הפעם, אירחנו את קרן בן ארוש, מהנדסת תוכנה בחברת Meta, ואת יפעת רגב, ראש צוות פיתוח בחברת Logz.io. השתיים חלקו איתנו את השביל המיוחד שבו הלכו מהרגע שנגעו בעולם פיתוח התוכנה, ועד לרגע שבו התברגו בחברות ההייטק המובילות בארץ ובעולם.

בשיתוף משרד העבודה ועמותת she codes

הכירו את יפעת וקרן, שתי מקצועניות, שעבדו באופן ממוקד ופיתחו קריירות בולטות בעולמות פיתוח התוכנה בחברות גדולות ובינלאומיות . השתיים נרתמו לפרק זה במטרה לספר על הדרך המיוחדת של כל אחת מהן להיכנס לענף התוכנה, יחד עם ההתנדבות יוצאת הדופן שלהן בעמותת She Codes, שמאז ועד היום מכשירה אינספור נשים ונערות מעולם ההייטק, ועוזרת להן להשתלב בתעשייה החמה ביותר בישראל בהצלחה יתרה.

לצפייה בפרק המלא:

תוכן עניינים

המסלול ה"ישיר" – מתואר משולב בהנדסת חשמל ומדעי המחשב למפתחת מנוסה ב- Meta

קרן, איך מגיעים להיות Senior Software Developer בחברת Meta?

ההחלטה ללכת ללמוד תואר דו-חוגי שרלוונטי לתחום, בהנדסת חשמל בשילוב עם מדעי המחשב, היה חלק משמעותי מהתהליך. כמו ישראלים רבים השתחררתי מהצבא, טיילתי בחו"ל ולאחר מכן התחילו לחלחל בי המחשבות של "לאן עכשיו?". תמיד הייתה לי משיכה לתפקיד, אבל הבנתי את זה רק בדיעבד, כשנחתתי בתואר. 

התואר נמשך כ- 4 שנים והיה מאוד עמוס ואינטנסיבי, ובכל זאת אני שמחה שעשיתי את זה כי היינו מסלול מאוד קטן וקיבלתי ממנו הרבה כלים. הוא גם הציע הרבה אפשרויות בחירה, מהשתלבות בעולם החומרה ועד לעולם התוכנה, בו אני בחרתי בסופו של דבר. היה בו מקום שמאפשר ליהנות מכל העולמות, וזה היה מרתק.

ולאחר מכן ניסית להשתלב בשוק העבודה?

כן. מיד לאחר הלימודים התחלתי לחפש עבודה, ולא היה לי מושג לאן ללכת או מה לעשות. אני חושבת שהרבה אנשים מתמודדים עם זה, ולכן כמו רבים אחרים התחלתי להתמיין למגוון תפקידים, גם בתחום החומרה. תוך כדי הבנתי שהתחום פחות מתאים לי, ולכן עשיתי "Shift" משמעותי והחלטתי לפקס את עצמי בעולם התוכנה נטו. 

בסופו של דבר, מצאתי עבודה בתור מפתחת בחברת סטארטאפ למוצרי תקשורת, ופיתחתי ב- C++ (תכנות צ'יפים, צמוד לחומרה). עבדתי בתחום כשלוש וחצי שנים פחות או יותר, והתקדמתי מקצועית עד שהוחלט שמשרדי החברה עוברים לחו"ל.

כתוצאה מכך, החלטתי שאני רוצה לשנות כיוון ולעבור לתחום ה- Web. רציתי להכיר את התעשייה יותר ולהיפתח לטכנולוגיות חדשות וכיוונים ייחודיים. היה לי חשש מסוים לעבור תפקיד, אבל התשתית מאוד דומה, ובסופו של דבר לאחר מספר שנים בלבד בתחום הפיתוח עדיין הרגשתי שיש בי את היכולת לחקור את התחומים המוצעים לי בעולם התוכנה מכל כיוון, בין היתר את עולמות ה- Backend, Frontend ואפילו Full-Stack. 

בסוף מצאתי משרה בסטארטאפ ישראלי בשם Kiwi, שהמטרה שלו היא לעזור לאתרי תוכן לפרסם את עצמם ולהגיע לקהלים שלהם. המעבר ל- Web נעשה בתוך החברה עצמה, ובה עבדתי במשך כשנתיים. 

בסופו של דבר, הגעתי לרוויה מסוימת ועזבתי ועברתי לחברת WeWork, בה עבדתי כשנה עד שנסגר הפיתוח של החברה בישראל. זו הייתה תקופה מעולה ומכוננת בחיי, ממנה צמחתי והגעתי לחברת Meta. 

וואו, מדובר בקפיצות רבות בין משרה למשרה, למה את חושבת שזה קרה?

