מה זה אומר לעבוד בגיוס בהייטק, למי זה מתאים ואיך מגיעים לתפקיד הזה? במאמר זה אשתף תובנות מהנסיון שלי בתחום, אספר איך נראה יום טיפוסי בתור מנהלת גיוס בסטארטאפ, ואחלוק כמה טיפים חשובים למי שרוצה להתשלב בתחום.
תוכן עניינים
כמנהלת גיוס היום שלי מאוד מגוון. אני מנהלת צוות של מגייסות אבל גם עוסקת בגיוס בעצמי כי אני מאמינה שגם בתור מנהלת כדאי להשאר HANDS ON.
לצפיה בסרטון – איך זה לעבוד בגיוס בחברת הייטק:
איך נראה יום טיפוסי בתור מנהלת גיוס?
יום טיפוסי בעבודה שלי מתחלק לכמה חלקים:
- סורסינג ואיתור מועמדים ומועמדות למשרות פתוחות בחברה
- פגישות עם מנהלי ומנהלות גיוס כחלק מפתיחת משרות חדשות
- עבודה שוטפת -בעיקר כדי להתעדכן ולשקף איפה אנחנו עומדים מבחינת תהליכי הגיוס: איפה הגיוס נתקע, מה עולה מהשטח, מה אפשר לעשות אחרת ועוד.
בגלל שגיוס הוא תחום מאוד מדיד, אני ככל הנראה אשקיע במהלך היום גם מעבר על דוחות וניתוח של מגמות. ואיך לא, אדבר בטלפון עם מועמדות מועמדים חדשים ואלווה את אלו שכבר בתהליך. חלק משמעותי נוסף הוא הכנת מועמדים לראיונות ומתן פידבק על התקדמות בתהליך, או פסילה במקרה שהמועמד לא מתאים.
בנוסף, כחלק מצוות גלובאלי יש לי גם פגישות עם קולגות מעבר לים. למשל: אישור הצעות שכר, ממשק שוטף מול אנשי משאבי אנוש, פגישות עם צוות הגיוס הרחב – כדי להבין איך אפשר לייעל ולשפר תהליכי עבודה קיימים.
למה אני מתחברת בעבודה בתור מנהלת גיוס
אני מאוד אוהבת לעבוד עם אנשים ולדעתי זה הבסיס להצלחה בתחום. מעבר לזה, גיוס דורש מספר רחב של איכויות כמו:
- יכולות מכירה
- הבנה עסקית
- ניתוח ואבחון
אבל בעיקר הרצון לעבוד עם אנשים, לגעת ולהשפיע על חיים של אחרים.
אני מאוד מתחברת לתפקיד. בייחוד בגלל שאני אוהבת להשפיע על חיים של אחרים ולהיות בעשייה וחיבור אמיתי לביזנס. אני נהנית שכל יום בעודה נראה קצת אחרת, ולא פחות חשוב – לעזור לצוות שלי להתפתח ולהיות טובות יותר בכל יום.
זה מאוד מספק לדעת שיש לי יכולת להשפיע ולעצב את עתיד החברה מבחינת מנעד אוכלוסיות, גיוון וגדילה. בסוף היום, אני יודעת שהעבודה שלי עוזרת לחברה לעמוד ביעדים עסקיים שלה.
מול מי עובדים ביום יום?
גיוס הוא בין המקצועות האסטרטגיים בארגון, ויש לו משמעות עסקית גדולה מאוד.
אני עובדת כמעט מול כל המחלקות בארגון. זה יכול להיות צוותי פיתוח, מוצר, אנליטיקה, ליגל, כספים, הנהלה בכירה או כל מחלקה אחרת שעסוקה בגיוס. כנ"ל לגבי עבודה מול אנשי משאבי אנוש. זה יכול להיות כחלק מקליטת עובדים או סנכרון בין מאמצי הגיוס לעבודה השוטפת של אנשי משאבי אנוש.
מה ההבדל בין תפקידים שונים בעולמות הגיוס?
עולם הגיוס מתפתח בקצב מהיר וכעת יש מספר דיסציפלינות והתמקצעות בתחום. אז בואו נעשה קצת סדר בכל הטייטלים שבטח יצא לכם לשמוע. בחלק מהחברות אנשי ונשות גיוס מנהלים את הגיוס מקצה לקצה. לעומת זאת, ישנן חברות שפיצלו את תפקיד הגיוס לשתי פונקציות נפרדות (סורסינג וגיוס). זאת על מנת ליצר יותר דיוק, איכות וגיוס בסקייל.
אז מה זה אומר? נתחיל עם סורסינג. אנשיי סורסינג אחראיים בעיקר על בניית פייפלין, איתור מועמדים פוטנציאליים ורתימתם לחברה, זיהוי מגמות בשוק והבנה של מה קורה עם חברות אחרות. זאת אומרת, באילו אסטרטגיות גיוס ומשיכה של מועמדים ארגונים אחרים משתמשים. התפקיד כולל עבודה צמודה עם אנשי גיוס, ומחקר שוק מעמיק שמטרתו להבין מאיפה אפשר להביא עוד מועמדים ומועמדות.
לעומת זאת, אנשי גיוס אחראים על ניהול תהליך הגיוס, ליווי מועמדים עד לשלב משא ומתן, סגירה וחתימה על חוזים. בחלק מהחברות אנשי הגיוס לוקחים גם חלק בתהליך האונבורדינג אך זה לא מחייב.
במרבית החברות אנשי סורסינג ימדדו על איכות הפייפלין והבאת המועמדים, ואילו אנשי הגיוס ימדדו על סגירות וחתימה על חוזים בפועל.
תפקידי סורסינג לעיתים נקראים גם: Talent Sourcing Specialist , Talent Sourcing Partner
או Sourcing Specialist
תפקידי גיוס לעיתים נקראים גם: Recruiter, Talent Acquisition או Recruiter Partner
מה אני ממליצה למי שרוצה להשתלב בתפקידי גיוס בהייטק
אם אתם חושבים להתשלב בתחום, הייתי ממליצה קודם כל להתחיל להכיר את התפקידים השונים ולנסות להבין מה מתאים לכם.
בעולם הגיוס יש מספר תפקידים שנחשבים לתפקידי כניסה שלא בהכרח דורשים ניסיון. למשל: מתאמי ראיונות , משרות אופריישן, משרות גיוס בחברות השמה ועוד.
את מרבית המשרות הראשונות בתחום הגיוס ניתן לאתר במגוון רחב של חברות השמה. משרות של אופרציית גיוס ניתן לאתר גם בלינקדין או באתרים של חברות הייטק שונות. בדרך כלל ארגונים שיש בהם משרות אופרציית גיוס אלו חברות יותר גדולות או עם זיקה אמריקאית.
אם אתם מרגישים שעולם הגיוס הוא בשבילכם ובא לכם ללמוד עוד – יש המון מקורות ידע בתחום שיכולים לעזור לכם להשתפר – כולל הפודקאסט שלי, גיוס ומה שמסביב. שם תוכלו למצוא פרקים שעוסקים במתודולוגיות עבודה לסורסינג, פרקים על ניהול גיוס באופן כללי, ופרקים שעוסקים יותר בצרכים שלנו כמו ניהול קריירה, חוסן מנטלי , מיתוג אישי שלנו ועוד.