תחשבו רגע על אפליקציות ותוכנות מוצלחות שאתם מכירים ומשתמשים בהן כל יום. פייסבוק, Waze, יוטיוב, אינסטגרם וטוויטר למשל. אחד הדברים שמשותפים להן הוא שלכולן יש שפה גרפית ברורה וייחודית. החל מבחירת הצבעים השולטים, דרך העיצוב של הכפתורים השונים והקשר בין החלקים באפליקציה או באתר.
כדי להגיע לשפה עיצובית ברורה ומובהקת, חברות הייטק מעסיקים צוותים שלמים שעוסקים בעיצוב גרפי. מן הסתם, אף אחד לא נולד מעצב גרפי ויש דרכים רבות לרכוש ידע בתחום. לצד האפשרות ללמוד לבד, כנראה שהדרך האפקטיבית ביותר להשתלב בתחום היא באמצעות קורס עיצוב גרפי. בין אם מדובר בקורס באחת האוניברסיטאות, או במכללה ייעודית שמלמדת אך ורק עיצוב גרפי, אם אתם רוצים להיכנס לתחום, לימודי עיצוב גרפי באופן מסודר יכולים לאפשר לכם כניסה חלקה לתחום.
לצפייה בסרטון – מה זה עיצוב גרפי ואיך תדעו אם זה בשבילכם:
לא בטוחים מה ללמוד? אנחנו פה כדי לעזור לכם להגשים את עצמכם בהייטק (ללא עלות ובלי התחייבות)ייעוץ לימודים אישי בחינם!
7 תכניות מומלצות ללימודי עיצוב גרפי
אז איפה כדאי ללמוד וכמה עולה קורס עיצוב גרפי? הנה שבעה מקומות מומלצים שיעזרו לכם להתחיל את הקריירה שלכם כמעצבים בהייטק.
#1 - ג'ון ברייס | קורס עיצוב גרפי עם התמחות בעיצוב לדיגיטל UX ו- UI (בשילוב כלי AI)
לימודי עיצוב גרפי במכללת ג'ון ברייס כוללים שתי חטיבות מרכזיות: חטיבה אחת מתמקדת בלימודי גרפיקה ממוחשבת ותקשורת חזותית, והחטיבה השנייה מלמדת לעומק עיצוב לאינטרנט ולמובייל.
בין היתר, המשתתפים בקורס יקבלו דגש על עיצוב אתרים, עיצוב אפליקציות, ועקרונות עיצוב ושיטות עבודה מקובלים כיום במדיה הדיגיטלית. במסגרת הקורס, המשתתפים יתנסו בעבודה עם כמה מהתוכנות הכי מבוקשות בעולם העיצוב הגרפי, כולל Adobe, WordPress ו – Figma. ולאחרונה, אפילו עריכת וידאו ב- Adobe Premiere. בנוסף, לימודי עיצוב גרפי בג'ון ברייס כוללים פרויקט גמר מרשים שבו תיצרו מיתוג מלא לארגון כולל לוגו, פוסטרים, וכרטיסי ביקור.
הקורס נמשך 495 שעות אקדמיות (75 מפגשים סה"כ) והוא נלמד בשעות הערב באחד הסניפים של ג'ון ברייס בתל אביב, ירושלים, או חיפה.
#2 – האקריו | קורס עיצוב גרפי עם התמחות ב-UI/UX
מסלול הכשרה ייחודי המשלב בניית אתרים, עיצוב גרפי לדפוס ועיצוב אתרים כהכשרה מקיפה לתפקיד עיצוב גרפי עם התמחות בעיצוב חוויית משתמש UI/UX.
HackerU, ה'חממה' להכשרת דור העתיד של תעשיית ההייטק, נחשבים לאחד מהמוסדות הגדולים והוותיקים בישראל למקצועות ההייטק. בהתאם, מסלול עיצוב גרפי כולל תכנית מקיפה במיוחד, עם דגש משמעותי על תרגול ויצירת תיק עבודות מקיף. היבט זה חשוב במיוחד כי בעולמות העיצוב הגרפי (ועיצוב UX UI), אחד מהמרכיבים החשובים בעת קבלה לעבודה הוא תיק העבודות של המועמדים השונים.
