מאחורי הקלעים של חיפוש עבודה בהייטק | סודות של מנהלת גיוס

חיפוש עבודה בהייטק

רוצים להתקבל למשרה? מזמינה אתכם להיכנס לראש של הצד השני ולהבין איך הדברים עובדים "מאחורי הקלעים" של חיפוש עבודה בהייטק.

בתור מנהלת גיוס עם מעל ל- 10 שנות ניסיון בגיוס וניהול, יצא לי להתנסות במגוון רחב של גיוסים: גיוסי מסות, גיוס בכירים, גייסתי מסביב לעולם והתמחתי בעיקר בגיוס טכנולוגי. במאמר הזה אסביר איך ניתן להעזר במגייסות כדי להתקבל לעבודה בהייטק, ואשתף כמה טיפים מהניסיון שלי בתעשייה. 

תוכן עניינים


ישנן 2 טעויות קריטיות שמועמדים חוטאים בהן כל הזמן:

  1. לחשוב שמגייסת היא רק גורם מתווך בארגון
  2. "להסתחבק" קצת יותר מידי

העניין הוא שאותה המגייסת יכולה לשפר את הסיכויים שלכם להתקבל למשרה בעשרות אחוזים! כל מה שתצטרכו לעשות הוא לשמור על כמה כללי תקשורת בסיסיים. 

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לשפר את הסיכויים שלכם להתקבל למשרה.

לצפייה בסרטון – מאחורי הקלעים של חיפוש עבודה בהייטק | סודות של מנהלת גיוס:

טיפ #1 – נהלו תקשורת נכונה

מגייסת אחראית על מערך הגיוס מקצה לקצה. מלעזור למנהלים ומנהלות בקבלת ההחלטה לגבי אילו מועמדים מגייסים, ועד סגירת חוזה עם העובד או העובדת האידיאליים.

למגייסת יש משקל מרכזי בהצלחת הגיוס ולכן חשוב להתייחס אליה ברצינות. ככל שתשכילו לבנות יחסים טובים יותר עם מגייסת יהיה לכם יותר קל להצליח. אתם יכולים לשאול את המגייסת שאלות על המשרה והתפקיד, כיצד אפשר להתכונן לראיונות ומה חשוב לדעת על המשרה מעבר לתיאור משרה באתר. מעבר לכך, אתם יכולים לבקש מאותה מגייסת פידבק ולשתף אותה במחשבות והחששות שלכם.

בסוף, המטרה שלנו היא לא רק לסגור את המשרה, אלא לסגור אותה בהצלחה

זאת אומרת, אנחנו רוצות לדעת שהצלחנו להביא את האדם הנכון למשרה. כזה שיענה על הצרכים של הארגון ושאנחנו כמעסיק נצליח לענות על הצרכים והציפיות שלו.

טיפ #2 – התכוננו מראש לראיון ראשוני עם מגייסת

כדי לוודא שאתם מגיעים מוכנים נסו לחשוב מראש מהם המסרים שחשוב לכם להעביר. זה מה שיעזור לכם להפריד בין עיקר לתפל. והדרך הכי טובה לעשות את זה היא להתנסות על חבר או קרוב משפחה כדי לקבל פידבק.

תבינו, מונולוג של 5 דקות לא יקדם אתכם. הקשב שלנו מוגבל לדקה – דקה וחצי גג. לכן, השתדלו לענות רק על מה ששאלו אתכם ולא להתפזר. נסו לחשוב מראש כיצד תרצו להצטייר בעיני המגייסת: חשבו על יוזמות שהובלתם, פרויקטים שלקחתם בהם חלק משמעותי, נושאים מהותייים שלקחתם מהלימודים.

נסו לזקק מהן החוזקות שלכם כדי להגע מוכנים.

טיפ #3 – המנעו מנושאים רגישים

במהלך אינטראציה עם מגייסת שמרו על דיון מקצועי ונסו להמנע מנושאים רגישים. 

אל תביעו דעות פוליטיות בראיונות עבודה. זה רק יכול לפגוע בכם. באופן דומה, תזהרו לחלוק דברים אישיים "מדי" העלולים לייצר דעות קדומות עליכם שלא יקדמו אתכם. לפחות לא בהתחלה.

טיפ #4 – זכרו שלא הכל צריך להיות מושלם

אנחנו בני אדם ואנחנו לא מחפשות שלמות. אנחנו מחפשות התאמה לתפקיד. לכן, ככל שתשכילו לחקור וללמוד על החברה בה אתם מתראיינים, תצליחו לדייק יותר את המסרים ולהגדיל את סיכויי ההתאמה.

גם אם לא התקבלתם, לא נורא. יכול להיות שזה לטובה ושהמשרה לא בהכרח מתאימה גם לכם. נסו לחשוב על תהליך הגיוס בראייה רטרוספקטיבית ולנסות להשתפר לפעם הבאה.

כמה מילים לסיום

כדי להצליח בתהליך המיון תצטרכו להתכונן, לחשוב על מסרים ולהפריד עיקר ותפל. נסו לבסס מערכת יחסים טובה עם אנשי הגיוס וזכרו שמציאת עבודה לעיתים עשויה לקחת זמן. מה שחשוב הוא להתאמן ולנסות לחשוב על התהליכים בראייה לאחור כדרך להשתפר לפעמים הבאות. 

ובנימה אישית – חיפוש עבודה זה לא קל. המשיכו לעשות דברים שעושים לכם טוב והשתדלו לא להשאב לחיפוש עבודה 24/7. גם שעה-שעתיים ביום זה לגמרי מספיק.

המאמר עזר לך? כאן משתפים >>

רוצה להישאר בלופ?

טיפים לפיתוח קריירה, מדריכים ועדכונים שהייטקיסטים אוהבים – אצלך במייל!

*מבטיחים לא לחפור:)

[the_ad_group id="2651"]