שאלו אתכם לגבי חוזקות בראיון עבודה? ככה תענו (מבלי לצאת שחצנים)

חוזקות בראיון עבודה

"מהי החוזקה הכי גדולה שלך?"

שאלה קצת מביכה, נכון?

מצד אחד,יש חשש לצאת שחצנים בשאלה מהסוג הזה. ומצד שני, אם תהיו צנועים מדי לא בטוח שתצליחו לשכנע את מי שמראיין אתכם שאתם באמת מתאימים למשרה. 

במדריך זה נעבור על כמה דגשים להרכבת תשובה מנצחת לשאלת החוזקות בראיון, ונראה דוגמאות פרקטיות לתשובות שתוכלו ליישם כבר בראיון הקרוב.

תוכן עניינים


מה הקושי בשאלה "מהן החוזקות שלך?"

זאת שאלה קצת טריקטית שמביאה עימה כמה חששות. מצד אחד, אם תחמיאו לעצמכם יותר אתם עלולים לפגוע בסיכויים שלכם להתקבל למשרה כי זה לא ישמע אותנטי.

החשש השני הוא בדיוק מהתרחיש ההפוך – שהתשובה שלכם לא תרשים כי בחרתם חוזקות לא רלוונטיות לתפקיד, או חוזקות לא מרשימות מספיק. 

אז לפני שנעבור על דוגמאות מראיונות עבודה, הנה כמה דגשים שיעזרו לכם להרכיב תשובה מנצחת:

1. התמקדו באיכות, לא בכמות 

אל תנסו לחשוב על "רשימת מכולת" של אלף ואחת חוזקות. זה כנראה לא ירשים אף אחד וזה נתפס כמשהו שלא עוזר לאמינות שלכם. במקום, התמקדו ב- 2 חוזקות (גג 3), ודאגו שהן יהיו כמה שיותר רלוונטיות לתפקיד כמובן.

חוזקות דוגמאות
כשמדובר בחוזקות התמקדו באיכות ולא בכמות

2. וודאו שהכישורים שאתם מציינים רלוונטים לתפקיד

צרו רשימה של כל החוזקות שלכם לכם בתור התחלה. בלי הגבלה, פשוט תכתבו כל מה שעולה לכם לראש. לאחר מכן עברו על תיאור המשרה ונסו להבין אילו חוזקות (מתוך הרשימה שהכנתם) הכי מתאימות לתפקיד.  

3. ספקו טיעונים שתומכים בתשובה שלכם

נניח שמצאתם שניים או שלושה יתרונות טובים, עברתם על תיאור המשרה והגעתם למסקנה שאלו באמת החוזקות הכי טובות לציין (זאת אומרת, אלו באמת כישורים שחשובים לתפקיד הזה).

עכשיו מגיע הקושי האמיתי – איך משכנעים אותם דוברים אמת? 

בדיוק כמו בשאלות אחרות בראיון, הדרך הטובה ביותר להראות להם שאתם כנים, היא לספק *הוכחות*. ודרך מעולה לעשות את זה, היא להשתמש בדוגמאות מהניסיון שלכם. לדוגמה, אם סיפרתם שאחת החוזקות שלכם היא "תקשורת בין אישית", נסו להיזכר במצב בו השתמשתם בחוזקה הזאת כדי לפתור בעיה או לעמוד ביעד כלשהו.

אגב, גם אם עדיין אין לכם ניסיון ממשי בעבודה בתחום, אתם יכולים לספק דוגמאות מעבודות קודמות שעשיתם, מהלימודים שלכם, פרויקטים וכו'. 

הישארו נאמנים לעצמכם

שימו לב – אין סיבה לשקר או להגזים לגבי היכולות שלכם. תהיו בטוחים שרוב המראיינים יודעים לזהות שקרים בקלות.

ומעבר לכך, האם אתם באמת רוצים להתחיל לעבוד במקום מסוים בידיעה ששיקרתם לגבי משהו מהותי? זה עלול ליצור סיטואציה מביכה עבוכם במידה ויגלו ששיקרתם. לכן, אל תנסו להיות מושלמים.

זכרו שהשאלה הזאת באה לבחון (בין היתר) את המודעות העצמית שלכם, ולכן חשוב שתיהיו כנים כשאתם בוחרים על אילו חוזקות לדבר.