המסלול כולל לימודי גרפיקה ממוחשבת, עבודה עם כלי תכנות וכלי אנימציה וגם כתיבת תוכן שיווקי. בנוסף, קורס עיצוב גרפי הכולל הטבה של משתמש חינם לשנה שלמה למערכת Elementor, אחת המערכות הפופולריות ביותר לעיצוב גרפי בתעשיית ההייטק. בסוף הקורס, התלמידים יזכו לקבל ביקורת על תיק העבודות שלהם מפאנל של מומחים מהתעשייה, במטרה להגיע כמה שיותר מוכנים לעולם האמיתי.
הקורס מתקיים במתכונת בוקר או ערב וכולל למעלה מ-600 שעות אקדמיות סה”כ:
- מתכונת בוקר: כ- 6 חודשים, מתקיימת 3 פעמים בשבוע
- מתכונת ערב: כ- 14 חודשים, מתקיימת פעמיים בשבוע
בוגרי המסלול יקבלו תעודת מעצב גרפי וארט עם התמחות בעיצוב חוויית משתמש UI/UX מטעם HackerU. מעבר לכך, ישנה אופציה לפריסה נוחה של שכר הלימוד לעד 60 תשלומים.
פרטים על קורס עיצוב גרפי? + מתנה
הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*
#3 – נטקראפט אקדמי | קורס עיצוב גרפי ומעבר לדיגיטל כמעצב UI/UX
קורס עיצוב גרפי של נטקראפט אקדמי משלב בין שני תחומים משיקים וחשובים. הקורס משלב בין לימודי אפיון חווית משתמש ולימודי עיצוב גרפי, כדי לאפשר למשתתפים בקורס להיות מאפייני ומעצבי חווית משתמש. בפועל, הקורס כולל מגוון רחב של תרגילים ופרויקטים שאמורים לדמות את העבודה בעולם האמיתי. החל משלב המחקר, דרך האפיון, העיצוב והכנת ממשק אינטראקטיבי, הקורס מיועד להעניק כלים פרקטיים כדי ליצור UX ו-UI ולהבין את התחום לעומק.
הקורס כולל מספר תחומי ליבה, כולל למשל עיצוב לממשקי מובייל ו-WEB, ועיצוב לאנדרואיד ו – iOs. בנוסף, המשתתפים יתנסו בין היתק בעיצוב אנימציות HTML לאתרים, עמודי נחיתה, ועוד מגוון תחומי עיצוב שונים. אם תהיתם כמה עולה קורס עיצוב גרפי בנטקראפט, עלות הקורס היא 18,000 ₪ + מע"מ והוא נערך במשך למעלה משנה, במשרדי נטקראפט בבני ברק.
#4 – האוניברסיטה הפתוחה | קורס עיצוב גרפי לדיגיטל
במסגרת היחידה ללימודי חוץ של האוניברסיטה הפתוחה תוכלו ללמוד לימודי עיצוב גרפי עם התמחות באיפיון ובעיצוב ממשק וחוויית משתמש (UX/UI). במסגרת הקורס, המשתתפים לומדים שורה של נושאים, החל מהבסיס וכולל יסודות השפה החזותית ועקרונות יסוד של לימודי גרפיקה ממוחשבת. בנוסף, קורס עיצוב גרפי זה שם דגש משמעותי על תכנות ועל לימוד כלי תכנות המשמשים מעצבים בעבודה היומיומית שלהם. בין היתר, המשתתפים ילמדו לעבוד עם תוכנות כמו WordPress, Illustrator ו – After Effects.
השיעורים עצמם מבוססים על החומר הנלמד בכיתה וכן על תרגילים בכיתה ועל מספר תרגילים ופרוייקטים מעשיים הניתנים לתרגול בבית. בסופו של הקורס המשתתפים יעבדו על פרויקט גמר ועל תיק עבודות שיוכל לשמש אותם במהלך תהליך המיון לעבודה בתחום. כמו כן, בזכות העובדה שהקורס נערך תחת חסות האוניברסיטה הפתוחה ניתן לשלב את לימודי התעודה יחד עם תואר ראשון בתחום.
