האם אפשר להתקבל לעבודה בגוגל בלי תואר או ניסיון? לפי מה שהחברה מצהירה, התשובה היא כן.
במאמר הזה נערוך סקירה של 5 קורסים של גוגל שנועדו להכין אתכם לעבודה בהייטק במספר תפקידי כניסה. כל המסלולים שנציג לאורך הסקירה לא דורשים ניסיון קודם, או תואר רלוונטי.
תוכן עניינים
בשנים האחרונות אנחנו רואים מגמה ברורה – חברות הייטק מגייסות אנשים ממגוון מסלולים, ולא רק בוגרי תארים.
לאחרונה גוגל לקחה את זה צעד אחד קדימה, וכיום היא מציעה מגוון קורסי אונליין (Professional Certificates) שנועדו להכשיר אנשים חסרי ניסיון לעבודה בחברות הייטק. וכן, הם אפילו מעודדים אתכם להגיש מועמדות למשרות פתוחות בגוגל בסיום ההכשרה.
למה גוגל יצרה את מיזם ה- Professional Certificates?
גוגל מתמודדת עם בעיה שחברות הייטק מכירות היטב: יש לה משרות פתוחות, ולא מספיק מועמדים איכותיים למלא אותן.
כדי להתגבר על הבעיה, החברה החליטה ליצור מסלולי ההסמכה מהירים למשרות בארגון. אותם מסלולים נועדו לאנשים בלי תואר רלוונטי או ניסיון קודם, וכולם מועברים לחלוטין באונליין.
בשנת 2018 השיקה לראשונה גוגל הסמכה מקצועית לתפקידי IT ותמיכה טכנית (Google IT Support Professional Certificate), והחלה להציע את התכנית לקהל הרחב. מאז, כ- 75% אחוז מתוך אלפי בוגרים של התכנית דיווחו על שיפור במסלול הקריירה שלהם. כלומר, העידו על כך שמצאו עבודה חדשה, או קיבלו קידום/העלאה בתוך 6 חודשים מסיום התעודה(!)
בעקבות ההצלחה המסחררת של מסלול ה-IT, גוגל החליטה להתרחב והשיקה כמה מסלולים חדשים. היום גוגל מציעה קורסים בניהול פרויקטים (Project Management), ניתוח נתונים (Data Analytics), עיצוב UX, ומסלול IT מורחב הכולל אוטמציה ולמידת פייתון.
בסיום התוכנית, בוגרי הקורס יוכלו להתחבר ישירות ל- 150 חברות שהצהירו שיקבלו בוגרים של המסלולים של גוגל למשרות פתוחות אצלם.
איך זה עובד?
כל קורס של גוגל במסגרת מסלול ה- professional certificate מועבר אונליין ועובד פחות או יותר ככה:
- מבצעים הסמכה באחד המסלולים של Google Professional Certificate (בקצב שלכם)
- נעזרים במשאבים של גוגל שיכינו אתכם לתהליכי מיון בארגונים (ראיונות דמה, כלי בניית רזומה, מפגשי אימון ועוד)
- מקבלים גישה לעשרות מעסיקים דרך Google Employer Consortium
לצפייה בסרטון – 5 קורסים של גוגל שיכניסו אתכם להייטק:
כמה זה עולה?
ההרשמה למסלולי הלמידה של גוגל היא בעלות חודשית של 39 דולר. לפי החברה, אפשר לסיים כל הסמכה בתקופה של 5-8 חודשים (בקצב לימוד של 5-10 שעות בשבוע). כלומר, לקורס שלם תשלמו 200-300 דולר.
אפשר לומר שזה מאוד משתלם בהתחשב בכמות החומר שתלמדו. מעבר לכך, כל קורס של גוגל ממוקד בעבודה על פרויקטים ויעזור לכם לבנות תיק עבודות שתוכלו להציג למעסיקים.
*אם יש לכם ניסיון קודם, ואתם מעוניינים להתעמק בנושא ספציפי, אתם יכולים לשלם רק עבור תת-הקורס (ה-Module) שאתם מעוניינים בו.