קודם כל כי זו התעשייה וזה מאוד טבעי. חלק מהמעברים היו פתאומיים וחלק הגיעו ממני, אבל זה חלק מהחיים. כל מעבר כזה מוביל לצמיחה מטורפת: מגיעים לאווירה חדשה, דומיין חדש וטכנולוגיות חדשניות, ולכן זו הזדמנות מעולה ללמוד ולצמוח. 

בזכות זאת, אני מרגישה שהקריירה שלי רק התפתחה. בכל פעם השתדרגתי בשכר, בתנאים, בלמידה ובעיקר במוטיבציה, כי עם כל פעם שזה קרה הגעתי למקום חדש שבו הייתי צריכה להוכיח את עצמי ומה אני שווה. זה הכריח אותי לגלות עוד צדדים בתחום, לגדול ולהתפתח ברמה גבוהה.

המסלול ה"קצת פחות שגרתי" – מעבודה על דוקטורט בביולוגיה לניהול צוות פיתוח בחברת סטארטאפ גדולה

לא סתם אמר רוברט פרוסט שאפשר לבחור בשתי דרכים, ויפעת בהחלט בחרה בדרך הפחות שגרתית להיכנס לעולם הפיתוח.

יפעת, את בכלל למדת ביולוגיה, נכון?

כן. מילדותי נחשפתי לעולם המחקר ומדי ימי שישי השתתפתי בתוכנית מיוחדת שהייתה מיועדת לתלמידים באזורי הפריפריה, בה למדנו תחומים מדעיים במכון ויצמן. התאהבתי במקום ובתחום, ולכן באופן טבעי אחרי הצבא המשכתי לביולוגיה.

בהתחלה, חשבתי לעשות תואר כפול בביולוגיה ומדעי המחשב, מתוך רצון להשתלב בעולם הביו-אינפורמטיקה. בסוף, החלטתי לדחות את מדעי המחשב לעתיד, מאחר ובאוניברסיטה שבה רציתי ללמוד לא הוצעה אפשרות כזו בזמנו. לאחר מכן, המשכתי לתואר שני בביולוגיה במכון ויצמן, ובחרתי מעבדה להתמקצע בה. למרות זאת, החלום לתואר במדעי המחשב תמיד נשאר לי בלב.  

בהמשך, התחלתי את התואר שלישי, במהלכו הבנתי שאני רוצה לשנות מסלול. החלטתי לשבור את המעגל של הדוקטורט והפוסט דוקטורט בעולם הביולוגיה, ולאחר מספר עיקולים בדרך החלטתי לעשות את המעבר באופן סופי.

זו בטח הייתה החלטה לא פשוטה, לשבור את המסלול שבנית לעצמך במשך כל כך הרבה שנים…

זו הייתה החלטה מפחידה, אבל אני מאוד שמחה שעשיתי אותה. כשהתחלתי לחקור את נושא פיתוח התוכנה, שמעתי על מעין קורס Bootcamp שמאפשר ללמוד בחינם שפת תכנות תוך כמה חודשים, ודרכו ניתן גם לעזור ולמצוא עבודה. למדתי את C כשפת תכנות, ומהר מאוד התברר לי שאני לא רוצה להמשיך ל- C++, לכן חזרתי ללוח השרטוטים.

לאחר מחשבה, נזכרתי בעמותת She Codes, בה למדתי קצת Phyton בעברי, והחלטתי לעצור את ה- Bootcamp ולהשתלב בעמותה. זה יצר בי את החשק הראשוני להיכנס לתחום. המשכתי ללמוד, חלקית באופן עצמאי וחלקית בעזרת התכנים ש- She Codes הציעו. כל יום הייתי קמה בבוקר, עובדת על פרויקטים וגם לומדת תכנים באופן עצמאי, כדי להצליח ולהתחזק בתחום. הייתי בגישה מנצחת של Make it or break it. 

לא הפחיד אותך ללמוד לבד?

מהבחינה הזו, בזכות הניסיון שלי במחקר הייתה לי תשתית מאוד טובה. זה גם עולם כזה, שבו צריך כל הזמן להמשיך וללמוד, לרענן ולהכיר טכנולוגיות חדשות, ממש לא מאכילים אותך בכפית.

באותו רגע, הרגשתי שדווקא הייתי אחרי ההחלטה המפחידה והקשה, שהייתה לעשות הסבת מקצוע מאסיבית, וכעת היה עליי לעשות את המיטב כדי להשתלב בתעשייה החדשה עם הרבה כוח ואמביציה.

כמה זמן לקח כל המסלול הזה?

לקח לי שנה. זה אמנם נשמע מעט זמן, אבל זו הייתה שנה מאוד אינטנסיבית שבה רק למדתי, ועם הרבה מוטיבציה גם הצלחתי.

