בפרק הזה אירחנו את אדיר קנדל, סניור Front End ב- Eureka Security ומייסד FED Cast – קהילת מפתחי הפרונט בישראל.
על מה דיברנו?
- מה מראיינים באמת מחפשים? מועמדים שמראים משהו הוליסטי – גם רקע הנדסי/אקדמי עמוק וגם פרקטיקה. בוגרי לימודים חסרי פרקטיקה ובוגרי קורסים חסרי רקע, ושניהם צריכים להבין שבאחריותם להשלים את הפערים בידע ובפרקטיקה.
- מה הסיפור עם הבטחות מוגזמות של קורסים ומסלולי הכשרה? על חשיבות הצורך לזהות איזה קורס באמת מכין אותך לתעשיה ואיזה פחות.
- כיצד לבנות פרויקטים כדי לסגור פערים אישיים וללמוד בצורה פרקטית.
לצפייה בפרק – איך להשתלב בתעשייה בתור מפתחים ג'וניורים | אדיר קנדל:
מה אתה חושב על מכללות שמתייחבות למציאת עבודה?
הרבה פעמים לג'וניור יש בעיה לפתוח את הדלת. בעיקר כי אין הרבה משרות שהן בבסיס שלהן מחפשות אנשים ללא ניסיון. כשקורסי תכנות שונים, אולי אפילו בוטקאמפ מאוד נחשב ממכללה עם שם, אומרים דברים כמו:
"אנחנו נעזור לכם, נביא אתכם למפתן הדלת ואולי אפילו נפתח לך את הדלת"
זה נשמע מאוד מפתה, אבל בפועל זה לא תמיד קורה. מעטים הקורסים שיודעים לעשות את זה.
[the_ad id="14052"]
איך מישהו שבא בלי ניסיון, ידע לזהות איזה קורס באמת יכין אותו כמו שצריך?
אני יכול להגיד לך שבחנתי כל מיני מכללות וקורסים ובדקתי מה הן מציעות ואפילו מה התוכנית העסקית שלהם. מה שגיליתי הוא שבאמת יש קורסים שהתוכנית העסקית שלהם היא ללמד אותך על חשבונם, וברגע שתכנסו למשרה הראשונה דרכם, אז מתוך המשכורת שלכם אתם תחזירו להם את הכסף עבור הקורס.
למה זה טוב? למה זה מחייב? כי הם מבחינתם משקיעים את מלוא הזמן והכסף שלהם עליך. בגלל זה אגב המיונים אליהם באמת קשים, ולא כל אחד יכול להתקבל. בסוף המודל שלהם הוא יותר דומה למודל של חברת כוח אדם. זאת אומרת, הם צריכים להביא מתכנתים לחברות שהם נותנים להם שירות, אז הם גם יסננו בהתאם וידרשו מכם לעבוד קשה.
למה כדאי לעבוד על פרויקטים? האם זה עוזר להתקבל לעבודה?
בוא ננסה לסתכל על זה מנקודת המבט של המראיין. כמה קורות חיים הוא מקבל? כמה מתוכם הוא מסנן? סביר להניח שעשרות, ואולי אפילו מאות בחברה גדולה. כמה הוא בפועל יראיין במהלך סבב ראיונות?
לפעמים יש לנו איזה ציפייה שהמראיין יבוא ויסתכל על הפרויקט שלנו ויבחן אותו מכל הכיוונים – גם ויזואלית וגם מתוך הקוד, וידע להגיד מתוך זה האם אני שווה משהו. העניין הוא שזה דורש המון מאמץ והמון זמן, ובמציאות זה לא תמיד יקרה. הוא לא יפתח עכשיו 20-30 פרויקטים אישיים של מועמדים שאולי אפילו לא יתקבלו וינסה להבין עד כמה הם איכותיים. יכול להיות שאולי בשלב קצת יותר מתקדם יתנו לכם עבודת בית ודרך זה יבדקו את הקוד שלכם. זאת אומרת, הפרויקט האישי (בגדול) זה משהו שאתם עושים בשביל עצמכם.
[the_ad id="14062"]
חוץ מיכולות טכניות, אילו תכונות אופי חשובות עבור מהנדסי תוכנה?
מהנדס זה לא רק תפקיד, זה ממש אופי. אני אתן דוגמה אישית – יש לי תינוקת בת שנה בבית, ורציתי לשים את המצלמה של המוניטור ליד המיטה שלה. לא רציתי לקדוח ולא היה לי בדיוק איפה לתלות, אז מה עשיתי? לקחתי גומיה וקשרתי את הבסיס של המצלמה דרך הגומיה. בגלל שהגומיה מתוחה אז היא תופסת אותו חזק על העמוד של הכילה של המיטה וזה יושב טוב ונותן לי פתרון יצירתי. העניין של יכולות פתרון בעיות וחשיבה יצירתית הוא מאוד חשוב לכל מהנדס. והחשיבה הזאת היא משהו שמחפשים אותו ביום יום בעבודה.