להרחיב את הידע על תהליך העבודה ולגלות עוד על התפקיד, מוזמנים לקרוא את המאמר שפרסמתי ב- medium, שם אני מדבר על זה בהרחבה.
איך הגעת לתפקיד הזה?
התפקיד הזה נחשב מתקדם יותר ממשרת דאטה אנליסט שאליה כיוונתי. אך מכיוון שהלך לי טוב בראיונות ושאלו על כלים שהכרתי דרך הקורס של פרקטיקום, ייעדו אותי לתפקיד הזה. כשנכנסתי לתפקיד, קיבלתי מעטפת שעזרה לי להבין מהם תחומי האחריות שלי, ומה אני אמור לעשות בהם.
אמנם זה לא קורה הרבה שחברות הייטק לוקחות מישהו עם ניסיון ספציפי במשהו אחר ומשקיעות בו דווקא למשרה שונה ממה שהוא רגיל אליה, אך אם החברה מרגישה שהיא מצאה מישהו שיכול לעשות את התפקיד ברמה טובה ויש לו זיקה לשפות שקשורות לדאטה ביחד עם רצון ללמוד, היא תשקיע בו.
[the_ad id="15209"]
ריסקיפייד, בין היתר, מחפשת אנשים שיהיו טובים בהעברת הידע – והם לוקחים את תהליך החפיפה מאוד ברצינות. זה מורגש ברמה שתוך שלושה חודשים בלבד, לקחתי על עצמי משימות גדולות יותר.
מה שיפה הוא שהיום חזרתי לפרקטיקום, הפעם בתור מדריך ואני מרגיש שממש סגרתי מעגל. רק לפני שנתיים עברתי שם דאטה אנליסט, והיום אני בתפקיד המתרגל שמשתף ידע ועונה על שאלות של הסטודנטים.
מה משך אותך ללמוד דווקא ב- Practicum Israel?
רוב הלמידה בפרקטיקום מתבצעת באופן עצמאי בפלטפורמה אינטרנטית, מה שאפשר לי להמשיך לעבוד במשרה מלאה. כל הפרוייקטים שעובדים עליהם במהלך הקורס נבדקים על ידי אנשים מהתעשייה, ותמיד יש למי לפנות במקרה שנתקעים. למי שמעדיף פנים אל פנים, יש גם שיעורים פרונטלים בהם לומדים חומר אקסטרה.
הקורס אורך כחצי שנה. במהלכה, בכל שבועיים מתקבל פרק חדש ללמידה שצריך לקרוא ולענות על שאלות הקשורות לנושא הנלמד, אותן בודקת הפלטפורמה האינטרנטית. בסיום כל פרק, יש פרוייקט גמר המתאסף לתיק עבודות שעוזר בראיונות עבודה.
לקורס ישנה קהילת בוגרים מאוד גדולה (Alumni) שעוזרת המון בראיונות עבודה ונושאים שונים. ובכלל, פרקטיקום דוחפת את הסטודנטים קדימה לקראת השמה בחברות הייטק.
התפקיד שלי בתור המתרגל הוא לעבור עם הסטודנטים שמתקשים על החומר של הפרק, ולהראות עוד כלים נוספים שיכולים גם הם לעזור להם בפרויקטים.
בשיתוף פרקטיקום ישראל:
[the_ad id="15209"]