רוצים לפתח קריירה בתחום הסייבר? שניה לפני שאתם נרשמים ללימודי אבטחת מידע תקראו את המאמר הזה!
אם אתם מתכננים להשתלב בהייטק בתור לאנשי סייבר חשוב שתרכשו מיומנויות שבאמת יקדמו אתכם לעבר המטרה, אחרת סתם תשרפו כסף על קורסים שלא יקדמו אתכם. השאלה היא: איזה קורס אבטחת מידע כדאי לקחת כדי להשתלב בתפקידי סייבר? במאמר זה נעבור על השיקולים העיקריים שיעזרו לכם לבחור תכנית לימודים שתכניס אתכם לעולם אבטחת המידע!
תוכן עניינים
איך נראית קריירה במערך סייבר? הגיע הזמן לגלות
נתחיל מהמובן מאליו – לאיזה תפקיד אתם מכוונים? אם אתם לא בטוחים איך נראית עבודה באבטחת מידע, חשוב שתבינו שישנם לא מעט תפקידים בעולם הסייבר, ויום העבודה שלכם יראה אחרת לחלוטין בהתאם לתפקיד אותו תבצעו. סדר יום של בקר SOC לא ייראה כמו סדר היום של חוקר סייבר, שכן מדובר בשני תפקידים שונים לחלוטין, עם הגדרות תפקיד שונות לחלוטין ומאפיינים אחרים.
אם אתם לא בטוחים למה זה משנה תחשבו על השוני בשעות העבודה המשתנות בין התפקידים. בחלק מתפקידי הסייבר נהוג לעבוד בשעות עבודה משרדיות רגילות (כמו תחומים אחרים בהייטק), אבל יש גם תפקידים שבהם עובדים במשמרות מסביב לשעון. כך בתפקיד כמו SOC למשל, בדרך כלל עובדים במשמרות מסביב לשעון. וזה רק הבדל אחד.
בכל התפקידים השונים בעולם אבטחת המידע אתם תהיו אחראיים על נושא אבטחת המידע בחברה מפרספקטיבות שונות, ותספקו מענה לניסיונות פריצה שונים במערכת. הפעילות שלכם יכולה להשתנות מניטור פריצות בזמן אמת, לנטרול פריצות, לאיתור של "פרצות בגדר" במטרה למנוע פריצות בעתיד, ועד לחיזוק המערך הטכנולוגי וההגנתי של החברה במטרה למנוע מתקפות מצד האקרים ערמומיים.
>> לפרטים על קורסי סייבר מומלצים – לחצו כאן >>
פרטים על קורס סייבר? + מתנה
הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*
איזה תפקיד בעולם הסייבר מתאים לך?
כמו שכבר אמרנו – סדר היום שלכם בתור אנשי אבטחת מידע משתנה ממקצוע למקצוע, ורגע לפני שנרשמים ללימודי אבטחת מידע, כדאי שתבינו באיזה מקצוע אתם רוצים להתמחות.
אז אילו מקצועות מתאימים לך ומה זמן ההכשרה לכל מקצוע? הנה כמה ממקצועות הסייבר שתמצאו בכל חברה הייטק נחשקת:
בקר SOC/IR – אנשי הבקרה שאחראים על ניטור ותגובה לאירועים. מתאים במיוחד למתחילים ללא ניסיון קודם. ההכשרה לרוב לוקחת כשלושה חודשים ועד לשנה וחצי, תלוי מוסד לימודים.
מומחה בדיקות חדירות- CSPT) Cyber Security Penetration Tester): רוצים להיות ה – מומחים להאקינג בחברה בה תעבדו? אז התפקיד הבא בדיוק בשבילכם. ההכשרה לרוב לוקחת כארבעה חודשים ועד לשנה וחצי, תלוי מוסד לימודים.
