איך לעבור את הראיון הטכני בשלום?
במאמר הזה נעבור על 10 טיפים חשובים שיעזרו לכם להוציא מעצכם יותר, ולהתמודד עם כל ראיון טכני כמו מקצועניים.
תוכן עניינים
בתור אחד שחווה את השלב משני צידי השולחן, אני מבין שבראיונות טכניים הרבה פעמים ה-"איך" חשוב לפחות כמו הידע הטכני שאתם משדרים במהלכו. במאמר הזה החלטתי לרכז כמה טיפים שיעזרו לכם במהלך ראיון קוד. כמרואיין (וגם כמראיין), אלו הדברים החשובים בעיניי שהופכים את הראיון למוצלח.
לצפייה בסרטון – 10 טיפים לראיון קוד מוצלח:
1. חשבו בקול רם
בעיניי הטיפ החשוב ביותר לשלב הזה הוא: תחשבו בקול רם!
דממה ושתיקה נותנות רושם שהמרואיין לא מחובר, לא מכיר את החומר ופשוט "לא איתך" בראיון. מעבר לכך, זה גם הופך את הכל ליותר מלחיץ. מנגד, מי שכל הזמן משתף את מחשבותיו – אפילו אם הוא לא יודע לפתור את השאלה – נותן הצצה לתהליך החשיבה שלו, ומספק רושם של אדם שמתקשר טוב ומעוניין ללמוד.
זה כל כך מהותי, וזה אפילו עשוי להפוך את המראיין לשותף לדרך שלכם אל התשובה.
2. שאלו הרבה שאלות, כל הזמן
אל תחכו לשאול שאלות רק אם משהו לא ברור לכם. במקום, תרגישו חופשי לשאול על דברים כמו כמו תקינות הקלט, מקרי קצה, פורמט הפלט, באיזו שפה לכתוב, כמה זמן מוקצב לפתור את השאלה וכו׳.
בניגוד למה שאנשים לפעמים חושבים, תמיד עדיף לשאול שאלה במקום להניח הנחות לגביה (או לגבי הציפיות מכם). מעבר לכך, זה מראה שאתם קפדנים לברר ולאסוף מידע במקום לקפוץ ישר לתוך פיתרון.
3. בידקו (ואמתו) את הקוד שלכם היטב
האם יש מקרה קצה שפספסתם? בעיית סינטקס? מה שהכי עוזר בעיניי זה לקחת קלט לדוגמה ו"להריץ" אותו בצורה ידנית. זה יעזור למצוא טעויות בקוד או שגיאות באלגוריתם עצמו.
4. הקפידו על קוד קריא
קוד קריא הוא חשוב עבור המראיין שמנסה לעקוב אחריך כמובן. אבל לא פחושב גם עבורכם, כדי שלא תתבלבלו במהלך הכתיבה. אם אחד משני הצדדים הולך לאיבוד, זה עלול להפיל את הראיון כולו. לכן, בחרו שמות מובנים למשתנים ותימנע מאוסף לולאות מקוננות.
5. נתחו את זמן הריצה של הפתרון בסיום הכתיבה
אפילו אם לא שאלו אתכם ספציפית על זמן הריצה כדאי לכם להתייחס לזה. אני מציע לענות על השאלה הבאה מיוזמתכם: "מה סיבוכיות הזמן והמקום?". זה מאוד חיובי ומראה שאתם חושבים מעבר.
6. אל תפסיקו להציע פתרונות
סיימתם את הפיתרון וגם את הניתוח? מדהים! האם אתם יכולים לשפר את הפיתרון? לשפר את סיבוכיות הזמן? אף פעם אל תסיימו שאלה. במקום, תמשיכו להציע עוד פתרונות. אם צריך, עד שהמראיין יעצור אתכם.
7. אל תשאלו שאלות אישיות
הימנעו משאלות אישיות כלפי המראיין. בטח ובטח שאלות על גיל, מקום מגורים, העדפה פוליטית, רקע דתי ורקע עדתי ועוד. זה רק יכול להזיק לכם ולהוציא אתכם פחות מקצועיים.
8. שאלו שאלות מקצועיות
שאלות מקצועיות לגבי החברה יוצרות רושם מעולה. כל שאלה על הטכנולוגיה, החברה עצמה, התרבות הארגונית וכו' יעבדו מעולה. הסיבה לכך היא ששאלות מהסוג הזה מראות שאתם מתעניינים, סקרנים ופתוחים ללמוד.
9. אל תילחצו
אל תילחצו אם ראיון אחד לא הלך חלק. הרבה פעמים חברות הייטק (ובייחוד חברות ענק כמו פייסבוק/גוגל) יזמינו אותכם לסדרה של ראיונות באותו יום. אל תתנו לראיון קודם שהלך לא טוב, להשפיע על הראיונות הבאים.
לא פעם ולא פעמים ראיתי אנשים מקבלים הצעת עבודה, אפילו אם הראיון הראשון לא הלך טוב.
10. אל תקחו דברים לב
10.התקבלתם לתפקיד? מזל טוב! ואם לא – אל תתנו ל-"לא" מחברה אחת לדכא או לעצור אתכם. נכון, זה לא נעים וזה יכול להרגיש כאילו הדחיה היא שיפוט אישי עליכם כבן אדם. אבל זה פשוט לא נכון.
זו רק חברה אחת שמחפשת משהו מאוד מסוים לפי קריטריונים צרים. תאזרו אומץ ותמשיכו להגיש קורות חיים למקומות נוספים. יש היום פער של 20,000 עובדים בתעשיית ההיי טק הישראלי. ויש ביקוש אדיר לעובדים.
בסוף היום – עם מספיק זמן ורצון אתם תמצאו עבודה, אז אל תתייאשו. בהצלחה בראיון הטכני!
מהנדס תוכנה במטא (לשעבר פייסבוק) שהתחיל לפני כ-4 חודשים לכתוב פוסט יומי בלינקדין על נושאים מגוונים כגון מיתוג עצמי, תארים אקדמים – כדאי או לא?, טיפים לג׳וניורים ועצות לצלוח את ראיונות העבודה.
אולי יעניין אותך:
"ללמוד אנגלית כמו שלמדתם לנהוג"
הרמה שלכם באנגלית תוקעת אתכם? תכירו את השיטה הייחודית שעזרה ליותר מ- 1000 הייטיקיסטים לדבר אנגלית בביטחון ולפתח את הקריירה שלהם בתעשייה. לראיון המלא >>