#5 – סטודיו 6B | קורס עיצוב גרפי UX/UI
הקורס של סטודיו 6B מיועד למי שמעוניינים לבצע הסבה מהירה לתחום העיצוב הגרפי ולעסוק בתחום, בין אם כעצמאים או כשכירים במגוון רחב של חברות. הקורס מועבר על ידי שורה של מרצים מובילים שפעילים בתעשייה ומכירים היטב את הדרישות הנדרשות ממעצבים באקלים הנוכחי. בין היתר, המשתתפים יוכלו להתנסות בעבודה על מגוון רחב של תוכנות איתן מקובל לעבוד בתעשייה, כולל WordPress, אלמנטור, פוטושופ ו – InDesign.
קורס עיצוב גרפי הכולל לימודים במשך 10 חודשים סה"כ, וכוללים גם למשל התנסות בפועל בעיצוב ללקוחות אמיתיים מהתעשייה. כך התלמידים יכולים ליצור לעצמם תיק עבודות איכותי כבר במהלך שלב הלימודים, לטובת השתלבות מהירה בתעשייה. הלימודים נערכים או בסניף תל אביב, בשדרות רוטשילד, או בסניף חיפה. ניתן להתקבל לקורס על סמך מבחן בית ותעודת בגרות.
אולי יעניין אותך:
רוצים להתחיל קריירה בעיצוב גרפי? ריכזנו עבורכם את תכניות הלימוד הפופולריות ביותר, שיאפשרו לכם להתקבל למשרה הראשונה בתחום!
#6 – שנקר | קורס עיצוב גרפי יישומי
הקורס של שנקר מיועד למשתתפים שרואים את עצמם משתלבים בתחום הפרסום, העיצוב, וההוצאה לאור. כדי להצליח לייצר תפיסה מקצועית הוליסטית, הקורס של שנקר מתמקד ביסודות העיצוב, יחד עם למידה של התכנות הגרפיות הבולטות בשוק. למשל, המשתתפים יתנסו בתרגום של רעיונות עיצוביים ופיתוח יצירתיות בעזרת תכנות גרפיות מתקדמות. בין היתר, הקורס כולל עיצוב כרזות לספרים ואריזות במטרה לאפשר השתלבות מיידית במשרדי פרסום, בתי הוצאה לאור וחברות בהן יש ביקוש גבוה למעצבים גרפים.
בהמשך, המשתתפים יכולים להרחיב את הלימודים להמשך לימודים בעיצוב אתרים ואפליקציות. בסוף הקורס המשתתפים יצאו עם תיק עבודות אותו הם יוכלו להציג בפני מעסיקים פוטנציאליים, ופרויקט גמר שיוכל לאפשר להם להתנסות בעיצוב גרפי מא' ועד ת'.
#7 – מכללת מנטור | קורס עיצוב גרפי ואינטראקטיב
הקורס של מכללת מנטור מיועד למשתתפים שמעוניינים בעיצוב גרפי יותר "מסורתי" וגם יותר "מודרני". מצד אחד הקורס כולל העמקה ביסודות העיצוב, טיפוגרפיה, קומפוזיציה ועיצוב לעיתונים, פוסטרים, עלונים, ושלטי חוצות. מצד שני, הקורס כולל היבטים יותר עכשוויים כמו עיצוב אתרים, UX, UI ועיצוב לדיגיטל. בין היתר, המשתתפים יוכלו להעמיק בתוכנות קריטיות של לימודי גרפיקה ממוחשבת כמו פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, XD Adobe/פיגמה, אלמנטור ו-Wordpress.
קורס עיצוב גרפי זה נמשך במשך כשנה וחצי, לאורך למעלה מ-800 שעות אקדמיות, הכוללות לימוד פרונטלי ותרגול. מלבד הלימודים עצמם, הקורס כולל גם סדנא לכתיבת קורות חיים, סדנא לעמידה מול קהל, וסדנא ליצירת מצגות אפקטיביות.
*הבהרה: את כל המידע בסקירה זו אספנו ממקורות גלויים באינטרנט, אתרי הקורסים והסילבוס של התכניות השונות.
אחרי שפירטנו על התכניות השונות, הנה כמה דברים נוספים שיעזרו לכם לבחור תכנית שמתאימה לכם.
