מה זה SOC ואיך תוכלו להשתלב בתפקיד?

הכירו את נקודת הכניסה שלכם לקריירה מתגמלת בסייבר ואבטחת מידע!

בשנת 2017, האקרים רוסים הצליחו להחדיר תוכנה זדונית למערכות המחשוב של חברת הספנות הגדולה בעולם. תוך כמה דקות אותה תוכנת כופר התפשטה לעשרות מחשבים ברחבי העולם, והתחילה לשבש מערכות קריטיות של הזמנות ותפעול. התקפת הסייבר הזאת יצרה הפסד מוערך של 300 מליון דולר, ולקח כמה ימים עד שהצליחו לטפל בבעיה לגמרי. העניין הוא שזה יכל להיות הרבה יותר גרוע… אם לא אנשי ה- SOC של החברה, שמנעו הפסדים של מיליארדים. אז מה זה SOC בדיוק ואיך תוכלו לפתח קריירה בתחום? כל מה שאתם צריכים לדעת במדריך הבא.

מה זה SOC

תוכן עניינים

דמיינו לעצמכם שאתם גיבורי על של העולם הדיגיטלי. כל קליק, כל התראה וכל ניתוח שאתם מבצעים יכול להציל את הארגון מאיומים פוטנציאליים. אלו החיים של מיישם הגנת סייבר, או במילים אחרות – בקר SOC

אם אתם לא עובדים בתחום יש סיכוי שטייטלים כמו אנליסט SOC או בקר SOC לא אומרים לכם הרבה. אבל בעולם של היום הם הגיבורים הפחות מוכרים של עולם הסייבר. והם ממש לא רק מומחים טכנולוגיים, אלא שומרי הסף הדיגיטליים.

אז מה זה SOC ואיך נראית עבודה בתחום? בתור מיישמי הגנת סייבר אתם מתורגלים להיות חלק מרכזי בלוחמה הדיגיטלית. אתם מצוידים בידע ובכלים שיאפשרו לכם לזהות את איומי אבטחת המידע הכי ערמומיים. ממש סוג של "בלשים דיגיטליים". תמיד עומדים על המשמר, ומבטיחים שארגונים יוכלו לפעול ללא חשש ממתקפות סייבר. מניטור נתונים בזמן אמת ועד תגובה לפרצות אבטחה, יש לכם תפקיד מרכזי בהבטחת סביבה דיגיטלית בטוחה. 

והחלק הכי טוב? כל יום הוא אתגר חדש. האופי הדינמי של עולם הסייבר אומר שאתם תמיד לומדים, ונשארים צעד אחד לפני האוייב.

לצפייה בסרטון: מה זה SOC? הכירו את נקודת הכניסה שלכם לעולם הסייבר

ייעוץ לימודים אישי בחינם!

לא בטוחים מה ללמוד? אנחנו פה כדי לעזור לכם להגשים את עצמכם בהייטק (ללא עלות ובלי התחייבות)


מה זה SOC?

SOC אלו ראשי תיבות של Security, Operations, and Compliance. או בעברית: אבטחה, תפעול ותאימות. תחום ה- SOC מתפתח במהירות ועוסק בהיבטים שונים של אבטחה, תפעול תשתית ה-IT של הארגון והתאימות שלו. לאור התדירות ההולכת וגוברת של מתקפות סייבר בעידן המודרני, ארגונים חייבים אבטחה חזקה כדי להגן על המידע הרגיש שלהם. כתוצאה מכך, קיים היצע גדול של קורסי SOC בשוק וקורסי סייבר מקיפים, שנועדו להכין אנשים למלא תפקיד משמעותי בעולם הסייבר ואבטחת המידע, תוך פיתוח אסטרטגיות הגנה עבור ארגונים שונים מפני גורמים זדוניים.

איך זה נראה בעולם האמיתי? 

SOC הוא בעצם מרכז העצבים של מאמצי אבטחת הסייבר בארגון. תחשבו על זה כחדר בקרה שבו צוות מומחים עוקב כל הזמן אחר מסכים, מנתח נתונים ומקבל החלטות מכריעות כדי להגן על הארגון מפני איומים.

נסו לחשוב על אתר איקומרס גדול, לצורך הדוגמה נקרא לו "ShopFast". במהלך מבצע מכירות גדול לרגל החגים, האתר של ShopFast חווה עלייה פתאומית בתנועה. אמנם אלו יכולים להיות לקוחות אמיתיים, אבל העליה גם יכולה להיות בעקבות מתקפת DDoS שמנסה להפיל את האתר. בקרי SOC והאנליסטים ב-ShopFast מזהים במהירות את דפוסי התנועה החריגים, מגלים שאכן שמדובר במתקפה, ונוקטים באמצעים טכנלוגיים כדי למתן אותה. בצורה הזאת הם מבטיח שלקוחות אמיתיים יוכלו להמשיך לקנות ללא הפרעה.