מנהל טכנולוגיות הגנת סייבר – (CSP): האדם שמיישם את המתודולוגיות ואת מערכי ההגנה במערכת החברה ודואג ליישומן באופן מלא. אורך הקורס כשישה חודשים ועד לשנה וחצי, תלוי מוסד לימודים. קורס CSP מיועד למתקדמים, בעלי רקע בניהול רשתות ותקשורת.
מומחה טכנולוגיות הגנת סייבר – (CSTP): האדם שאחראי על כל מערך הסייבר בחברה. לרוב אחראי על בקרי SOC/IR, ומתפעל את כל המערך מלמעלה. לבעלי רקע בניהול רשתות ותקשורת, אורך הקורס הוא לרוב כשישה חודשים ועד לשנה וחצי, תלוי מוסד לימודים.קורס זה מיועד למתקדמים, ודורש רקע בנושאים שונים כגון רשתות תקשורת, לינוקס, נסיון במערכות מידע, פיתוח תוכנה והכרת סיסטם.
מומחה מתודולוגיות הגנת סייבר – (CSMP): האדם שמכיר כל פרט ופרט בשיטות העבודה בסייבר, ודואג שכלל המערך פועל לפני התקנות הלאומיות והבין – לאומיות. אורך הקורס – כשלושה חודשים ועד לשנה וחצי, תלוי מוסד לימודים. קורסי CSMP מיועדים למתקדמים, עם רקע בתקשורת, לינוקס או נסיון במערכות מידע או פיתוח, הכרת סיסטם.
>> רוצה לגלות מה תהיה המשכורת שלך לאחר הקורס? לצפייה במשכורות סייבר לפי תפקיד >>
איך אתם לומדים הכי טוב? אונליין, זום או פרונטלי
שיקול נוסף בבחירת קורס סייבר הוא סוג הלמידה שנוחה לכם. האם יש לכם את המשמעת העצמית הדרושה על מנת ללמוד לבד? האם אתם מעדיפים למידה בזום בלי יותר מידי רעשי רקע? או האם אתם מעדיפים למידה פרונטלית שבה תוכלו לפגוש את הקולגות שלכם לעתיד? אם אתם לא בטוחים הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון לגבי כל אחת מהדרכים.
לימודי אבטחת מידע אונליין – יתרונות וחסרונות
אם אתם מעדיפים ללמוד בקצב שלכם, בזמן שלכם, ואתם מרגישים שיש לכם משמעת עצמית מאוד גבוהה כדי ללמוד סייבר לבד – קורס אונליין הוא ככל הנראה הבחירה הטבעית ביותר עבורכם. בקורס אונליין תוכלו לבחור מתי ואיך ללמוד, וקצב התקדמות בקורס תלוי כולו בכם. היתרון הוא שקיימים קורסי אונליין זולים משמעותית לעומת אחרים, ובעולם ההייטק למידה עצמאית היא חשובה ואפילו קריטית. יחד עם זאת, חשוב לשקול אם אכן יש לכם את היכולת והסיבולת לעמוד בלמידה שהיא 100% עליכם, ולרוב מצריכה אנגלית ברמה גבוהה.
קורס אבטחת מידע בזום – ללמוד מרחוק את כל מה שצריך לדעת
אופציה נוספת עבור לימודי סייבר היא למידה בזום, או במילים אחרות – למידה מרחוק. כאן, תקבלו את כל היתרונות בלמידה בקורס סייבר – מהנוחות של הבית האישי שלך. מה צריך כדי ללמוד בזום? סביבת עבודה שקטה ונוחה, ואינטרנט ביתי. זה הכל! מה שכן, הסיכוי להקים קבוצת למידה ולייצר קשרים איכותיים תוך כדי הקורס פוחתת משמעותית. והזכרנו את העובדה שלהתרכז דרך זום היא לא לכל אחד? כדאי לחשוב מראש אם יש לך את המשמעת העצמית ללמידה אינדיבידואלית מסוג זה שאמנם קצת יותר רצינית מזו של למידה אונליין, אך עדיין מצריכה יותר השקעה עצמית לעומת למידה פרונטלית.
