בפרק הזה אירחנו את עידן אפלמן, דאטה אנליסט ויועץ קריירה. עד לפני כמה שנים עידן עבד בתוך מורה ומחנך, וב-2019 התחיל קריירה חדשה בתעשיית ההייטק, וזאת למרות שלא למד הנדסה או מדעי המחשב. מאז, עידן ייעץ ועזר למאות אנשים למצוא עבודה ראשונה בהייטק בתפקידים שונים כמו פיתוח תוכנה, ניהול פרויקטים, סייבר, QA, מכירות, דאטה, ניהול תיקי לקוחות ועוד.
בפרק הזה דיברנו עם עידן על הדרך שעבר בתעשייה, וניסינו להבין ממנו מה באמת נדרש כדי לעשות מעבר להייטק בתקופה הנוכחית וכיצד הוא מסייע לאנשים להתקבל לחברות טכנולוגיה.
> הצטרפו לסדנת קו"ח שתעזור לכם להשיג ראיונות עבודה <
לצפיה בפרק המלא:
[the_ad id="16090"]
ממורה לדאטה אנליסט בהייטק
מסעו של עידן לתפקיד דאטה אנליסט החל מחוץ למסגרת האקדמית. לאחר שסיים תואר שני בחינוך, עידן שקל להמשיך למסלול ה"קלאסי" ולעשות דוקטורט. לעולם הדאטה עידן נחשף במקריות גמורה, בזמן ששוחח עם מנחה באוניברסיטה שהציגה לפניו קבוצת מחקר העוסקת בניתוח נתונים בנושא מוטיבציה של סטודנטים. העניין החדש הזה ב- BIG DATA וניתוח נתונים, יחד עם האזנה לפודקאסטים בנושא, נתן לעידן השראה לחקור על תחום, ובסופו של דבר להפוך לדאטה אנליסט ולהיכנס להייטק.
מה זה אומר להיות Data Analyst?
בעידן המידע, תפקיד האנליסט הופך להיות חשוב במיוחד. האנליסט הוא זה שבונה גשרים בין הנתונים לבין הבנה עמיקה של המגמות והתובנות שמתחבאות בהם. תפקיד הדאטה אנליסט דורש שילוב של יכולות טכניות, אנליטיות ותיאורטיות להבנת המספרים והמידע הנמסר.
> הצטרפו לסדנת קו"ח שתעזור לכם להשיג ראיונות עבודה <
דאטה אנליסט עוסק באיסוף, ניתוח, עיבוד והשוואה של נתונים, על מנת לספק תובנות משמעותיות לארגון. תפקיד זה כולל אחראיות על הבנת המטרות העסקיות, ניתוח הצרכים המידעיים ופיתוח דרכים להפיק מידע מהנתונים. במקרים רבים, האנליסט נתונים עובד בצמוד עם מקצוענים אחרים מהתחום, כמו Data Scientist או ביזנס אנליסט, כדי למקסם את התועלת שניתן לקבל מהנתונים. עיקר התרומה של האנליסט נתונים בארגון מתבטאת ביכולת לקבוע נקודות חיבור בין נתונים גולמיים לבין מדדים משמעותיים הנוגעים למטרות ולמדיניות הארגון.
[the_ad id="16090"]
מתלבטים אם עידן יכול לעזור לכם?
נכון להיום, עידן מציע עזרה בייעוץ קריירה, בניית קורות חיים ולינקדאין ואפילו מיתוג אישי. השירותים שלו מתאימים במיוחד לאנשים הבאים:
- בוגרי תארים טכנולוגיים: אנשים שסיימו לאחרונה את השכלתם במדעי המחשב, הנדסה, מדעי הנתונים או תחומים אחרים הקשורים לטכנולוגיה ומחפשים להשיג את העבודה הראשונה שלהם בתעשיית ההייטק.
- אנשים שמחפשים לעשות הסבה מתחום אחר: אנשי מקצוע מתעשיות אחרות שרוצים לעשות מעבר למגזר הטכנולוגי, להביא את הכישורים והניסיון הקיימים שלהם לתפקידים טכנולוגיים חדשים ומלהיבים.
- הייטיקיסטים שעובדים בתפקידים לא טכניים: אנשים עם רקע בתחומים כמו מכירות, שיווק או ניהול פרויקטים שרוצים למנף את כישוריהם בתעשיית הטכנולוגיה הצומחת.