מה משותף ל- Wolt, פייסבוק ו-Waze? כמובן, חוץ מהעובדה שכל אחת מהן שווה מיליארדים.
על פניו מדובר ברעיונות פשוטים למדי – הזמנת אוכל, רשת חברתית וניווט בכביש. אבל אחד הדברים שגרמו לכל אחת מהחברות האלו להפוך לחברות בשווי של מיליארדי דולרים הוא חווית המשתמש וממשק המשתמש שלהן. במילים אחרות, ה- UX וה- UI שלהן. אז איפה לומדים את התחום? הנה כמה אופציות מומלצות שיעזרו לכם לעשות את הצעד הבא שלך בהייטק כמעצבים!
לא בטוחים מה ללמוד? אנחנו פה כדי לעזור לכם להגשים את עצמכם בהייטק (ללא עלות ובלי התחייבות)ייעוץ לימודים אישי בחינם!
מה זה UX UI ואיך נראית קריירה בתחום?
בין כל שורות הקוד, מאגרי הנתונים ובדיקות האיכות, אחד התפקידים הכי חשובים היום בהייטק הוא עיצוב UI UX. המעצבים בתחום, הם אלו שאחראים במידה רבה לנראות של אתרים ואפליקציות, ולחוויה הכללית של משתמשים בתוכם. לרוב, מדובר באנשים עם עין עיצובית ותשומת לב לפרטים.
אין בהכרח מסלול אחד ומובנה שמכין אנשים לתחום, מלבד השתתפות בקורס UX UI ייעודי, שבדרך כלל דורש ניסיון עיצובי כלשהו. לימודי UX UI מושכים אליהם אנשים מתחומים רבים. החל מפסיכולוגיה, דרך עיצוב ועד תקשורת. זה באמת תחום שדורש מגוון רחב של יכולות ולכן לא תמיד קורס חווית משתמש בסיסי יספיק ללמד אתכם הכל.
ועדיין יש לא מעט קורסים מומלצים. במאמר הזה סקרנו עבורכם 9 קורסים בתחום. לפני שאתם מחליטים איזה קורס UX UI מומלץ עבורכם קחו את הזמן, תקראו את הסקירה בנחת ותחליטו בהתאם להעדפות שלכם מה מתאים לכם.
לצפיה בסרטון – למי מתאים לעבוד בעיצוב UX UI ואיך נכנסים לתחום:
למי מתאים ללמוד UX UI?
כפי שאולי כבר הבנתם, לימוד UX אינו מתאים בהכרח לכל אחד. מדובר בתחום מורכב, המשלב היבטים טכנולוגיים מתקדמים מצד אחד, לצד אלמנטים מעולמות העיצוב והפסיכולוגיה. בנוסף, חלק ניכר מהקורסים בתחום דורשים היכרות קודמת עם העולם הדיגיטלי. לכן, הקורסים מיועדים לאנשים עם רקע בתחומים משיקים, כמו שיווק, דיגיטל, תכנות או ניהול מוצר. אפשרות נוספת, היא להגיע לקורס UX UI אחרי תואר בפסיכולוגיה, שיווק, תקשורת או עיצוב.
פרטים על קורס UI/UX? + מתנה
הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*
9 קורסי UX UI מומלצים שיעזרו לכם להשתלב בתחום
#1 - ג'ון ברייס | קורס חווית משתמש
קורס UX UI של ג'ון ברייס מיועד לאנשי מקצוע עם נסיון מעשי קודם בעולמות תוכן רלוונטיים כמו למשל, פיתוח, עיצוב, אפיון, שיווק ועוד. לכן, הקבלה לקורס מותנית בין היתר במילוי שאלון התאמה וראיון אישי. הקורס כולל סה"כ 26 מפגשים ו-130 שעות אקדמיות. במהלכן המשתתפים לומדים על מכלול העבודה בתחום חווית המשתמש. הסילבוס נבנה על סמך המומחיות של צוות המרצים וההיכרות שלהם עם התחום.
את הקורס מוביל טל פלורנטין, אחד המומחים המשמעותיים בארץ בתחום חווית המשתמש. בין היתר, פלורנטין כתב את הספר "חווית המשתמש" שזכה במספר פרסים בינלאומיים. בנוסף, הוא הוביל מאות פרויקטים של אפיון UX לארגונים. הקורס עצמו מתקיים בשעות הערב, בירושלים, חיפה או תל אביב.