>> רוצה לגלות כמה מרוויחים בתפקיד? לצפייה במשכורות סייבר >>


חשיבות ה- SOC בארגונים 

העידן הדיגיטלי הנגיש את רוב המידע הארגוני ברשת באמצעים טכנולוגיים שונים. זה אמנם מייעל את תהליכי העבודה ויכולות האחסון ושליפת הנתונים, אבל גם חושף ארגונים לאיומי סייבר מוגברים. אפילו עם אמצעי אבטחה מסוימים, כל מערכת מידע של הארגון נמצאת תחת איום מתמיד מהאקרים, תוכנות זדוניות ופושעי סייבר. כדי להקים רשת אבטחה מקיפה המציעה לארגונים הגנה ותחושת ביטחון, חיוני ליישם מדיניות נכונה ונהלי אבטחה מדויקים למניעת אירועי אבטחה מיותרים.

בעולם המקושר של היום, איומי סייבר מתפתחים בקצב חסר תקדים. ממתקפות כופרה (Ransomware) שעלולות לשתק ערים שלמות ועד לפרצות מידע שעלולות לחשוף מידע רגיש של לקוחות, הנוף הדיגיטלי טומן בחובו סכנות שונות.

אולי יעניין אותך: 

רוצים להתחיל קריירה בעולם אבטחת המידע? ריכזנו עבורכם את תכניות הלימוד הפופולריות ביותר בארץ, שיתנו לכם כלים לשלב הבא בקריירה שלכם!

איך נראית מתקפת סייבר?

ב-2013, רשת הקמעונאות הגדולה Target, סבלה מפריצה שבה נגנבו פרטי כרטיסי אשראי ובוצעו חיובים של למעלה מ-40 מיליון לקוחות. ההפרה בוצעה בעקבות גניבה של פרטים מספק צד שלישי. במקרה הזה אנשי ה- SOC לא הצליחו לעקוב אחר דפוסי גישה לרשת כדי לזהות את הפעילויות החריגות, שעלולות לתפוס הפרות כאלה לפני שהן מסלימות.

תרחישים אלו בעולם האמיתי מדגישים את התפקיד הקריטי של SOC בשמירה על הנכסים, המוניטין והפעילות של הארגון. ככל שאיומי הסייבר הופכים מתוחכמים יותר, עולה החשיבות של צוות ומתקן ייעודיים להתמודדות עם אתגרים אלו.

>> לקריאה נוספת – ככה תבחרו קורס סייבר שיקדם אתכם >>


האם כדאי ללמוד SOC?

אם אי פעם חלמתם לעשות שינוי אמיתי בעידן הדיגיטלי, לימודי SOC הם ההזדמנות שלכם. לא רק שתצללו לאחד התחומים המרגשים והמתפתחים ביותר, אלא גם תכינו את עצמכם לעתיד מלא בהזדמנויות.

המצב הוא כזה – העולם הדיגיטלי מתרחב, ואיתו גם האיומים. אבל עם כל אתגר מגיעה הזדמנות. לימודי SOC יאפשרו לכם להציב את עצמכם בחזית הגנת הסייבר. במהלך קורס SOC תרכשו מיומנויות מבוקשות בתעשייה, שיאפשרו לכם להשתלב בתפקיד מעניין בשכר אטרקטיבי. אבל יותר מזה, אתם תהיו חלק מקהילה שמעריכה חדשנות, עבודת צוות, ומעל לכל, הגנה.

תארו לעצמכם את תחושבת הסיפוק שתקבלו מהידיעה שהעבודה שלכם משפיעה ישירות על הבטיחון וההצלחה של אינספור ארגונים. על ידי שיפור האבטחה שלהם, אתם לא רק משפיעים על הכנסות החברה, אתם גם אחראיים על המוניטין שלה ועל מהימנות הארגון.

פרטים על קורס סייבר? + מתנה

הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען


מה לומדים במסגרת קורס SOC

היכרות עם עולם ה- SOC: בבסיסו, SOC הוא פונקציה מרוכזת בתוך הארגון המשלבת אנשים, תהליכים וטכנולוגיה כדי לנטר ולשפר באופן מתמיד את רמת האבטחה של הארגון. זה כולל פעולות מניעה, זיהוי, ניתוח ותגובה לאירועי אבטחת רשת.

