11 קורסי אונליין שלימדו אותי פיתוח פרונט אנד

קורסי אונליין פרונט אנד

לאחרונה התקבלתי לעבודה בתור מתכנת ריאקט.

בניגוד לאנשים אחרים, המסלול שלי לא כלל בוטקאמפ יקר, קורס במכללה נחשבת או תואר במדעי המחשב.

אני ההוכחה לכך שלא חייבים את כל אלה כדי להתקבל לעבודה ראשונה כמתכנת ג'וניור.

במאמר זה אספר לכם על הדרך שלי ואפנה אתכם לקורסים מעולים שעזרו לי לצבור כישורים ולמצוא את העבודה הראשונה שלי בתור מפתח פרונט אנד. 

תוכן עניינים


הדרך שלי למשרת פיתוח

המסלול שלי התחיל לפני כשנה במסגרת קורס פרונט אנד של משרד העבודה. הקורס ארך שלושה חודשים ולא סיפק לי את הידע הנדרש כדי למצוא עבודה, מאחר ולא היה לי רקע קודם בתכנות.

לא התייאשתי, והחלטתי להמשיך וללמוד באופן עצמאי כלים, שפות תכנות וטכנולוגיות רלוונטיות לתפקידי פיתוח. 

כל זה הוביל אותי לעשות 11 קורסים בפחות משנה. זה אומר משהו כמו קורס בכל חודש. וההישג הגדול שלי הוא שתוך כדי הלמידה הצלחתי לעבוד על לא פחות מכ-40 פרויקטים, וכל זה בתקופה מאוד קצרה.

למה אני מרגיש שזה שווה מאמר?

בתחילת הדרך הזאת היה לי דיון עם מישהו שטען שאף אחד לא יסתכל עליי בתעשיה אם אעשה "רק" קורסים ב- Udemy. מנגד, אני טענתי שמה שחשוב בסופו של דבר הוא הפרויקטים שאעשה. או במילים אחרות – תיק עבודות מרשים. למזלי צדקתי.


הגישה שלי: התמקדות ב- Hands-on

בעיני, הדבר החשוב ביותר בתהליך הלמידה הוא צבירת ניסיון. אני מאמין שכדאי להשקיע את רוב הלמידה בקורסים שבהם מיישמים את התיאוריה שנלמדה בפרויקטים מעשיים. החל ממשימות קטנות שמדגימות עקרון קטן שנלמד זה עתה, ועד לפרויקטים בסקייל גדול, שבהם משלבים מספר שפות וכלים יחד, ומבינים איך מערכות בקנה מידה גדול נבנות. 

ככל שעבדתי על יותר פרויקטים, נוצר לי מאגר ענק של קוד ששימש לי כרפרנס במטלות בית במסגרת מיונים למקומות עבודה שבהם הייתי צריך לבנות אפליקציות ריאקט. המאגר הגדול הזה גם משמש אותי בעבודה החדשה שלי, ומפה החשיבות האדירה של קורסים שכוללים הרבה פרויקטים.

בהמשך המאמר אציג את רשימת הקורסים הטובים ביותר שיש ליודמי להציע (לדעתי), כדי להפוך למפתחי פרונט אנד מצויינים, עם דגש על ריאטקט, בלי ללמוד במכללה או בוטקאמפ יקר.

כמובן, חשוב מאוד ללמוד תיאוריה. ולמרבה המזל, יש לא מעט ערוצי יוטיוב שיעזרו לכם לתרגל שאלות תאורתיות לקראת ראיונות. מצרף פלייליסט שיצרתי להכנה לראיונות עבודה במשרות פרונט אנד.


מסלול הלמידה שהפך אותי למפתח פרונט אנד בחלוקה לנושאים:

1. UI/UX (אפיון ועיצוב חוויית משתמש) 

הבנה של ממשק המשתמש (UI) וחווית המשתמש (UX) היא בסיס מאוד חשוב להמשך הדרך. בקורסים האלו תלמדו איך אתר אינטרנט צריך להיות בנוי כדי שיראה טוב ויעבוד בצורה נוחה לשימוש. זה כולל נושאים כמו – איך לבחור צבעים, איך למקם אלמנטים על הדף ועוד המון דברים שקשורים לעיצוב בסיסי וחוויית משתמש מיטבית. 

הקורסים האלה עזרו לי בהמשך לבנות פרויקטים מרשימים ויפים ברמה מאוד גבוהה להצגה בתיק העבודות:

2. HTML ו- CSS

הבסיס היסודי והבלעדי לכל מפתח פרונט אנד הוא שליטה ב- HTML ו-CSS. את הקורס הזה מעביר המרצה הכי טוב ביודמי לטעמי – בראד טראוורסי (אני אזכיר עוד הרבה קורסים שלו בהמשך המאמר). בקורס הזה תתחילו לעבוד על פרויקטים, שבסופו של דבר יהוו חלק מתיק העבודות המרשים שלכם.