למי מתאים ללמוד עיצוב גרפי?
בניגוד למה שאתם אולי חושבים, אתם ממש לא חייבים להיות אמנים מלידה כדי להיות מעצבים גרפיים. כל מה שאתם צריכים זה משיכה לתחום, יצירתיות וסקרנות ללמוד. מעבר לכך, כפי שתוכלו גם לראות בקורסים השונים, מומלץ שתהיה לכם עין לעיצוב ולפרטים. אבל מלבד החוש העיצובי והעין לאסתטיקה, קורס עיצוב גרפי מתאים לאנשים המעוניינים להשתלב בתעשיית ההייטק או במשרדי פרסום, ומעוניינים ללמוד כלים שיאפשרו להם לבצע את המעבר בקלות.
כמה עולה קורס?
העלויות של תכניות הכשרה בעיצוב גרפי משתנות בין קורס לקורס, ויכולות גם להגיע לכ-18,000 ₪, בהתאם לכמות החומר שתלמדו, המרצים השונים, והתוכנות איתם תעבדו.
פרטים על קורס עיצוב גרפי? + מתנה
הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*
איך נראית עבודה של מעצבים בהייטק?
אפשר להגיד שמעצבים גרפיים הם סוג של “מספרי סיפורים ויזואלים” ותחומי האחריות שלהם רחבים. יום בחיי מעצבת או מעצב גרפי יכול לכלול משימות כמו:
- עיצוב לוגואים
- יצירת תמונות ואייקונים לאתרי אינטרנט ואפליקציות
- עיצוב למגזינים או תכנים מודפסים אחרים
- עיצוב תכנים שיווקיים לדיגיטל כמו פוסטים לרשתות חברתיות ובאנרים
- פגישות עם לקוחות כדי להבין את החזון שלהם ולאפיין פתרון מתאים
בארגז הכלים של מעצבים גרפיים יש מגוון רחב של תוכנות ויישומים. כלים של אדובי כמו Photoshop ו- Illustrator הם הבסיס, אבל יש גם מעצבים שמתמחים בבתוכנות מיוחדות לגרפיקה בתלת-מימד, או אנימציה.
אילו תחומים תלמדו במסגרת הקורס?
במסגרת לימודי עיצוב גרפי, תלמדו שורה של נושאים, החל מיסודות של עיצוב, כגון טיפוגרפיה, עימוד, בחירת צבעים, ואינטגרציה בין אלמנטים שונים. בקורסים המכוונים לתעשיית ההייטק, כבר תתנסו בעבודה עם תכנות עיצוב מתקדמות, כמו אלמנטור ו – WordPress.
קריירה בעיצוב גרפי דורשת שילוב של ידע טכני, כישרון עיצובי, והבנה שיווקית. כדי להשתלב בתחום תצטרכו להכיר כלים ומתודוליות עבודה נפוצות.
הנה כמה דברים בסיסיים שתצטרכו לדעת:
קודם כל, נושאים תיאורטיים כמו הבנה של העקרונות הבסיסיים של העיצוב ותיאוריה של צבע – זה אומר להבין איך צבעים שונים משפיעים על הרגשות שלנו ומעבירים מסרים. כמו כן, תלמדו אילו שילובי צבעים עובדים טוב יחד, ואיך להשתמש בהם באופן יעיל.
דבר נוסף הוא טיפוגרפיה. במילים פשוטות, טיפוגרפיה מתייחסת לאיך הקשר בין בחירת פונט או ריווח השורות, יבטיחו שהטקסט יהיה קריא ואסתטי.
מעבר ליעד התאוריטי תצטרכו לדעת לשלוט בתוכנות פופולריות כמו פוטושופ ואילוסטרייטור, וכמובן תצברו ידע בשיווק ומיתוג – שיאפשר לכם ליצור זהות עקבית למותגים שונים – מלוגואים ועד הנכסים דיגטליים של העסק.
אהה ועוד משהו קטן, כמו בכמעט כל תחום אחר, גם פה ה- AI משנה את כל התמונה. ולכן כבר היום יש הרבה קורסים בשוק שילמדו אתכם לעבוד עם כלי AI שונים כדי ליצור עיצובים מדהימים ולהאיץ תהליכי עבודה.