חשבתם פעם מי אחראי לכל האפליקציות והאתרים שאנחנו משתמשים בהם? מי נמצא מאחורי הקלעים ודואג שהכל יעבוד באופן חלק? בארגונים רבים מי שאחראים לוודא שכל הטכנולוגיה תעבוד בלי בעיות הם אנשי DevOps.
במאמר הזה נסקור 7 תכניות בדרגות קושי שונות בהן תוכלו ללמוד DevOps. נבדוק איזה קורס דבאופס ייתן לכם את התמורה הטובה ביותר לכסף, מה תלמדו בכל תכנית ומה מבדיל בין הקורסים השונים. לסקירה הזאת בחרנו קורסים איכותיים ומקיפים כדי לעזור לכם להבין בדיוק איזה קורס DevOps מומלץ עבור המטרות שלכם. קדימה, בואו נתחיל.
לצפייה בסרטון: מה זה DevOps ולמי מתאים לעבוד בזה?
DevOps הוא תפקיד מורכב, הדורש מיומנות טכנולוגית גבוהה. בעצם, התשתית הטכנולוגית של הארגון מוטלת במידה רבה על כתפיהם של אנשי הדבאופס. בהתאם, מהנדסי DevOps זוכים לתגמול גבוה במיוחד בתעשייה. אפשר להגיע לתחום בשלל דרכים, אחת מהן באמצעות קורס DevOps ייעודי שילמד אתכם כל מה שצריך לדעת בשביל להצליח להשתלב במשרה הראשונה. הנה כמה תכניות לימוד מומלצות.
7 קורסי DevOps מומלצים שיעזרו לכם להיכנס לתחום
#1 - ג'ון ברייס | קורס DevOps Engineer
הקורס של ג'ון ברייס מתמקד בתרגול ובצבירת נסיון. נסיון הוא גם שם המשחק בקורס הזה ולא מדובר בקורס DevOps למתחילים. הקורס שם דגש על אופרציית DevOps בסביבת ענן. לכן, הקורס מראש מיועד לבעלי נסיון ב – IT בסביבות ענן, למפתחים בכירים, ולאנשי תשתיות עם נסיון של לפחות 4 שנים בסביבות ענן. כלומר, נדרש נסיון משמעותי עם עולם התוכנה ועם סביבות פיתוח מתקדמות, כולל עבודה עם Linux.
בהתאם, חלק מהתכנים בקורס מתקדמים יחסית, כולל עבודה עם קונטיינרים, ענן ו – CI/CD. למשל, הקורס כולל תרגול דרך AWS ותרגולים מעשיים ביישום פתרונות DevOps בענן. הקורס עצמו נערך בתל אביב בשעות הבוקר או הערב, והוא כולל 260 שעות. הקורס מועבר על ידי אנשי מקצוע מהתחום במתכונת משולבת פרונטלית או אונליין.
#2 – Devops Experts | קורס DevOps
בקורס של DevOps Experts תרכשו מיומניות הכרחיות להשתלבות בתפקידי DevOps. במילים אחרות, אתם תבינו איך להפוך לאלו שאחראים לתשתית הארגונית של כל המערכות. הקורס מובל על ידי אחד הטכנולוגים הבכירים בישראל, דני גיטלמן. גיטלמן הוא איש סייבר מנוסה עם רקע ב-8200, אמאזון ו – Zoominfo. הקורס שם דגש על תרגולים מעשיים וליווי צמוד, כך שאחרי 15 מפגשים שבועיים של 3 שעות כבר תוכלו לשלוט בכל רזי המקצוע.
הקורס הזה נחשב לקורס DevOps למתחילים אבל הוא כולל לא מעט העמקה ותכנים מתקדמים. למשל, הקורס מתמקד בהיבטים משמעותיים של תפעול מערכות, כולל עבודה עם שרתים ומערכות בענן. הקורס עצמו מתקיים בימי שני בשעות הערב ברמת גן.
#3 – Infinity Labs | DevOps Pro
Infinity Labs R&D היא חברת מחקר ופיתוח מבית Matrix. כחלק משיתוף הפעולה בין החברה ובין מטריקס, הקורס כולל ליווי והדרכה צמודה של מובילים טכנולוגיים מתוך התעשייה. בצורה הזאת, המשתתפים בקורס זוכים ללמוד באופן פרקטי על הכלים והמערכות בהם משתמשים יומיום בתעשייה.
מכיוון שמדובר בתפקיד שדורש מיומנות טכנולוגית יחסית גבוהה, זהו לא קורס DevOps למתחילים בתעשייה או בתוכנה. אחד מתנאי הקבלה הוא נסיון קודם בכתיבת קוד ופיתוח תוכנה, או בתפקידי IT.
