מודל ההכשרה שמייצר את דור היזמים הבא

בזמן שמספר הסטארט-אפים בישראל יורד, שני מומחים מציגים: ככה מכשירים את דור היזמים הבא

פודקאסט האקדמית רמת גן

תוכן עניינים




"כשהייתי בן שבע, הייתי קונה מסטיק שעלה רובל, מחלק אותו לארבע חתיכות ומוכר ב-30 אגורות לחתיכה", מספר ד"ר אלכסנדר צימרמן בחיוך, כשאנחנו נפגשים לשיחה על עתיד היזמות הישראלית. הוא נזכר בילדותו בברית המועצות, שם המילה "יזם" הייתה ביטוי אסור. לצידו יושב רפאל מיארה, שהגיע לישראל מצרפת והפך לאחד המומחים המובילים בתחום הערכת שווי חברות. השניים, שהפכו ממובילים בעולם היזמות למי שמכשירים את הדור הבא, מגיעים עם תובנות מפתיעות על הדרך להצלחה בעולם הסטארט-אפים.

לצפייה בפרק הפודקאסט:

האם באמת חייבים להיוולד עם "גן היזמות" כדי להצליח?

ד"ר צימרמן: "כל אחד מאיתנו מגיע עם איזשהו מטען של אופי, אבל זה רק חלק קטן מהסיפור של מה זה להיות יזם. היום, בשנת 2024, אנחנו יכולים לפרק את כל השיטות והתהליכים לכדי פרטים ולראות מה עובד יותר ומה פחות. אפשר בהחלט ללמוד את זה."

רפאל: "אני דווקא גיליתי את זה על הדרך. למדתי כלכלה, המשכתי לתואר שני במנהל עסקים, עבדתי במשרד פרסום ובמשרד רואי חשבון. רק כשהבנתי שמפריע לי מאוד להיות עם אנשים שמנהלים אותי, הבנתי שאני רוצה לפתח משהו משלי."

אז מה באמת צריך כדי להצליח בעולם הזה?

ד"ר צימרמן: "אני יכול לתת לך חמישה דברים קריטיים. ראשית, הבנת פוטנציאל השוק – כשאנחנו מסתכלים על שוק שמגלגל טריליונים, כנראה שיש שם פוטנציאל. שנית, להבין מיהו הלקוח שלך והאם הוא באמת מוכן לשלם. שלישית, היכולת ליצור MVP – מוצר מינימלי שמישהו מוכן לשלם עליו. רביעית, הבנה פיננסית בסיסית. וחמישית, היכולת לבנות ולנהל צוות."

"הרבה יזמים מצליחים בפיתוח המוצר, אבל נכשלים בשלב השיווק והמכירות. זה בדיוק איפה שרוב היזמים נופלים פה בארץ." – רפאל מיארה

איפה הפער הגדול של היזמות הישראלית?

רפאל: "בארץ אנחנו מאוד חזקים בלפתח טכנולוגיה. יש לנו אנשים מדהימים שיודעים לפתח מוצרים מורכבים מאוד, לא רק בעולם הסייבר אבל בהרבה ענפים. אבל כשמגיעים לשלב של ה-go to market, של החדירה והשיווק, אז או שהצוות לא מתאים או שאין את היזם שיודע לעשות את הפיתוח העסקי."

ד"ר צימרמן: "יש לנו הרבה הרבה יזמים שמגיעים לאיזשהו סוג של תקרת זכוכית ולא יכולים לנפץ אותה. מהו הניצוץ של אותה תקרת זכוכית? יכולת הבנה של איך הדברים אמורים לעבוד. הם פשוט לא יודעים את זה. הם פשוט לא למדו את זה אף פעם."

אז איך מכשירים דור חדש של יזמים?

ד"ר צימרמן: "אנחנו בונים תוכנית שהיא נטו פרקטית, שבה אתה יכול לחוות פיתוח עסק אמיתי עם כל העליות והירידות שלו. המרצים שלנו הם אנשים שעובדים בשטח, לא אקדמאים שיושבים במשרד ועושים מחקר. אנחנו בונים חברות."

רפאל: "חשוב להבין שאף אחד לא בונה סטארט-אפ לבד. שום קרן או משקיע לא משקיע רק ביזם אחד שבונה סטארט-אפ לבד. צריך צוות של יזמים, וצריך לדעת איך לבנות את הצוות הזה."

"בכל שנה שחולפת, על כל מאה סטארט-אפים שלא מקימים, זה יוניקורן אחד שלא קיים. זה מאות מיליוני או אפילו מיליארדי דולרים של הכנסות שלא מגיעים למדינה." – מוסיף ד"ר צימרמן

ביקור בבורסה ליהלומים והרצאה של ארטיום סונדלזון, מנכ"ל Inovs Diamonds

ביקור בג'מס מבשלות בירה והרצאה של מר גיא פורת, זכיין סניף הרצליה

ביקור בחברת Innoviz הישראלית שפיתחה טכנולוגיות חיישני תנועה בין המתקדמות בעולם

ביקור בחברת מיקרוסופט בהרצליה

למה דווקא עכשיו נדרשת מהפכה בהכשרות ליזמות?