תשתית: SOC הוא בעצם מתקן שבו מערכות מידע ארגוניות (אתרים, אפליקציות, מסדי נתונים, מרכזי נתונים, שרתים, רשתות, תחנות עבודה ונקודות קצה אחרות) מנוטרות, נבדקות ומוגנות. הוא פועל כמו מרכז בקרה, אוסף נתונים מכל תשתיות ה-IT של הארגון, כולל רשתות, מכשירים ומדיומים אחרים. ניטור מקיף זה חיוני בעידן של היום של איומים מתקדמים.

היכרות עם בעלי התפקידים השונים: בדרך כלל, חדר SOC כולל מספר עובדים הידועים בתור בקרי SOC (או מיישמי הגנת סייבר) עם רמות שונות של מומחיות (שכבות 1, 2 ו-3). מעבר למיישמי הגנת סייבר ישנם גם מנהלי תגובה לאירועים. צוות ה-SOC מדווח ל-CISO, אשר כפוף למנהל בכיר או ישירות למנכ"ל. צוות SOC מורכב מ- SOC Analyst, מהנדסי אבטחה ומנהלי SOC שהם מקצועני IT ורשתות. הם בדרך כלל מיומנים בהנדסת מחשבים, קריפטוגרפיה, ניהול רשתות או מדעי המחשב ועשויים להחזיק בהסמכות כמו CISSP או GIAC.

מערכות טכנולוגיות: אנשי SOC מסתמכים בדרך כלל על מערכת ניהול מידע ואירועים אבטחה (SIEM) שצוברת ומנהלת נתונים המוזנים אליה ממערכות אבטחה שונות. טכנולוגיית SIEM זו מאפשרת לפקח על הארגון.

תהליכים ונהלים: בתוך ה-SOC, יש תפקידים ותחומי אחריות מוגדרים, כמו גם נהלי ניטור. תהליכים אלו כוללים נהלים עסקיים, טכנולוגיים, תפעוליים ואנליטיים. הם מתארים את הצעדים שיש לנקוט במקרה של התראה או הפרה, כולל תהליכי הסלמה, נהלי דיווח ונהלי תגובה להפרה.

הגנת סייבר בענן: עם עליית מחשוב הענן, ישנה אפשרות להקים מרכז תפעול אבטחה בענן (CloudSOC) כדי לנטר את השימוש בשירותי ענן בארגון או לנתח ולבדוק תשתיות IT באמצעות טכנולוגיות SIEM כדי לספק התראות ופרטים על פעילויות חשודות.

תחומי למידה נוספים: מעבר לתחומים שציינו, הקורס עשוי לגעת גם במוצרים תומכים, מוצרי SIEM, מוצרי בקרת גישה לרשת (NAC), חיישנים, התקנה ותצורה ועוד.

יציאה לקורס SOC או קורס סייבר מקיף, לא רק תצייד אתכם בידע ובכישורים להגנה על נכסים ארגוניים, אלא גם תציב אתכם בחזית אבטחת הסייבר, תחום שהוא יותר ויותר חיוני בעידן הדיגיטלי שלנו. בין אם אתם חובבי טכנולוגיה, אנשי IT, או אנשים ששואפים לעשות הסבה לתחום מתגמל, צלילה לתוך עולם ה- SOC מבטיחה מסע מלא בלמידה וצמיחה.

>> מחפשים קורס סייבר שיכניס אתכם להייטק? צפו בסקירה המקיפה שלנו >>

מאיפה מתחילים?

יש כמה דרכים פופולריות לרכוש מיומנויות שיאפשרו לכם להפוך לאנשי סייבר ולהשתלב בתעשייה:

  1. ללמוד בצורה עצמאית ממקורות חינמיים וקורסי אונליין שונים
  2. לקחת קורס SOC ממוקד
  3. להרשם לקורס סייבר מקיף שמסגרתו תלמדו מיומנויות רלוונטיות לתפקיד ה- SOC. ומעבר לכך, תרכשו כישורים מבוקשים שרלוונטיים למציאת משרה ראשונה בעולם הסייבר, גם בתפקידים אחרים.

מחפשים קורס הכשרה שיכין אתכם לקריירה באבטחת מידע וסייבר? השאירו פרטים בטופס ונעזור לכם למצוא תכנית שתפורה עליכם!

פרטים על קורס סייבר? + מתנה

הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען

רוצה פרטים על קורס סייבר

תנאי קבלה, מועד פתיחה, מחיר, תנאי תשלום ועוד.

לאחר השליחה חכו מספר שניות שהעמוד הבא יטען