כמו כן, הקורס עצמו הוא יחסית תובעני ובמובן הזה הוא מתאים למי שרוצים ומוכנים להיכנס לתפקידים בתחום בסוף הקורס. הקורס נערך במשך 18 שבועות בימים א'-ה' לאורך כל שעות היום.
#4 – INT | קורס DevOps
לימודי DevOps בקורס של INT מיועדים להביא את המשתתפים להשתלבות מהירה בתעשייה עם סיום הקורס. למשל, לצד ההרצאות התיאורטיות מטעם אנשי מקצוע מובילים בתעשייה, התרגול נערך כולו דרך פרוייקטים ובקבוצות קטנות. בנוסף, המשתתפים זוכים לליווי של מרצים ומנטורים המומחים בתחום. לבסוף, הצגת פרויקט הגמר של הקורס נערכת בנוכחות מגייסים והד-האנטרים.
לצד הגישה המעשית, הקורס כולל מיקוד בטכנולוגיות ותחומים הנחשבים כבר היום לדבר הכי חם. לדוגמא, הקורס מספק דגש והתמחות רחבה בתחום הענן, כולל שימוש ותרגול בסביבת AWS הנחשבת כיום לסטנדרט. זאת לצד למידה של SRE, אחד המקצועות הצומחים בתחום. כמו קורסים רבים אחרים ללימודי DevOps, גם הקורס הזה לא מיועד למתחילים. המשתתפים נדרשים לנסיון בתחום התשתיות והפיתוח, המעוניינים לבצע הסבה לתחום ה – DevOps. הקורס כולל סך הכל 334 שעות.
#5 – מכללת סלע | קורס DevOps
קורס DevOps של מכללת סלע מתמקד בהקניית כמה שיותר כלים וידע בתחום. המטרה היא לאפשר למפתחי תוכנה לפתח פרויקט רחב מימדים באופן יעיל ולהכיר כלים מתקדמים בתחום. למשל, הקורס שם דגש על טכנולוגיית GIT כדי לנהל מספר רב של גרסאות לתוכנה. בנוסף, הקורס כולל חשיפה ל – Docker ולעבודה עם קונטיינרים, במטרה להבין היכן כדאי להריץ את התוכנה. בפרט, הקורס כולל מודול ייחודי לעבודה עם Kubernetes, אחד מכלי העבודה היסודיים כיום של אנשי DevOps.
מדובר בקורס דבאופס מתקדם יחסית וגם דרישות הקבלה הן בהתאם. לא מדובר בקורס לכניסה להייטק, אלא בקורס לאנשי IT או פיתוח שכבר מחזיקים בנסיון בתחום ומעוניינים להעמיק את הידע שלהם בתחום. הקורס כולו נערך במשך 5 ימים בשעות הבוקר.
פרטים על קורס DevOps? + מתנה
הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*
#6 – המרכז ללימודי הייטק וסייבר (עם אונ' בר-אילן) | DevSecOps Engineers
קורס DevOps התמחות בטכנולוגיות סייבר וענן. קורס זה משלב בין תחום ה- Security לתחום ה- DevOps, כחלק ממגמה הולכת וגוברת בתהליך הפיתוח עצמו. במקרים רבים, קוד עולה לסביבת הייצור באופן אוטומטי וכבר לא ניתן לוודא את אבטחת המידע רק בשלב הסופי. לכן, כבר בתחילת הדרך חשוב לשלב תהליכי אבטחה וכלים שנועדו למזער סיכונים באופן אוטומטי. קורס זה מועבר על ידי מרצים ותיקים בתחום, באופן שמשלב בפועל בין לימודי אבטחת מידע ולימודי DevOps.
בנוסף, הקורס כולל תכנים מקוריים של אמזון, ותעודה מטעם החברה לצד התעודה מבר אילן. זאת, לצד שעות תרגול רבות ויישום פרוייקטים. קהל היעד הוא בוגרי תארים בתחום ההנדסה, לצד אנשי IT ומקצוענים מהתעשייה. הקורס כולל 350 שעות אקדמיות והוא מתקיים בשעות הבוקר והערב. עלות הקורס היא 15,000 ₪ ועוד 480 ₪ דמי רישום.
#7 – RT-ED | קורס דבאופס ממוקד
קורס DevOps ב- Real Time College נחשב קורס למתחילים. נכון, בעלי נסיון בפיתוח יוכלו לעבור את הקורס בקלות גבוהה יותר, אך לא מדובר באחד מתנאי הקבלה. לכן, הקורס גם מתמקד בהכשרה מקצועית ומעשית לאורך כל שלבי פיתוח של פרויקט. הקורס כולל ליווי מלא לכל אורך הקורס, משלב המיון ועד להכנה לראיונות עבודה. בנוסף המדריכים בקורס מציעים למשתתפים שיעורים פרטיים, כל יום, משעות הבוקר ועד שעות הערב, ללא כל עלות נוספת.