מה הייתה המשרה הראשונה שלך בתחום פיתוח התוכנה?

אחותי מאוד תמכה בי ודחפה אותי לשלוח קורות חיים, למרות כל הפחד. בזכותה, התקבלתי למקום הראשון שהתראיינתי אליו. הייתי מפתחת Full-Stack, ועבדתי בפיתוח על UI ו- React, בעיקר תוך שימוש בשפות כמו JavaScript ו- Python. התחלתי מהדרגה הכי נמוכה, ולמדתי כיצד להשתמש בכל הכלים. 

לאחר מספר חודשים, כבר התקדמתי לחברת Logz.io, בה אני עובדת כבר כ- 4 שנים. במהלך העבודה עברתי מ- Full-Stack ל- Backend, ומאוד נהניתי מהדינאמיות בתפקידים וההזדמנות ללמוד ולהכיר כלים חדשים. 

אני חייבת הרבה תודה לחברות שלי בעמותת  She Codes על הייעוץ והתמיכה שעזרו לי להתקדם למקום שבו אני היום. 

She Codes

אז מה זו עמותת She Codes בעצם? 

זה ארגון ששואף להגיע לשילוב של 50% נשים בתעשיית ההייטק ומורכב מנשים עם אותה מוטיבציה. הנשים עוזרות אחת לשנייה להשתלב בתעשייה ולצמוח בה. מדובר בארגון גדול המאפשר לנשים לקבל קורס וליווי בחינם או בתשלום סמלי, ולקבל הרבה עזרה משלבי הלמידה ועד ל- Networking ולהשתלבות בתחום. 

הארגון מונה כ 400-500 מתנדבות בממוצע. המתנדבות מלוות את כל מי שמעניין ומסקרן אותה מה זה הייטק, וגם נשים שכבר בעולם ההייטק ומחפשות להתפתח. יש חטיבה לנערות וחטיבה לבוגרות, כאשר לרוב נפגשות אחת לשבוע. הארגון עד היום עזר להרבה משתתפות, והוא בהחלט מקור להשראה. 

מה הרגשתן שהעמותה תרמה לכן?

זה בא לידי ביטוי בהרבה תחומים, מהדבר הכי קטן שזה איך לבנות קורות חיים נכונים לענף ועד לניסיון הניהולי שהעמותה הציעה ואינספור ההזדמנויות שניתנו בה. זה נתן ביטחון להתעניין בתחום וגם לקפוץ למים, לשים לב להזדמנויות בתחום, ליהנות מיצירת הזדמנויות אחת עבור השנייה וכניסה מיטבית לתפקידים השונים. 

הנטוורקינג והפן הקהילתי הם הערך הכי גדול שמקבלים, מאחר והוא מאפשר להכיר הרבה ערוצים למצוא עבודה בצורה חמה ואכפתית, פחות אנונימית. הוא גם פותח שער להתייעץ ולקבל תשובות לשאלות וקונפליקטים לא פשוטים בתחום מנשים שמבינות אותך מבחינה רגשית, מנטאלית ומקצועית, וזה מאוד עוזר ונותן מעין רשת ביטחון שאין שנייה לה.

קצת על מיזם She Codes

Shecodes הוא ארגון ששם לו למטרה להגיע ל-50% נשים בהייטק ומורכב מנשים שרוצות לעזור אחת לשנייה לצמוח בתעשייה. הארגון מאפשר לנשים להגיע בחינם או בתשלום סמלי ולהיות חלק מקבוצה שעושה קורס ביחד ולקבל ליווי מחברות צוות ומנטוריות מהתעשייה, וגם להנות מהנטוורקינג שהוא אחד החוזקות של הארגון וכל אחת שיש לה התלבטות או צריכה עזרה עם קונקשנים הנשים האחרות עוזרות לה ותומכות בה. 

מעוניינת להיכנס להייטק בתפקיד משמעותי? הצטרפי לוובינר הקרוב של Shecodes ללא תשלום! להרשמה לחצי כאן


בשיתוף shecodes ומשרד העבודה:

משרד העבודה

שלחו את המאמר לחבר/ה >>>

shecodes logo
המסע שלך להייטק מתחיל כאן!

אם הגעת לפה כנראה שאת מכוונת גבוה, כלומר, להייטק. רק מה, בשביל להגיע להייטק צריך ללמוד וזו כבר החלטה שצריך לחשוב עליה כמו שצריך.

המסע שלך להייטק מתחיל ממש כאן!
אם הגעת לפה כנראה שאת מכוונת גבוה, כלומר, להייטק.רק מה, בשביל להגיע להייטק צריך ללמוד וזו כבר החלטה שצריך לחשוב עליה כמו שצריך. אז איפה את רואה את עצמך?