מה נדרש כדי להתקבל למשרת פיתוח תוכנה ב-2023 | יניב ארד

פודקאסט יניב ארד

האזינו ל- ENTRY LEVEL איפה שתבחרו:

בפרק הזה אירחנו את יניב ארד, מדריך ומנטור טכנולוגי מנוסה שהכשיר ושילב בתעשיית ההייטק מעל ל- 7000 מתכנתים. בין השאר יניב מעביר הדרכות לצוותי פיתוח של חברות טכנולוגיות גדולות ומוכרות, מנהל את התחום בטכניון ומכשיר מתכנתים בחברות בינלאומיות. 

תוכן עניינים

יניב הוא אישיות מוכרת בתעשיית ההייטק, בעיקר בקרב אנשי פיתוח. כחלק מהפעילות שלו הוא מדריך בחברות הייטק גדולות ומוכרות כמו אינטל, פיוניר, אלביט ועוד. בפרק הזה הוא שיתף אותנו במסע שלו בהייטק, מהכניסה שלו לתחום דרך למידה עצמאית, ההתקדמות שלו למנהל פיתוח ומדריך בארגונים וגם למה הוא התחיל ללמד אנשים פרטיים.

מודעה

"..הרי אף מעסיק לא יקח אותך בגלל שסיימת איזה קורס..."

ראיון עם יניב ארד על הקורס הייעודי שלו לבעלי רקע בתכנות.  יניב מסביר מה החסמים בשוק העבודה למי שסיים לימודים ומנסה להתקבל למשרה ראשונה בפיתוח תוכנה, ואיך הוא מציע לפתור את זה . צפו בראיון המלא >>

לצפיה בסרטון – איך להתקבל למשרת פיתוח ב- 2023:

למה שחברת הייטק תביא מישהו חיצני ללמד את הצוותים שלה?

קודם כל, כי לא כולם יודעים ללמד. גם ראש צוות שהוא מאוד מוכשר בפיתוח תוכנה, לא בהכרח יודע ללמד. 

דבר שני, החברות כל כך עמוסות ועסוקות שרובן לא יכולות לפנות עכשיו ראש צוות לשבוע או עשרה ימים של הכשרות. 

וחץ מזה הן רוצות מישהו מנוסה, שכבר הוכיח את עצמו. 

בדיוק כמו שאתה היית לוקח כל בעל מקצוע שהוא מספיק מנוסה עם הרבה המלצות. סומכים עלי, נותנים בי אמון, ואני מאוד גאה בזה. 

אילו הדרכות אתה מעביר בארגונים? תוכל לתת דוגמה? 

יכולות להיות הרבה סיבות שיזימנו אותו. למשל: הסקיילים (המימדים) של הפרויקטים שלהם גדלו, או הטכנולוגיות התחדשו. נניח שחברה מסוימת בנו מערכת ב- Javascript ו- jQuery ופתאום מחליטים לפתח הכל בריאקט. 

וכמובן, חוץ מהטכנולוגיות עצמן אני מלמד שיטות עבודה פרקטיות שהם מיישמים אחר כך בעבודה. מעבר לטכנלויות אנחנו עובדים על "פרדיגמות תכנות"  – כל הזמן נכנסות שיטות חדשות שמקצרות תהליכים, וזה גם חלק חשוב שבגללו מזמינים אותי.

יניב ארד: מדריך ומנטור טכנולוגי מנוסה. בין השאר יניב מעביר הדרכות לצוותי פיתוח של חברות טכנולוגיות גדולות ומוכרות, מנהל את התחום בטכניון ומכשיר מתפתחי תוכנה בחברות בינלאומיות.

למה צריך לעשות מפגשי הדרכה למפתחים מנוסים? הם הרי כבר יודעים לתכנת

כי זה העולם שלנו, טכנולוגיה לא מפסיקה להשתנות ולהתחדש. זה לא שלמדת משפטים ופעם בעשר שנים יוצרת פסקה חדשה. לא, זה כל הזמן מתחדש. 

יש חברות שפעמיים בשנה דואגות לקורס של הכשרה ושדרוג עבור העובדים שלהן. 

זה נפוץ למשל בחבשרות שמפתחות ווב (אתרי אינטרנט).  יש להם פרוייקטי ענק מלפני 5 שנים שאז טכנולוגיות מסוימות שלטו, והיום טכנולוגיות אחרות נמצאות בשוק.

עם היתרונות שלהם הם רוצים לעשות הסבה, צריכים לעבור לשם. אז כדי להמיר את כל המערכות שהם עובדים  ומפתחים איתן, צריך להכשיר את האנשים ולתת להם כלים. 

זה קורה אחת לכמה שנים. יש תחומים שרק ב-3-4 השנים אחרונות פתאום שמעו עליהם. אפילו DevOps נחשב תחום יחסית חדש. 

עם הגדילה של הענן צריך להכשיר אנשים לטכנולוגיות חדשות, וזה לא הולך להיעצר בקרוב.

אתה מעביר הדרכות רק בחברות או גם לאנשים פרטיים? 