כמו כן, הקורס כולל התמחות מעשית בחטיבת הפיתוח של Real Time Group. ההתמחות כוללת פיתוח פרוייקטים כאיש צוות בחברה, כך שהמשתתפים זוכים לנסיון תעסוקתי וליתרון משמעותי על פני מועמדים אחרים לתפקידים בתעשייה. זאת, לצד מחלקת השמה המסייעת למשתתפים בכתיבת קורות חיים והכנה לראיונות עבודה. הקורסים מועברים באופן היברידי בתל אביב או בחיפה.
*הבהרה: את כל המידע בסקירה זו אספנו ממקורות גלויים באינטרנט, אתרי הקורסים והסילבוס של התכניות השונות.
מה חשוב לדעת לפני שבוחרים קורס סייבר?
אחרי שבדקנו איפה מומלץ ללמוד DevOps, בואו נבין מה עוד חשוב לבדוק לפני שבוחרים תכנית לימוד.
למי מתאים ללמוד DevOps?
אז למי זה מתאים ואיך מגיעים לזה? ברוב הארגונים DevOps לא יהיה תפקיד ראשון, אבל בשנים האחרונות בגלל שהביקוש עולה כל הזמן, יש לפעמים תקנים גם לג'וניורים ואם יש לכם רקע בתפקידי IT ותמיכה, ניהול רשתות, ניסיון בקלאוד או שאתם יודעים לכתוב קוד – בכל המקרים האלה אתם כבר "חצי אנשי דבאופס". מה שאתם צריכים עכשיו זה לרכוש עוד כמה מיומנויות וכלים ואתם בדרך הנכונה להיכנס לתפקיד.
תחום ה- DevOps הופך ליותר ויותר פופולרי. מצד אחד, התחום מבוסס על עקרונות יסוד מעולם הפיתוח. מצד שני, התחום הזה כולל טכנולוגיות וכלים חדשים שנכנסים אליו בקצב מסחרר. לכן, לימודי DevOps מתאימים מאוד לאנשים שכבר צברו נסיון משמעותי בתעשייה, אבל רוצים לעבוד באופן יומיומי עם הכלים והטכנולוגיות הכי מתקדמות.
בנוסף, עבודה עם כלי DevOps מאפשרת לצוותים לעבוד במקביל על התכנון, הפיתוח, הבדיקה ותפעול התוכנה. עם היישום של טכנולוגיות אלו, אנשי פיתוח יכולים לעבוד באופן רציף בין שלבי הפיתוח השונים בלי שום קושי. עבור אנשי DevOps, העבודה כוללת למשל יצירת תשתית תפעולית מתאימה לצרכי החברה שלהם. תשתית כזו יכולה להיות שימוש בשירותי ענן, שהופכים ליותר ויותר פופולריים בשנים האחרונות. במובן הזה, הלימודים מתאימים לאנשים שמחפשים לייעל תהליכים, תוך שמירה על איכות העבודה.
לבסוף, העבודה כוללת פעילות יומיומית מול כלי ניטור ואיסוף מידע ממשתמשים בכל הנוגע לתקלות שונות. זאת, לצד פיתוח כלים אוטומטיים שנועדו לאפשר בדיקות מהירות של הגרסאות האחרונות של התוכנה שעלו לאוויר ויצירת פתרונות אחסון למידע של החברה. לכן קורס דבאופס ועבודה בתחום, מתאימים למי שאוהבים להסתכל על בעיות ואתגרים משלל זוויות וכיוונים.
פרטים על קורס DevOps? + מתנה
הרשמו לקבל מידע על תנאי קבלה, מועד פתיחה, ותנאי תשלום וקבלו מאיתנו שבועיים חינם לקורס תכנות אונליין של קודבוקס*
מה עומד מאחורי מתודולגיית ה- DevOps בחברות הייטק
עד לפני 7-8 שנים לא היה טייטל כזה ביותר מידי חברות. אז איך קרה ש- DevOps הפך לכזה תפקיד מבוקש בתעשייה? גישת דבאופס מתייחסת לשיתוף פעולה בין מפתחי התוכנה (ה – Developrers) ושאר החלקים האופרטיביים בחברה (ה- Operations). או בקיצור Dev-Ops.
הגישה הזאת עוזרת לארגונים להיות יותר גמישים מה שמשפיע על ההצלחה של החברה. כשמדברים על DevOps כתפקיד, הכוונה היא לאנשי מקצוע שתחום האחריות שלהם הוא לשפר את היעילות של הארגון מבחינה טכנולוגית. שזה אומר לעשות דברים כמו אוטומציות לכל מיני תהליכים, ועוד שורה של פעולות שהמטרה שלהם לגרום שכל התהליכים בחברה יעבדו כמה שיותר חלק.
