כך תזניקו את הקריירה שלכם בעולם ה- QA | אמיר קליפר (חלק #2)

פודקאסט אמיר קליפר #2

האזינו ל- ENTRY LEVEL איפה שתבחרו:

בדיקות תוכנה זה יותר מסתם איתור באגים או כתיבת סקריפטים. עבודה ב- QA תדרוש מכם כישורים טכניים בנוסף למיומניות רכות, אך מי שמתאים לתחום יכול להרוויח קריירה מתגמלת בתחום מרתק! 

בפרק הזה אירחנו את אמיר קליפר, מומחה בדיקות תוכנה בעל 20 שנות ניסיון בהקמת וניהול צוותים, ראשי צוותים ומחלקות QA במגוון טכנולוגיות. כיום אמיר מתמחה בהכנה מקצועית של בודקי תוכנה בכל הדרגים לראיונות עבודה, והפעם הוא שיתף אותנו בכמה טיפים חשובים למי שרוצה להכנס לתחום.

תוכן עניינים

 

לצפייה בפרק המלא:

 

באיזה קורס QA כדאי לבחור אם אני רוצה להשתלב בתעשייה? 

יש בשוק קורסים ארוכים, קורסים קצרים וכל מה שבינהם. וכמובן, חלוקה לידני, ידני ואוטומציה וכו'. בסופו של דבר, כל אחד ילך על מה שהוא חושב לנכון, אבל אני לא מאמין בקיצורי דרך, ולכן אני בעד קורס ארוך. יחד עם זאת, צריכים להבין שקורס ארוך זה לא הבטחה לכלום. אפשר לעשות קורס ארוך , לשלם 20 אלף שקל ולאחר מכן לא למצוא עבודה. מצד שני, אפשר לעשות "קורס QA אקספרס" של 20 שעות בדיקות תוכנה, ואם יש לך את תכונות האופי ההתאמה ותלמד עוד קצת לבד, אתה בהחלט יכול להצליח להשתלב בתעשייה.

מחפשים קורס QA שיכניס אתכם לתעשייה? צפו בסקירה המקיפה שלנו >> 

[the_ad id="18042"]


אילו כלים וטכנלוגיות צריך ללמוד כדי למצוא עבודה ראשונה בבדיקות תוכנה?

לשלוט ולהכיר את המתודולוגיה זה ה-א׳-ב׳ של התפקיד. מעבר לזה יש דברים שאפשר ללמוד לבד בפן הטכנולוגי וזה אומר קודם כל SQL. שפת SQL לומדים בקורס,  וזה משהו שבוחנים עליו. ב- 80-90 אחוז מהמקרים תצטרכו לדעת לכתוב שאילתות SQL. בגדול, זה סינטקס שלומדים בעל פה אז צריך להכיר אותו. מעבר לכך יש מקומות שמלמדים להכיר את מערכת ההפעלה לינוקס או יוניקס. כמובן, גם אפשר לקחת קורסים ב- Udemy או Coursera (בסדר גודל של 50-70 שקלים) וככה לסגור את הפינה הזאת. הדבר הטכנולוגי השלישי שאני מציע ללמוד הוא היכרות עם כלים כמו Devtools או Fiddler Wireshark.

אמיר קליפר עבודה ב QA

אמיר קליפר הוא דירקטור QA עם יותר מ- 20 שנות ניסיון בגיוס וניהול מצטבר של מאות בודקי תוכנה, ראשי צוותים ומנהלי בדיקות תוכנה. 

יש לך דגשים מיוחדים לקורות חיים של בודק תוכנה? 

אנשים ששולחים קורות חיים ולא חוזרים אליהם, זה לא בגלל חוסר הניסיון שלהם. מחפשים גם בוגרי קורסים בתעשייה. הסיבה היא בגלל שקורות החיים שלהם משדרים בן אדם שלא מתאים. ה"לא מתאים" יכול להיות בהקשר של הבאגים (שגיאות כתיב ודברים שלא מתאימים לאופי של בודקי-תוכנה). אך מעבר לכך, הבעיה גם יכולה להיות בהקשר של התכנים שאתם מכניסים.  זאת אומרת, יש פה עניין של עיקר ותפל, ואם אתה אחרי הסבה מקצועית וב-15 שנה האחרונות עבדת בתור איש מכירות ו-50% מהקורות חיים שלך מתעסקים בניסיון שלך בתור איש מכירות זה לא מעניין.  אני רוצה שתשכנע אותי שאתה מתאים להיות בודק תוכנה טוב.

התפקיד היחיד של קורות החיים זה להכניס אותך לראיון עבודה, אך אנשים תולים הרבה פעמים את את האגו במסמך הזה. צריך להבין שאת הצד השני שלא מכיר אותך זה פשוט לא מעניין. הוא מסתכל על מסמך כדי להחליט אם הוא מזמין אותך לראיון ואם זה לא משהו שמוסיף עדיף להוריד אותו. בסוף, קו"ח זה מסמך שיווקי.

האם בדיקות ידניות הולכות למות? הכל הולך לכיוון של אוטומציה? 

אני התחלתי אי שם ב- 1998-1999. בתקופה הזאת כתבתי אוטומציה ב-WinRunner, ובזמנו שדיברנו על זה אמרו לנו שתוך 5 שנים הכל אוטומציה, ולא יהיה צורך בבדיקות ידניות. שים לב – אני מדבר איתך על שנת 99 באלף הקודם! אני יכול להגיד לך היום בהסתכלות לאחור – לא השתנה כלום.  מי שקורא את מסמך האפיון ומנתח אותו זה הבודק הידני, מי שגוזר ממנו תכניות בדיקה זה הבודק הידני, מי שמתכנן את הבדיקות זה הבודק הידני, מי שמתעד את הבאגים ורודף אחרי המפתח זה הבודק הידני, מי שמעלה הצעות לשיפור זה הידני וכו'. זאת אומרת, כדי להגיע למצב שאוטומציה תוכל לעשות את זה אנחנו צריכים בינה מלאכותית הרבה יותר חזקה ממה שקיימת היום בשוק.

[the_ad id="18042"]

אם מישהו שרוצה להעזר בך איך משיגים אותך?

קודם כל אפשר לפנות אלי בלינקדאין. מעבר לכך מוזמנים לעקוב אחרי דף הפייסבוק שלי. אני מעלה שם טיפים וסימולציות מקצועיות לבודקי תוכנה שמחפשים עבודה. וכמובן, אם תכתבו את "אמיר קליפר" בגוגל תמצאו את כל המקורות האלו די בקלות

שלחו את המאמר לחבר/ה >>>

רוצים לקבל עדכון כשעולה פרק חדש?