#2 - HackerU | קורס UX UI – אפיון חווית משתמש ועיצוב לדיגיטל
קורס UX UI ב-'חממה' הטכנולוגית של HackerU כולל התנסות עם מגוון רחב של טכנולוגיות וכלים המשמשים מעצבים. למשל, הקורס כולל הרחבה על מערכת Figma, אחד הכלים המתקדמים כיום לאפיון ועיצוב דיגיטלי. בנוסף, הנרשמים לקורס מקבלים יוזר חינם לשנה שלמה למערכת Elementor. מערכת זו היא המערכת הפופולרית ביותר כיום בעולם לבניית אתרים. במובן זה, הקורס כולל יתרון משמעותי, שהוא היכולת להתנסות כבר משלב מוקדם עם מערכת פופולרית ושימושית במיוחד בתחום.
בנוסף, צוות הקורס כולל מרצים בעלי ניסיון ביישום ובלימוד UX לגורמים בתעשייה. לצד ההדרכה התיאורטית, הקורס כולל סדנאות מקצועיות ופרויקטים המסכמים את החומר נלמד. מטרת הקורס היא להוציא את המשתתפים עם תיק עבודות, לטובת השתלבות עתידית בשוק העבודה. הקורס כולל 160 שעות לימוד בשעות הערב או הבוקר, כולל לימוד אונליין, סימולציות, ותרגול אישי.
#3 – קודזיינר | מסלול UX/UI
קורס זה נחשב לאחד הותיקים בתחום של לימוד UX/UI, והוא מתקיים כבר מעל עשור בפורמטים שונים. בנוסף לוותק של הקורס עצמו, הקורס מועבר על ידי אילן ליכטנייר ואורית גיל, והם בין מהמומחים הותיקים בתעשיית ההייטק לתחום העיצוב וחווית המשתמש. לצידם, הצוות כולל מרצים ומרצות מהשורה הראשונה בתחום. הקורס עצמו הוא קורס עומק ב- UX UI שמתמקד בחוויה ואפיון ממשק משתמש, והוא שם דגש על מתודולוגיות עבודה מעשיות יומיומיות בתחום. לדוגמא, שימוש במודלים פסיכולוגיים והתנהגותיים, הטיות קוגניטיביות, ומודלים מנטליים ליצירת שימוש אינטואיטיבי באפליקציות שונות.
בנוסף, הקורס כולל תרגול מעשי רב ויצירת תיק עבודות משמעותי לבוגרי הקורס. בתום הקורס, המשתתפים יצאו עם פרויקטים משמעותיים לתיק עבודות, אותם ניתן יהיה להציג במהלך תהליך הקבלה למקומות עבודה. הקורס מתקיים במתכונת לייב אונליין בשעות הערב / הבוקר במשך 240 שעות סה”כ. עלותו עומדת על 17,900 ₪.
רוצה להתחיל לעבוד ב- UX UI?
אספנו עבורך 9 קורסים מומלצים שיטיסו את הקריירה שלך בהייטק!
#4 – שנקר | קורס עיצוב ואפיון חווית משתמש ( UX UI)
הקורס הזה מיועד למעצבים עם נסיון בעבודה בפרינט ובדיגיטל שרוצים לבצע הסבה מקצועית. לכן, חלק מתנאי הקבלה הם רקע בגרפיקה ממוחשבת או הצגה של תיק עבודות בתחום. באמצעות הקורס, המשתתפים רוכשים כלים, שיטות עבודה וידע פרקטי במטרה להתפתח בתחום חווית המשתמש. הקורס כולל תרגול מעשי ויצירת תיק עבודות עבור המשתתפים. בנוסף, מדי כמה חודשים יוצגו בשנקר הפרויקטים המצטיינים בקורס. זאת, בנוסף לקבלת תעודת הצטיינות לתלמידים מצטיינים.
הקורס כולל 250 שעות אקדמיות, כולל חלקי התרגול המעשי. הוא מועבר על ידי מרצים מקצועיים מטעם מכללת שנקר וכן על ידי אנשי עיצוב מובילים בתעשייה. הקורס כולל גם פרויקט גמר, והשלמה שלו ברמה גבוהה היא תנאי לקבלת התעודה.