5 קורסים של גוגל שיכניסו אתכם להייטק
#1 – Google UX Design
קורס של גוגל שנועד להכשיר אתכם לעבודה בעולם איפיון ועיצוב חווית משתמש (UX).
אנשי UX מתמקדים באינטראקציה של משתמשים עם מוצרים שונים – למשל: אתרי אינטרנט, אפליקציות ויישומים אחרים. בנוסף, הם אחראיים להפוך את האינטראקציות היומיומיות של משתמשים למהנות ונגישות.
לאורך הקורס תיצרו עיצובים שונים בכלים דיגיטליים כמו Figma ו-Adobe XD. עד סוף ההסמכה יהיה לכם תיק עבודות מקצועי של אנשי UX, הכולל שלושה פרויקטים שיעזרו לכם לשווק את עצמכם.
- לקריאה נוספת: מתחום טיפולי ל- UX | המסלול של טל להייטק
באילו תפקידים עובדים אחר כך?
בסיום הקורס תוכלו להתשלב בתעשיית ההייטק בעולם בתור מעצבי UX UI, או חוקרי UX.
>> לפרטים נוספים על קורס Google UX Design <<
#2 – Google Data Analytics
קורס של גוגל שנועד ללמד אתכם עקרונות ומיומנויות בסיסיות בתחום הדאטה אנליטיקס (ניתוח נתונים). דאטה אנליטיקס כולל איסוף וארגון נתונים על מנת להסיק מסקנות, ולקבל החלטות עסקיות בצורה מושכלת.
הסמכה זו מורכבת ממספר תתי קורסים שיקנו לכם מיומנויות מבוקשות ויכינו אתכם לתפקידי enty-level (משרות ג'וניור) בתור אנליסטים בתעשייה.
במהלך הקורס תרכשו הבנה בכישורים יומיומיים של אנליסטים ג'וניורים, ותבינו איך נראית עבודה הדאטה אנליסט. תלמדו שפות כמו SQL ו- R, תתנסו במערכות להצגת נתונים כמו Tableau ועוד.
באילו תפקידים עובדים אחר כך?
קורס Data Analytics מכין אתכם לעבודה בתור אנליסטים בתעשייה. וזה כולל תפקידים כמו דאטה אנליסט, אנליסט פיננסי, אנליסט BI, אנליסט אופרציה ועוד.
>> לפרטים נוספים על קורס Google Data Analytics <<
#3 – Google Project Management
מנהלי פרויקטים הם פותרי בעיות בארגון. הם קובעים את התוכנית, מדריכים את חברי הצוות, ומנהלים שינויים, סיכונים ובעלי עניין.
בקורס זה תרכשו מיומנויות בניהול פרויקטים ותלמדו כיצד ליצור תכנית לשלבים שונים של הפרויקט. מעבר לכך, תלמדו יסודות של ניהול אג'ילי (AGILE), כולל דגש על מתודוליות SCRUM ועבודה מול ממשקים שונים בפרויקט.
הקורס מכין אתכם לההסמכת ה-Certified Associate in Management Project) CAPM) המוכרת בעולם.
באילו תפקידים עובדים אחר כך?
הקורס יאפשר לכם להגיש מועמדות למשרות שונות בעולם ניהול הפרויקטים כמו למשל: PM ג'וניור, Project Coordinator, Program Manager, Scrum Master ועוד. מעבר לכך, ניהול פרויקטים זאת מיומנות חשובה בכל תעשייה, ולכן זה יכול לפתוח לכם כיוונים נוספים להתפתחות (ולא רק בהייטק).
>> לפרטים על קורס Google Project Management <<
#4 – Google IT Support
קורס של גוגל שבו תרכשו מיומנויות שיעזרו לכם להשתלב בתפקידי IT התחלתיים בארגוני הייטק. במהלך ההכשרה תלמדו מיומנויות נדרשות בתפקידי תמיכה כמו רשתות, התקנת יישומים ושירות לקוחות. ותלמדו להשתמש במעכות כמו לינוקס, וגם לפתור בעיות טכניות ולמצוא באגים.