ד"ר צימרמן: "אנחנו רואים ירידה משמעותית במספר הסטארט-אפים החדשים בישראל. כל מאה סטארט-אפים שלא מוקמים, זה יוניקורן פוטנציאלי שהפסדנו – מאות מיליוני דולרים שלא מגיעים למשק הישראלי. הסיבה העיקרית? חוסר בידע מעשי ובכלים הנכונים."

מה שונה בגישה החדשה שלכם?

רפאל: "הבנו שהשיטה המסורתית של לימודים אקדמיים לא מספיקה. בתוכנית שלנו במכללה האקדמית רמת גן, הסטודנטים מקבלים:

  • מנטורינג אישי ממובילי תעשייה
  • התנסות מעשית בפיתוח מיזם אמיתי
  • ביקורים וסיורים בחברות מובילות כל שבועיים
  • רשת קשרים ענפה בתעשייה
  • ליווי צמוד בכל שלבי פיתוח המיזם"

"התוכנית שלנו היא כמו אקסלרטור בתוך תואר אקדמי" – ד"ר צימרמן

איך בנויה התוכנית?

ד"ר צימרמן: "התוכנית מותאמת במיוחד לאנשים עובדים. הלימודים מתקיימים בימים שני, רביעי ושישי, כאשר שיעורי הבוקר של יום שישי מתקיימים בזום. כל המרצים שלנו הם אנשי תעשייה פעילים – לא תמצאו אצלנו מרצה שאין לו ניסיון מעשי בתחום."

למי זה מתאים?

רפאל: "אנחנו רואים שני סוגים עיקריים של סטודנטים:

  1. צעירים אחרי צבא שרוצים להיות יזמים ומחפשים את הדרך הנכונה
  2. מנהלים שהגיעו לתקרת זכוכית בארגון שלהם ורוצים לפרוץ קדימה

בשני המקרים, אנחנו מספקים את הכלים, הידע והקשרים שיאפשרו להם להצליח."

"הבוגרים שלנו לא רק לומדים על יזמות – הם חווים אותה הלכה למעשה" – רפאל מיארה


לצפייה בסרטון – קצת על תואר ראשון דו-חוגי בניהול ובחדשנות ויזמות באקדמית רמת גן:


מה מקבלים הסטודנטים שלכם שאי אפשר לקבל במקום אחר?

ד"ר צימרמן: "אנחנו מעניקים משהו שהוא הרבה מעבר לתואר אקדמי. הסטודנטים שלנו מקבלים גישה לרשת של מנטורים מובילים בתעשייה, משתתפים בחממת היזמות שלנו, ומקבלים הזדמנות אמיתית לפתח את המיזם שלהם תוך כדי הלימודים. זו לא עוד תוכנית לימודים – זו הזדמנות אמיתית להפוך חלום למציאות."


רוצים לשמוע עוד על התוכנית המהפכנית להכשרת יזמים?

השאירו פרטים בטופס למטה ונחזור אליכם עם כל המידע על התוכנית, כולל:

  • פרטים מלאים על תכני הלימוד
  • אפשרויות מימון ומלגות
  • תאריכי פתיחה קרובים
  • הזמנה למפגש היכרות אישי

הרשמו וקבלו פרטים על תואר ראשון בניהול חדשנות ויזמות!

הכירו את המרצים

ד"ר אלכסנדר צימרמן – ראש התוכנית לתואר ראשון דו-חוגי בחדשנות ויזמות, משלב רקע אקדמי עשיר (דוקטורט במנהל עסקים ופסיכולוגיה קוגניטיבית) עם ניסיון עסקי מרשים של 27 שנה בניהול פיתוח עסקי בחברות בינלאומיות כמו NICE ו-INDRA. ניהל תקציבים של מעל 100 מיליון דולר ומאות עובדים. כראש התוכנית, מוביל מהפכה בהכשרת יזמים דרך שילוב ייחודי של ידע אקדמי עם פרקטיקה מעשית, תוך דגש על הקמת חממת יזמות והפיכת הלימודים לחוויה משמעותית ומעשית.

ד"ר אלכסנדר צימרמן


רפאל מיארה – יזם סדרתי ומומחה בהערכת שווי חברות, שהגיע מצרפת לישראל והפך לאחד המובילים בתחום ההון סיכון. הקים וניהל סטארט-אפ מצליח שפיתח פלטפורמה לניהול הון, בה משתמשות כיום 60% מקרנות ההון סיכון בישראל. לאחר אקזיט מוצלח לאלטשולר שחם, משמש כיום כמנהל מחלקת Private Equity בחברת Binder & Partner. בתוכנית, רפאל מיארה מביא ניסיון עשיר מכל הזוויות של האקו-סיסטם: כיזם, כמנכ"ל, כיועץ כלכלי וכמשקיע, ומלמד את הסטודנטים את מה שלא כתוב בשום ספר – החיים האמיתיים של יזם.

רפאל מיארה

הערה: התוכנית במכללה האקדמית רמת גן מוכרת על ידי המל"ג ומעניקה תואר ראשון מלא. מספר המקומות מוגבל.

הרשמו וקבלו פרטים על תואר ראשון בניהול חדשנות ויזמות!