לצפייה בסרטון – "מהם היתרונות שלך?" ככה תענו בלי לצאת שחצנים:


חוזקות – דוגמאות מראיונות עבודה

אחרי שעברנו על הדגשים להרכבת תשובה, בואו נראה כמה דוגמאות מראיונות עבודה:

דוגמה #1 – חוזקה: "תשומת לב לפרטים"

"החוזקה הכי גדולה שלי היא תשומת לב לפרטים. תמיד התחברתי למשימות שדורשות סבלנות והקפדה על פרטים וזה אופי העבודה שאני מתחבר אליו הכי הרבה. הבנתי מתיאור התפקיד שהמשרה כרוכה בעבודה שהיא  detail-oriented וזו אחת הסיבות שהגשתי את מועמדותי. 

בתפקידי האחרון נדרשתי לעתים לנהל 8-10 פרויקטים של לקוחות במקביל, ולעתים קרובות היו לי מעל 40 משימות שונות בפרויקטים האלה. היכולת שלי להתמקד בפרטים קטנים אפשרה לי לפרק כל פרויקט למשימות קטנות ונשלטות יחסית, וכתוצאה מכך אפילו סיימתי 20% מהפרויקטים שהוקצו לי לפני הזמן. "

למה זאת תשובה טובה?

הסביבה העיקרית היא שהמועמד מסביר איך החוזקה שלו עזרה לו לעמוד בלוחות הזמנים. כאשר השורה התחתונה היא שבמבחן התוצאה, הוא הצליח לסיים מוקדם חלק מהפרויקטים הרבים שהוא עבד עליהם.

כלומר, ההסבר של אותו מועמד עזר לו להעביר את הנקודה שאותה חוזקה ("תשומת לב לפרטים") תעזור לו להיות עובד מוצלח משום שהוא עומד ביעדים שלו.

אגב, במאמר שפרסמנו לא מזמן, הצגנו בדיוק את אותה תכונה בתור חולשה. אם אתם רוצים להבין מתי "תשומת לב לפרטים" יכולה להחשב לחולשה, קראו את המאמר: מהי החולשה הכי גדולה שלך? איך להתמודד עם השאלה הכי מעצבנת בראיון >>

דוגמה #2 – חוזקה: "יכולת פתרון בעיות" 

"אני אוהבת לקחת בעיה מסוימת ולהסתכל עליה מכמה זווית שונות, וזאת לדעתי הסיבה לכך שאני טובה בפתרון בעיות. אני פשוט נהנית מעבודה שמאתגרת אותי ודוחפת אותי לחשוב מחוץ לקופסא. 

בחברה האחרונה שלי התבקשנו למצוא דרכים להגדיל את התפוקה שלנו מבלי לפגוע באיכות העבודה ואני מודה שזה לא היה פשוט. לאחר שניתחתי את העבודה של אנשי הצוות השונים, העלתי מספר דרכים לשפר את התקשורת בין המחלקות השונות ולאחר שהגענו להסכמה, השיטה החדשה אפשרה לנו לעבוד יחד בצורה יעילה ומהירה יותר.
בסופו של דבר הצלחתי לייעל את התהליך, והתוצר הסופי של המוצר שלנו היה אפילו טוב יותר ממה שתוכנן.”


לסיכום

מקווים שהמאמר עזר לכם לפתוח את הראש ולקבל רעיונות לחוזקות שישמשו אתכם בראיון הבא. ואם אתם עדיין מתלבטים לגבי חוזקה מסוימת, וודאו שהדגשים הבאים מתקיימים:

  1. אותה חולשה רלוונטית לתפקיד אליו אתם מתמיינים (ותעזור לכם להיות עובדים טובים יותר)
  2. יש לכם טיעונים שתומכים ביכולת שלכם ודוגמאות שמסתמכות על הניסיון שלכם (או לימודים/פרויקטים/התנדבויות – במידה ואין לכם ניסיון רלוונטי).

רוצים להיות מוכנים לכל תרחיש בראיון? הנה 13 שאלות נפוצות מראיונות עבודה בהייטק >>

המאמר עזר לך? כאן משתפים >>

רוצה להישאר בלופ?

טיפים לפיתוח קריירה, מדריכים ועדכונים שהייטקיסטים אוהבים – אצלך במייל!

*מבטיחים לא לחפור:)