 3. JavaScript 

קורס ממוקד שילמד אתכם שפת JavaScript בצורה מעמיקה ויסודית. בסיס הכרחי לפיתוח פרונט אנד כי כל פיתוח Web וכל הספריות והפריימוורקס מבוססים על השפה הזאת.

4. ריאקט (React)

לדעתי מדובר בקורס ריאקט הכי טוב שיש ביודמי. במהלכו תיצרו בו מעל 20 פרויקטים בריאקט ובכך תיישמו את מה שאתם לומדים בצורה פרקטית. ומעבר לכך, תמשיכו לעבות את תיק העבודות שלכם תוך כדי (במידה ותוסיפו לפרויקטים את הטאץ' האישי שלכם).

קורס ריאקט נוסף של בראד טראוורסי, לא חובה אם עשיתם את הקורס הקודם, אבל גם בו תבנו הרבה פרויקטים. אופציה לא רעה למי שרוצה להרחיב את הניסיון בריאקט:

5. פול סטאק (Full Stack)

קורס פול סטאק, גם הוא של המרצה האהוב עלי, בראד טראוורסי, שבעיני הוא חובה כי אתם תבנו בו חנות שלמה ותלמדו לעבוד על פרויקט בסקייל גדול, מקצה לקצה. פרויקטים מהסוג הזה חשובים מאוד כיוון שהם עוזרים לכם לראות את “התמונה הגדולה”. וחוץ מזה הוא גם יעזור לכם להרוויח תוספת מרשימה מאוד לתיק העבודות שלכם. אני למשל בניתי במסגרת הקורס הזה את החנות הזאת.

קורס פול סטאק נוסף, גם הוא של בראד טראוורסי (לא חובה אם אתם לא מכוונים למשרות פול סטאק):

6. אלגוריתמים ומבני נתונים 

קורס שמועבר ע"י מרצה מאוד מוערך ביודמי, קולט סטיל. קורס חשוב מאוד שמטרתו לעזור לכם להפוך מ"סתם מפתחים", למפתחים שיכולים להתחרות בבוגרי תואר במחשבים, ואנשים עם רקע תיאורתי חזק.

בקורס הזה לומדים דברים מאוד חשובים. קודם כל תלמדו איך לחשוב כמו מפתחים, ולא סתם להיות מוציאים לפועל של קוד. מעבר לכך, הקורס הזה הכרחי כדי לעבור ראיונות עבודה, כי במהלכם ישאלו אתכם הרבה שאלות על מבני נתונים ואלגוריתמים.

7. בניית תיק עבודות

כדי להרחיב מעט את תיק העבודות אני ממליץ על 2 קורסים נוספים של בראד טראוורסי שבהם תבנו כ-70(!) פרויקטים ב- HTML, CSS ו- JavaScript. חשוב מאוד לצבירת ניסיון וכמובן עיבוי תיק העבודות.

ככה מקבלים הנחות ב- Udemy:

אם אתם רואים ביודמי מחירים של כ-300 ש"ח לקורס ומעלה, כנסו מחלון גלישה בסתר או חכו כמה ימים והקורס יחזור למחיר הנמוך (45-50ש"ח). ככה האתר עובד.

ואם זה לא מספיק – בקישור הבא תמצאו קופונים להנחות לקורסים ביודמי.


אז איך מתקדמים מפה? 

העצה הכי טובה שאני יכול לתת מהניסיון שלי היא שאם אתם מסוגלים ללמוד לבד, תעשו קורסים ביודמי. 

הקורסים שהזכרתי לאורך המאמר הן ברמה גבוהה מאוד והם לא נופלים מאף בוטקאמפ או קורס במכללה. לימוד בצורה הזאת ידרוש מכם משמעת עצמית, אך יאפשר לכם לרכוש מיומנויות חשובות בתור מתכנתים. מעבר לכך, קורס ביודמי עולה בין 45 ל-55 ש"ח, ומספק תמורה אדירה לסכום הזה. 

יחד עם זאת, חשוב שתשתמשו בקורסים האלו לבניית תיק עבודות מרשים. לכן, תעשו כמה שיותר פרויקטים, שתעלו לגיטהאב ולאתר פורטפוליו, כי באמצעותם תצברו את הניסיון הנדרש לכם בתכנות.

אז לסיום, זה האתר שלי בו תוכלו למצוא את קורות החיים שלי, את הגיטהאב שלי, את הלינקדין שלי ואת אתר הפורטפוליו שלי. אני מביא אותם כדי שתעתיקו על סמך מה שאני עשיתי בכל קטגוריה, ותתאימו את זה לעצמכם.

זכרו שמקומות עבודה מחפשים לראות את היכולת שלכם כמתכנתים ואיזה קבלות יש לכם להציג ואת זה תשיגו באמצעות בניית תיק עבודות מרשים בגיטהאב ובאתר ייעודי.

בהצלחה!

המאמר עזר לך? כאן משתפים >>