היום אני מעביר הדרכות גם לאנשים פרטיים, אבל האמת שבכלל לא תכננתי לעשות את זה. כשהייתי מנהל פיתוח הגיע פתאום שלב שבו אני הייתי צריך לראיין ג'וניורים. התחלתי לשאול אותם שאלות אבל ראיתי שהם לא יודעים דברים בסיסיים. לדוגמה – עבודה סינכרונית. לרוב המועמדים לא היה מושג לגבי זה. לא כולם ידעו להגיד מה התפקיד של דאטהבסייס (בסיס נתונים) במערכת. 

הייתי מאוד מופתע שאנשים לא יודעים את התשובות לשאלות האלו ושהתחלתי לתחקר אותם הבנתי איך הם למדו – בצורה שהיא לא מספיק טובה עבור התעשיה. הכוונה היא להמון מצגות וחפירות, ולא מספיק HANDS-ON. כלומר, הם לא תרגלו מספיק קוד בידיים. 

זה מאוד תסכל אותי. במשך תקופה של חצי שנה חיפשתי עובדים ולא מצאתי. ואז החלטתי שצריך משהו אחר. באותו יום התחלתי לבנות את תכנית ההדרכה שלי, שהיום נקראת Extreme70. בתכנית הזאת כולה מבוססת על HANDS-ON. 

בעצם לא למדת פיתוח תוכנה באופן פורמלי? 

לא, למדתי הנדסת חשמל ורק אחר כך למדתי לתכנת. נמשכתי לתחום והתחלתי ללמוד שפות תכנות וטכנולוגיות שונות תוך כדי התואר, וכבר הבנתי שזה מה שאני באמת רוצה לעשות אחרי התואר. 

מאז רק נפתח לי התאבון ואני עד עכשיו ממשיך ללמוד כל הזמן. 

בעינך, מהי החשיבת של בטחון עצמי בתהליכי מיון למשרות פיתוח?

החשיבות של בטחון עצמי היא עצומה, ולכן אני גם עובד על זה עם התלמידים שלי. 

אני מכיר את זה היטב. כשראיינתי אנשים והיו אנשים שנכנסו אלי לראיונות עבודה עם ראש למטה, ובאו לקבל ״לא״ (כי הם התרגלו לקבל ״לא״), אז גם ממני הם קיבלו ״לא״. 
לעומת זאת, אנשים שבאו אלי ואמרו לי:

"אני לא יודע את זה, אבל תן לי חודש אני משלים כל מה שאני צריך" 

אלו בדיוק האנשים שרציתי. ראיתי את המוטיבציה אצלם וידעתי שאיתם אני רוצה לצאת לדרך. 

האם אתה מלמד גם אנשים בלי רקע בתכנות? 

עד לפני שנה בערך לקחתי רק אנשים שהגיעו מהאקדמיה, או עם רקע בתכנות. אבל לאחרונה יש לי גם מסלול לחסרי רקע ממש מ-0. הוא נמשך 7 חודשים (לא כולל הכנת הפרוייקטים), פעמיים בשבוע אחר הצהריים. 

במסגרת הקורס הזה נכנסים ל"טירונות" רצינית, וכמובן – גם במסלול הזה אנחנו מכינים ומלווים את הבוגרים לתעשייה. 


מה צריך היום כדי להיות מפתח תוכנה טוב? 

מפתחים טובים צריכים לדעת למצוא פתרונות. כמובן זה אומר גם לדעת להעזר באתרים ברשת, למשל StackOverflow. 

אם אני מפתח WEB אני יתחבר לכל האתרים שמוציאים עדכונים. אני אקבל עדכון על כל גרסה חדשה שיוצאת, אתחבר לפורומים וקבוצות מקצועיות, אני אשמע פודקאסטים רלוונטיים. הכל כדי להישאר כמה שיותר מעודכן.

בניגוד למה שאנשים חושבים אתה ממש לא צריך לדעת לכתוב הכל מאפס, אלא למצוא פתרונות קיימים. אבל בעיני התכונה החשובה ביותר עבור מפתחי תוכנה היא סקרנות כלפי התחום. מי שבאמת סקרן ומתעדכן באופן קבוע בהתחדשות הטכנולוגית, תמיד ישאר רלוונטי בתעשייה. 

סטאז' להייטק

קורס ממוקד לבעלי רקע בתכנות שיכניס אותך

למשרה ראשונה בפיתוח תוכנה

לבדיקת התאמה שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

שלחו את המאמר לחבר/ה >>>

מודעה

"..הרי אף מעסיק לא יקח אותך בגלל שסיימת איזה קורס..."

ראיון עם יניב ארד על הקורס הייעודי שלו לבעלי רקע בתכנות.  יניב מסביר מה החסמים בשוק העבודה למי שסיים לימודים ומנסה להתקבל למשרה ראשונה בפיתוח תוכנה, ואיך הוא מציע לפתור את זה . צפו בראיון המלא >>

רוצים לקבל עדכון כשעולה פרק חדש?