#5 – Pitango Academy | קורס אפיון חווית משתמש UX
קורס חווית משתמש של מכללת פיטנגו מיועד לאנשי מקצוע מתחומים מגוונים, כולל שיווק, עיצוב, פסיכולוגיה, ניהול מוצר או יזמות. הקורס עצמו מכוון לנסיון פרקטי, ומי שמעבירים אותו מגיעים בעצמם מהתעשייה. ככה התלמידים בקורס זוכים לליווי אישי ומקצועי לכל אורך הדרך.
החלק הראשון כולל מבוא לחווית משתמש, עם דגש על אפיון חווית המשתמש. בחלק השני המיקוד הוא על תפקיד המאפיין עצמו, ובחלק בשלישי התלמידים נוגעים כבר בפרקטיקה של אפיון חווית משתמש. לאחר מכן תתמקדו באפיון מוצרים דיגיטליים, כולל מערכות מורכבות ומערכות מסחר. השלב האחרון כולל הכנה לעולם האמיתי, עם סטאז' ממוקד קריירה, בניית תיק עבודות ועוד כלים שישמשו את התלמידים בתעשייה.
הקורס מתקיימים במתכונת היברידית, כאשר השיעורים הפרונטליים מתקיימים ליד תחנת רכבת השלום. סה"כ, הקורס כולל 180 שעות, וניתן ללמוד בשעות הבוקר או הערב.
#6 בצלאל | קורס UX UI – עיצוב חווית משתמש
קורס חווית משתמש של בצלאל מתמקד במספר היבטים שונים של חווית המשתמש. הנושאים המרכזיים בקורס מתחלקים לשלושה חלקים מרכזיים. חלק אחד הוא פיתוח ראייה ביקורתית לבחינת מוצרים. החלק השני הוא למידת כלים למחקר ואפיון מוצרים. החלק השלישי מתמקד בהיכרות עם עקרונות עיצוב בסיסיים. החלוקה הזו מבוססת על הגיון שפונה למשתמשים עצמם. המטרה בקורס היא לאפיין ולעצב מוצרים בדגש על אפליקציות ומובייל, באופן שמתמקד במשתמשים ובצרכים שלהם. לכן, מומלץ גם להגיע לקורס עם רקע בעיצוב ו/או הבנה של יסודות העיצוב.
לצד המיקוד באפליקציות מובייל קורס לימודי UX UI בבצלאל כוללים גם התנסות עם כלים ופלטפורמות מתקדמות. אלו כוללים בין היתר, תרגול מעשי רב ומשמעותי עם ממשק FIGMA. הקורס מתקיים בירושלים, חיפה ותל אביב והוא נערך באופן פרונטלי, בשעות הערב.
פרטים על קורס UI/UX? + מתנה
הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*
#7 – הטכניון – היחידה ללימודי המשך | קורס אפיון חווית משתמש UX
לימודי UX UI ביחידה ללימודי המשך של הטכניון מיועדים לאנשים בעלי רקע מקצועי בתחומים משיקים לתחום של אפיון ממשק משתמש. למשל, נסיון בניהול מוצר, עיצוב, פיתוח ושיווק דיגיטלי. בנוסף, הקורס מתאים לבוגרי תארים בפסיכולוגיה, עיצוב, ארכיטקטורה או תוכנה. מלבד הנסיון המומלץ עבור המשתתפים בתכנית, סגל הקורס כולל מרצים מהשורה הראשונה. המנהל האקדמי של התכנית ללימוד UX הוא רן לירון. לירון משמש כמנטור ב – Google for Srartups והוא מחזיק בנסיון של למעלה מ-20 שנים בתחום.
הקורס מתנהל במתכונת של שיעורי עומק, ובסופם סדנת התנסות מעשית. כך, המשתתפים יכולים לתרגל ולהפנים את הידע שנלמד במהלך הקורס. בסופו של הקורס, פרויקט הגמר ופרויקטים של בוגרי הקורס מוצגים בפני פאנל של מומחים ומגייסים מהתעשייה. הקורס מתקיים בשעות הערב או הבוקר, לאורך 190 שעות אקדמיות סה"כ. הוא מתנהל באופן פרונטלי במרכז תל אביב.