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:
למידה פרונטלית – קורס אבטחת מידע
ככל הנראה הלמידה המקיפה ביותר והנוחה ביותר, המוכרת והעוטפת, אך גם זו שמצריכה הכי הרבה זמן (רק הנסיעות הן לרוב תוספת של שעה לכל כיוון). למידה פרונטלית מציעה מגוון רחב יותר של הסמכות שונות בתחום הסייבר, ביניהן תעודות הכשרה ממשלתיות ובינ"ל, הכל בהתאם למוסד בו בחרת ללמוד. בלמידה פרונטלית תהיה לכם הזדמנות להתחבר לכמה מהמרצים הטובים ביותר בשוק, לפגוש קולגות לעתיד שיכולים לעזור לכם במידת הצורך, ליצור קשרים חשובים ולהקים קבוצות למידה ובעיקר תמיכה, שיוכלו לעזור לכם לשרוד את הקורס בשלום וגם להחכים קצת יותר מהפאנל שיצרתם.
כדי לבחור את הקורס המתאים ביותר עבורך – היינו ממליצים לבדוק…
במהלך המאמר ניסינו לספק תשובות שיעזרו לך לקבל החלטה מושכלת באשר לבחירה של קורס סייבר, אבל כמובן שכאן השאלות רק מתחילות, וכדאי להמשיך ולחקור באופן עצמאי כדי לקבל החלטה מושכלת לגבי לימודי אבטחת מידע. מהן השאלות הקשות באמת, שמצריכות חשיבה וסקירה אישית?
- איפה עובדים הבוגרים של הקורסים?
- מי הם המרצים של הקורס? ומה הידע, הניסיון וההכשרה שלהם?
- מהו משך הקורס של מוסד הלימודים?
- אלו תעודות כל מוסד לימודים מציע?
- מהו המוניטין של מוסד הלימודים בשטח?
איך עושים את זה? תתחיל להשחיז את יכולות הסייבר והריגול שלך, וחפש את התלמידים והמרצים בלינקדאין! כדאי ואפילו מומלץ לקבל שיחה מהקורס עצמו, ולבקש להגיע לשיעור ניסיון כדי להרגיש את האווירה בכיתה ולחוות את המרצים ממקור ראשון!
אלו תעודות אקבל בסוף הקורס?
ישנו מגוון רחב של תעודות והסמכות שאותן ניתן לקבל בסוף הקורס, כאשר חלק הן תעודות הסמכה פנימיות מצד מוסד הלימודים, אפילו מגיעות ממשרד העבודה, בעוד שאחרות הן הסמכות מחו"ל בשיתוף פעולה עם מוסד הלימודים. הדבר תלוי כמובן במוסד הלימוד, ובשיטת הלימוד (אונליין, זום או פרונטלי). חלק מההסמכות הן הסמכות ממשלתיות, חלק בינלאומיות, וחלק הן של מוסד הלימודים עצמו. בכל אופן קחו בחשבקון שתעודת ההסמכה לבדה אינה מהווה הבטחה למציאת עבודה.
מה המחיר של קורס אבטחת מידע?
שיקול נוסף וחשוב הוא שאלת מחיר קורס סייבר. גם כאן התשובה לשאלה תלויה במוסד אותו תבחר ללמוד. כמובן שישנם גם מקומות שמציעים מלגות. ברוב המקומות ניתן גם להשתמש בפיקדון השחרור מהצבא או לבצע את התשלומים דרך הוראת קבע שאינה תופסת מקום במסגרת האשראי. באופן כללי מחיר קורס אבטחת מידע מקיף נע בין 10-20 אלף ש"ח.
לקריאה נוספת:
- מה זה סייבר ואיך מתחילים לעבוד בזה? | קריירה באבטחת סייבר
- כמה מרוויחים בסייבר? | סקירת משכורות בתפקידי אבטחת מידע
- 7 קורסי סייבר מומלצים שיתנו לכם דריסת רגל בתחום