איך להתכונן לראיון עבודה בזום? | 5 טיפים מנצחים לראיונות מרחוק

ראיון עבודה בזום

מתחברים לקונספט של ראיון עבודה בזום? כמו שזה נראה, ראיונות מרחוק הולכים להישאר איתנו הרבה אחרי הקורונה. במאמר הזה אעבור על 5 טיפים חשובים לראיונות קוד מרחוק בתקווה שזה יעזור לכם להגיע מוכנים לראיון הבא שלכם.

תוכן עניינים


יצא לי לאחרונה לערוך שני ראיונות שונים דרך הזום בהם החיבור של המועמד לאינטרנט התנתק לפרקים. תאמינו לי, אין דבר שיותר מוציא מריכוז מאשר עצירה כזאת באמצע הראיון. ואני מדבר על שני הצדדים כמובן (המראיין והמועמד).

בסוף, ההתעסקות הנוספת של "להתחבר מחדש" פשוט גונבת זמן יקר מהמרואיין. וחבל שכך, כי זה זמן שבו הוא היה יכול להוכיח את עצמו. 

תחשבו על זה שניה, ברוב המקרים אי אפשר להאריך את זמן הראיון. האמת הפשוטה היא שכל דקה שנשרפת על דברים שלא קשורים לראיון, זו דקה אחת פחות שהיתה יכולה ללכת לטובת המועמד/ת. זאת אומרת, זמן נוסף שהיה יכול ללכת לטובת הרחבת הפתרון, לחשוב על מקרי קצה, למצוא באגים ועוד. 

סביר להניח שגם אחרי הקורונה חלק ניכר מהראיונות יתבצעו מרחוק דרך הזום, ולא פנים מול פנים. לכן, הנקודות שאני הולך לדבר עליהן חשובות יותר מאי פעם. ואגב, הנקודות האלה רלוונטיות לא רק למועמדים אלא גם למראיינים. בואו נתחיל.

לצפייה בסרטון – 5 טיפים לראיון קוד בזום:

#1 – וודאו שהאינטרנט עובד כמו שצריך

 הדבר הראשון והכי חשוב: וודאו שהחיבור שלכם לאינטרנט יציב ומספיק מהיר כדי להתמודד עם שיחת וידאו. מעבר לזה, חשוב שה- latency (זמן השהייה) של החיבור יהיה כמה שיותר נמוך כדי למנוע באפרינג (buffering). 

מומלץ לערוך מבחן מהירות גלישה לפני על מנת לוודא את מצבכם.

#2 – הקפידו על תאורה נכונה

לא מזמן יצא לי לראיין מועמד שישב בחדר חשוך בגלל בעיות חשמל. המועמד היה בחו״ל ולא הצליח למצוא פתרון טוב יותר.

זה אולי נשמע כמו משהו שטותי, אבל היה כל כך חשוך עד כדי כך שבקושי הצלחתי לראות את תווי הפנים שלו. סה"כ לא כיף לשני הצדדים. נכון, אולי זה מקרה קיצון, אבל בכל זאת – חשוב ששני הצדדים יוכלו לראות אחד את השני. 

#3 – דאגו שיהיה לכם נח

בתור מרואיינים, ככל שתרגישו יותר נח בסביבה שלכם, גם הביצועים שלכם יהיו בהתאם. לכן, לפני הראיון שימו לב שאתם יושבים על כיסא נוח, שיש לכם כוס תה או משקה אהוב לידכם למקרה שהגרון עומד להתייבש. וכמובן דאגו שתהיה טמפרטורה סבירה בחדר, ולכל דבר אחר שיכול לעזור לכם להרגיש קצת יותר נינוחים במהלך הראיון. 

#4 – מזערו הסחות דעת

בסוף, האינטרס של המרואיין הוא להיות כמה שיותר מרוכז בראיון. לפעמים יש מקרים מיוחדים – בידודים, ילדים בבית וכאלה… אבל אם אפשר למנוע הסחות, אז עדיף. שימו את הטלפון בצד (ועל שקט), ואם יש לכם אפשרות לבצע את הראיון בחדר נפרד בכלל מעולה.

 #5 – תהיו שקופים

ומה עושים אם אי אפשר למנוע הסחות דעת? 

נניח שאתם הורים והילד בדיוק חולה. אם זה המצב, כדאי מאוד שתעדכנו את המראיין בתחילת הראיון.  

זכרו – כולנו בני אדם, כולנו מבינים את האילוצים. עדכון כזה חושף את המראיין לצד האנושי של המועמד, מראה תושיה, וגם תורם באופן כללי לשקיפות בין הצדדים.

לסיכום, ראיון זה דבר מלחיץ, אז כשמדובר בראיון עבודה בזום – ההצעה שלי היא שקודם כל תדאגו לכל הדברים שנמצאים בשליטה שלכם ושיעזרו לכם להגיע לראיון קצת יותר נינוחים. 

מקווה שהטיפים שנתתי יעזרו בפעם הבאה שיהיה לכם ראיון בזום. בהצלחה!

לקריאה נוספת:

המאמר עזר לך? כאן משתפים >>

רוצה להישאר בלופ?

טיפים לפיתוח קריירה, מדריכים ועדכונים שהייטקיסטים אוהבים – אצלך במייל!

*מבטיחים לא לחפור:)