מעבר לכך, תוכנית זו גם מכינה אתכם לבחינות CompTIA+, שנחשבת לסטנדרט בתחום ה-IT.
אם מעניין אתכם לפתח את יכולות שלכם בעולומות ה-IT, אתם יכולים להמשיך אחר כך לקורס מתקדם יותר שכולל למידת אוטומציה וכלים נוספים (פירוט בסעיף הבא).
באילו תפקידים אפשר לעבוד?
בסיום הקורס תוכלו להגיש מועמדות לתפקידי כניסה כמו: systems analyst, הלפ-דסק, DBA ותפקידי תמיכה שונים.
>> לפרטים על קורס Google IT Support <<
#5 – Google IT Automation with Python
קורס של גוגל שנועד להכשיר אתכם במגוון מיומנויות נדרשות עבור אנשי IT, בדגש על אוטומציה.
במהלך ההכשרה תלמדו כיצד ליצור תהליכים אוטומטיים על ידי כתיבת סקריפטים בפייתון ואיך לנהל משאבי IT שונים, כולל שרתים פיזיים ומכונות וירטואליות בענן (Virtual Machines). מעבר לכך, בקורס תלמדו מיומניות חשובות נוספות כמו ניהול גרסאות עם גיט ו- GitHub, ותנתחו בעיות אמיתיות עבורן תצטרכו למצוא פתרונות טכנלוגיים.
קורס זה אינו דורש ידע קודם בתכנות. יחד עם זאת, אתם תזדקקו להבנה במושגים בסיסיים כמו מערכות הפעלה, קבצים ותהליכים, רשתות ועוד. אם אין לכם בכלל רקע, אולי שווה לכם להתחיל מהקורס הקודם שהצגנו (Google IT Support).
באילו תפקידים אפשר לעבוד אחר כך?
בסיום הקורס תוכלו להתמיין לעבודה במגוון תחומים כמו למשל Systems Administrator ותפקידי תמיכה מתקדמים. בהמשך הקריירה זה יכול להיות בסיס טוב שממנו אפשר ללכת לתחומים אחרים כמו DevOps, סייבר או QA.
>> לפרטים על קורס Google IT Automation with Python <<
האם אפשר למצוא עבודה בגוגל (או בכלל) אחרי קורס של חצי שנה?
הסיבה המרכזית לכך שגוגל יצרה את מסלולי ההכשרה שלה היא כדי לגייס יותר עובדים במהירות.
המדריכים בקורסים השונים הם עובדי גוגל, והם מלמדים בצורה שבה עובדים בגוגל. זה היתרון וגם החיסרון של המסלול הזה, כי יכול להיות שחלק מהדברים שתלמדו בקורס יראו קצת שונה בארגונים אחרים. יחד עם זאת, העקרונות יהיו מאוד דומים. ומכיוון שמדובר בענקית טכנולוגיה, הסטנדרטיים שתתרגלו אליהם יהיו לא פחות גבוהים מאשר בכל חברת הייטק אחרת.
זכרו שאתם ממש לא חייבים להגביל את עצמכם "רק" לעבודה בגוגל. מעבר לאפשרות להתמיין לגוגל עצמה, אתם תקבלו גישה למאגר חברות שהחברה הקימה בשם Google Employer Consortium. מדובר בגוף המורכב מ-150 חברות אמריקאיות כמו SAP, Deloitte, סיילספורס וחברות רבות אחרות שכבר הצטרפו לגוגל והצהירו שישקלו מועמדים שסיימו את אחד המסלולים.
בכל אופן, כמו בכל מסלול למידה אחר, אם תדעו להציג את הכישורים שלמדתם בצורה נכונה, אין סיבה שלא תצליח למצוא עבודה בתחום. לא שונה מאשר ללמוד לתואר ראשון או בבוטקאמפ כלשהו.
עדיין מתלבטים? גוגל מאפשרת גישה למסלולים השונים בחינם למשך 7 ימים. אם אתם רוצים לבחון אם קורס מסויים הוא בשבילכם אתם יכולים להתנסות בו, ומקסימום לבטל אחרי כמה ימים (רק שימו לב שאחרי שבוע יתחילו לחייב אתכם)