התפקיד דורש לא מעט כישורים כמו ידע ברשתות ובאבטחת מידע, עבודה עם ענן, וכתיבת קוד. אלו גם חלק מהסיבות שהשכר בתפקיד הזה מאוד גבוה. לפי טבלאות שכר אנשי DEVOPS מרוויחים בממוצע 27 אלף ש"ח בחודש!
כמה עולה קורס DevOps?
מחיר קורס DevOps יכול להשתנות באופן משמעותי בין הקורסים השונים. מהסקירה כאן, עולה שמחיר הקורס יכול להגיע ל-15 אלף ₪, אך בוודאי שיכולים להיות קורסים בעלות גבוהה וגם נמוכה יותר. קשה לשים את האצבע על מחיר קורס DevOps קבוע מכיוון שמראש יש לכך המון משתנים. החל מאופן העברת הקורסים (פרונטלי או אונליין), ועד להיקף הקורס ואיכות המרצים. בכל מקרה, לפני שאתם בוחרים קורס DevOps מומלץ להשוות בין הקורסים השונים ולראות שהעלות של הקורס מתאימה לכם.
אילו תחומים תלמדו במסגרת קורס DevOps?
תחום ה- DevOps נחשב לאחד התחומים הכי מורכבים בתעשיית ההייטק. בשנתיים האחרונות, כמות המשרות לאנשי DevOps גדלה באופן משמעותי. אין ספק שזה אחד המקצועות המאתגרים והמתגמלים כיום בשוק העבודה.
כדי להשתלב בתחום, לימודי DevOps כוללים מספר תחומי לימוד מרכזיים:
אחד התחומים המרכזיים הוא עבודה עם כלי CI ו – CD. אלו ראשי התיבות של Continuous Integration / Deployment. ההיכרות עם מתודה זו ועם כלים כמו Jenkins חשובה במיוחד. זאת משום שיותר ויותר חברות בתעשייה עוברות למודל המשלב את סביבת הפיתוח עם סביבת הייצור. במודל הזה, התפקיד של אנשי DevOps ביצירת כלים אוטומטיים וכלי ניטור המאפשרים למוצרים לעבוד באופן חלק הוא קריטי וזה בדיוק מה שתלמדו בחלק הזה.
בנוסף, עבודה כ- DevOps מחייבת היכרות עם הטכנולוגיות החדישות והמתקדמות ביותר בשוק. לכן ברוב הקורסים, חלק משמעותי מהלימוד יוקדש לעבודה בסביבת ענן. שתיים מהטכנולוגיות הבסיסיות בהקשר הזה הן AWS של אמאזון ו – Azure של מיקרוסופט. זהו חלק חשוב במיוחד, מכיוון שבמקומות עבודה רבים ההיכרות עם כלי הענן של אמאזון ומיקרוסופט ועם סביבת הפיתוח בענן נחשבים לדרישות קבלה בסיסיות לכל דבר.
כמו שכבר הבנתם, לא מעט מהקורסים מיועדים לאנשי מקצוע עם נסיון בתחום. נכון, מי שעובד בתעשייה, ובמיוחד בפיתוח, כבר כתב לא מעט שורות קוד. יחד עם זאת, אנשי DevOps נדרשים לשתף פעולה עם מגוון רחב של אנשי צוות, מתחומים שונים. החל מאנשי דאטא, דרך מפתחי Full Stack ועד הגורמים בארגון שאחראים על השרתים. לכן, בלא מעט מהקורסים יציעו לכם הרחבה על שפות תכנות שונות. שתי הרחבות פופולריות הן על לינוקס ושפת פייתון. לינוקס חשובה מאוד לעבודה בסביבת קוד פתוח ו – Python נחשבת כיום לאחת משפות התכנות הפופולריות בתעשייה.
לצד תכנים אלו מרבית הקורסים כוללים גם תכנים מתקדמים יותר ברמה הטכנולוגית. כלים אלו נחשבים למתקדמים טכנולוגית מצד אחד אבל כמעט לבסיסיים עבור אנשי DevOps. בין היתר, קורסים רבים כוללים היכרות והתנסות עם Docker ו – Kubernetes. Docker הוא כלי שנועד לאפשר למפתחים להשתמש בקונטיינרים בקלות, ולייעל את השליחה של אפליקציות בתוך המערכת. Kubernetes היא מערכת משלימה שמטרתה לייעל את הניהול והפריסה של קונטיינרים. זהו אחד הכלים הכי חשובים בארגז הכלים של מפתחי DevOps והשליטה בכלים ובטכנולוגיות אלה היא קריטית לכל מי שרוצה לעבוד בתחום.