#8 – Netcraft | קורס אפיון ממשק וחווית משתמש UX
קורס UX של נטקראפט אקדמי מתמקד בשילוב של ידע תיאורטי והתנסות מעשית. הקורס מתמקד בהקניית כלים מודרניים למעצבים בתחום. בין היתר, הקורס מתמקד בעיצוב לאתרים, מובייל, אפליקציות, ומסחר אלקטרוני. בנוסף, קורס חווית משתמש זה מתמקד בהיבטים הפסיכולוגיים של חווית המשתמש. הקורס כולל מספר משמעותי של שיעורים העוסקים בעקרונות הפסיכולוגיים של השימוש במערכות ובעיצוב. החלק ממחקר המשתמשים, תכנון המערכות השונות, ואפיון מונחה משתמשים.
לצד ההיבטים התיאורטיים, הקורס כולל תרגול מעשי משמעותי, והיכרות עם הכלים המתקדמים ביותר בתחום. גולת הכותרת של הקורס היא סדנת פרויקטי גמר. סדנה זו כוללת אפיון מוצר מא' ועד ת', במטרה לאפשר למשתתפים להתחיל לבנות תיק עבודות משמעותי, לקראת השתלבות בתעשייה.
הקורס נערך באופן פרונטלי בשעות הערב בבני ברק. עלות הקורס היא 12,000 ₪ + מע"מ.
#8 – סטודיו 6B | הקורס המתקדם לעיצוב UX
לימודי UX UI ב- 6B STUDIO מכוונים ספיציפית למעצבים. הקורס מיועד לפרילנסרים שכבר עובדים בתחום ורוצים לתמחר את עצמם גבוה יותר. קהל יעד נוסף הוא מעצבי פרינט שרוצים לעבור לדיגיטל. בנוסף, הקורס מתאים למעצבי דיגיטל שרוצים להרחיב את היכולות ואת ארגז הכלים המקצועי שלהם. הקורס כולל מנטורינג וחניכה אישית לצד תרגול מעשי משמעותי. הקורס כולל התנסות מעשית וליווי אישי, וכן הכנה לשוק העבודה. ההכנה כוללת עבודה עם גורמים מובילים מהתעשייה, והכשרה מעשית לקראת השתלבות בתחום.
צוות ההוראה כולל מרצים מובילים בתחום, עם נסיון משמעותי מתחום הדיגיטל בתעשייה. לכן, הקורס ממוקד על ידע פרקטי ושילוב בין עקרונות UX מתקדמים לכלים מודרנים בתעשייה. למשל, קורס חווית משתמש זה מתמקד ביצירת חווית משתמש אחידה באפליקציות ובממשקים מודרניים. הקורס מתקיים בתל אביב והוא נערך בשעות הבוקר או הערב.
קבעו ייעוץ לימודים בחינם ונעזור לכם למצוא את המסלול המתאים:)מתלבטים מה ללמוד? אנחנו כאן לעזור!
*הבהרה: את כל המידע בסקירה זו אספנו ממקורות גלויים באינטרנט, אתרי הקורסים והסילבוס של התכניות השונות.
מה חשוב לדעת לפני שבוחרים קורס UX UI?
לצד הסקירה של הקורסים עצמם, כדאי גם להכיר קצת יותר לעומק את עולם ממשק המשתמש. הנה כמה תשובות לשאלות נפוצות בנושא.
אילו תחומים תלמדו במסגרת לימודי UX UI?
לימודי UX UI מתחלקים בעצם לשני תחומים מרכזיים, UI ו – UX .UI כולל את ממשק המשתמש עצמו ואילו UX מתמקד בחווית המשתמש. מדובר בשני שלבים מעט שונים ושווה להתעכב על ההבדלים ביניהם. לימוד UX מתמקד בחוויה של המשתמש ולכן בחלק זה, המשתתפים בקורסים לומדים לא מעט על פסיכולוגיה והתניות קוגניטיביות. חלק זה כולל את תהליך האפיון ומחקר המשתמשים. חשוב בחלק זה להבין מה מניע את המשתמשים השונים ואיך לבצע מחקר משתמשים.
בנוסף, לצד ההיכרות עם תהליך מחקר המשתמשים, חלק זה כולל לרוב גם היבטים קוגניטיביים. אלו כוללים פירוט על המוח, מערכות חישה שונות והקשר בין החושים שלנו והאופן שבו אנחנו משתמשים בתוכנות שונות. החל ממנגנוני קשב ועד האופן בו הקול והראייה שלנו משפיעים על השימוש באפליקציות שונות. לבסוף, לאחר לימוד הליך המחקר והבנת המשתמשים, המשתתפים בקורסים השונים ילמדו כיצד להכין דרישות אפיון ועיצוב.
מסמך הדרישות מהווה חלק משמעותי מהליך העבודה לכל מעצב, ולכן חלק זה חשוב במיוחד. בעצם, היכולת להוציא לפועל את העיצוב תלוי גם במתכנתים, ולכן יצירת מסמך אפיון מובן וברור הוא קריטי להוצאה לפועל של העיצוב עצמו. ברוב הקורסים, חלק זה כולל גם תרגול מעשי משמעותי על תכנות מובילות בתחום.
איך זה נראה בפרקטיקה?
מלבד שלב ה – UX, שלב ה – UI כולל כבר חלקים יותר "מעשיים" הנוגעים ליצירת העיצוב בפועל. בחלק זה, הקורסים כוללים עבודה עם כלי עיצוב ואפיון ויצירת סקיצות למוצרים. חלק מהקורסים יציעו גם מספר התאמות שונות והרחבות. הרחבות אלו כוללות למשל מודולים המתמקדים בעיצוב למובייל לצד העיצוב לאתרים. בנוסף, קורסים רבים יציעו בשלב זה היכרות עם תכנות מובילות בתחום, כגון Elementor, Axure ועוד. בנוסף, ברוב הקורסים, המשתתפים יתנסו בעבודה עם Figma. זהו אחד מכלי העיצוב והאפיון הדיגיטליים המובילים כיום. לכן, חשוב מאוד להתנסות בכלי זה, וכמובן בכלים מתקדמים נוספים. זאת, על מנת שתוכלו להיות מוכנים עד כמה שאפשר לעבודה בפועל בתעשייה.
לבסוף, הקורסים בתחום יציעו לרוב פרויקט גמר. פרויקט זה, המהווה את שלב השיא של הקורס, כולל ביצוע הליך אפיון ועיצוב מתחילתו ועד סופו. התהליך כולל לצד מחקר המשתמשים ותהליך העיצוב, גם היבטים נוספים הקשורים בעיצוב מוצר. בין היתר, קורסים רבים יציעו סדנאות במדידת ביצועים, עבודה עם נתונים, ואף טעימה מניהול מוצר, אחד הממשקים המשמעותיים עם עולם העיצוב.
כמה מרוויחים ב- UX UI?
מעבר לעניין הרב בתפקיד, לימודי UX UI פותחים לכם הזדמנויות מיוחדות באחד התחומים המתגמלים ביותר בהייטק מבחינת השכר. כמעצבי UI/UX תוכלו לצפות להכנסה חודשית טובה כבר בתחילת הקריירה, וככל שתצברו ניסיון מקצועי ומוניטין סביר להניח שהשכר שלכם ימשיך ויעלה בהדרגה. אם כסף ותגמול הולם על עבודתכם חשובים לכם,עולם אפיון ועיצוב ממשק המשתמש יכול להציע לכם הזדמנות פז לבניית קריירה מצליחה בנוסף לסיפוק המקצועי.
צפו בטבלת שכר לתפקידי UX UI נפוצים, לפי שנות ניסיון:
תפקיד | 0-2 שנות ניסיון (₪) | 3-5 שנות ניסיון (₪) | 6+ שנות ניסיון (₪) | תפקידי ניהול (₪) |
---|---|---|---|---|
מעצב.ת UX/UI | 10,000 – 13,000 | 13,000 – 17,000 | 17,000 – 20,000 | 25,000+ |
מעצב.ת מוצר | 14,394 – 18,033 | 21,346 – 25,799 | 25,686 – 30,398 | משתנה לפי החברה |
חוקר.ת UX | 13,216 – N/A | 22,262 – 28,000 | 29,300 – 33,042 | משתנה לפי החברה |
>> לקריאה נוספת – כמה תוכלו להרוויח בתפקידי UX UI >>
באילו תפקידים אפשר להשתלב בסיום הקורס?
לאחר הקורסים השונים, ניתן לרוב להשתלב במספר תפקידים שונים. שניים מהתפקידים המרכזיים הם מאפייני חווית משתמש ומעצבי UX UI.
כמו כן, ניתן להשתלב גם במספר ארגונים שונים, שלכל אחד מהם יש מאפיינים שונים, יתרונות וחסרונות. בין היתר תוכלו להשתלב במשרות עיצוב בחברת מוצר גדולה, בסטארטאפ קטן, או בחברת פרוייקטים. לכל תפקיד וארגון כזה יש יתרונות וחסרונות, בהתאם למה שמתאים לכם.