יום בחיי מפתח פרונט אנד ומה לעשות כדי להיכנס לתחום

חושבים לעשות הסבה להייטק? מתלבטים לגבי קריירה בתכנות? במאמר הזה אספר איך עברתי מלהיות מנהל של חומוסיה למפתח פרונט אנד בחברת הייטק, אסביר איך נראה יום עבודה שלי, ואתן כמה טיפים למי שרוצה להשתלב בתחום.

נהר שארץ

עד לפני שנה בכלל ניהלתי חומוסיה. אשתי הייתה אז בהריון עם הילד השני, חג סוכות, 3 בלילה , ופתאום נפל לי האסימון – "בואנה… אני צריך לפרנס".

אז חקרתי קצת על תפקידים וניסיתי להבין אילו משרות באמת נדרשות בשוק ואיפה הכי כדאי לעשות הסבה. מהר מאוד הבנתי שמה שמושך אותי הכי הרבה זה פיתוח תוכנה, ושהכי נוח לי ללמוד בקצב שלי ולתרגל כמה שיותר.
היום אני כבר עובד בתור מפתח פרונט אנד ביוטופיה-טק, ושמח לשתף את מה שלמדתי בדרך.

תוכן עניינים

לצפייה בסרטון:


מה עושה מפתח פרונט אנד?

בתור מפתח פרונט אנד אני מתעסק בכל מה שקשור לצד המשתמש. בעצם, כל מה שאתם רואים במסכים שונים של אפליקציות ואתרים: כפתורים, טפסים, אלמנטים מעוצבים – כל זה שייך לפרונט אנד.

[the_ad id="15209"]


אז מה אני עושה בתור מפתח פרונט? בצורה הכי פשוטה, העבודה שלי מתמקדת ב- 3 דברים עיקריים: עיצוב, פונקציונליות וביצועים. הנה הסבר קצר על כל אחד מהם:

1. עיצוב

קודם כל חשוב להבין שעיצוב זה לא רק – "יפה או לא-יפה". עיצוב זה משהו שצריך להתאים למטרה של המוצר.

קחו למשל את העיצוב של גוגל לעומת העיצוב של מיקרוסופט. בגוגל כל הקוים מעוגלים, הרקע לבן ומאוד פשוט והאלמנטים צבעוניים. וזה בכוונה, בגלל שהמוצרים של גוגל פונים לכולם.

לעומת זאת, מיקרוסופט מכוונת הרבה מאמצים כלפי חברות, ולכן העיצובים של מיקרוספט יותר כהים, יותר כחולים, ויש להם פינות חדות (שמשדרות רצינות לעומת פינות עגולות).

אחד מתחומי האחריות שלי בתור מפתח פרונט אנד, הוא ליישם עיצוב שנקבע מראש על ידי המעצבים בחברה,
ובמקרים מסוימים, גם לקבל החלטות לגבי העיצוב של האפליקציה או האתר.

>> רוצים לשמוע על תכנית ההכשרה של פרקטיקום? הצטרפו לוובינר ללא תשלום >>

2. פונקציונליות

פונקציונליות זה כל מה שיש לו אינטראקציה כלשהי עם המשתמש.

תחשבו על ההבדל בין בלוג סטטי שיש בו תוכן כתוב שזהה לכולם (לא משנה מי צופה בו), לעומת אתר של בנק שצריך להגיש רק את הנתונים שלכם – ובעצם כל משתמש רואה מסך אחר שמתאים לפרופיל שלו.

כשאתם עושים LOG-IN באתר מסוים – אתם מתחברים ועוברים לחלק באתר שמשוייך ספציפית אליכם. זה אומר שצריך לדאוג שהסיסמה והפרטים האישיים שלכם לא יופיעו בשום מקום. גם על זה המפתחים עבדו קשה.

[the_ad id="15330"]

3. ביצועים

אחד הדברים החשובים ביותר בתור מפתח תוכנה הוא לאפשר חוויה כמה שיותר נקייה ומיידית למשתמש.

שמשתמש ילחץ ושיהיה כמה שפחות זמן ב"טעינה". שכל הדברים יעלו באופן מידי. זה עיקר המאמץ בשיפור הביצועים של אתרים. כמובן זה גם מתייחס לצד ש"מאחורי הקלעים" – לחסוך במשאבים כמו שטח אחסון, כמות בקשות ועוד.

נגיד שאתם בוואסטסאפ, ואתם עוברים מצ'אט לצא'ט והכל קורה בצורה מיידית בלי זמן טעינה בין לבין. אז תבינו שזה לא טרוויאלי. כנ"ל לגבי טעינה של הודעות ישנות. עצם העובדה שאתם נהנים מחוייה כזאת נקייה זה כי המפתחים השקיעו המון עבודה בביצועים.

>> מחפשים קורס פרונט אנד שיכניס אתכם להייטק? הירשמו לוובינר ללא תשלום >>

איך ידעתי שאני רוצה להיות מפתח פרונט אנד?

עשיתי כמה יחידות בתכנות בתיכון, והתחברתי לזה בזמנו אבל לא המשכתי להתעסק בזה, ומאז הטכנולוגיה השתנתה. אחרי הצבא יצא לי לגעת קצת בויקס ו- WORDPRESS שהן פלטפורמות לבניית אתרים. לא עבדתי אז עם קוד, אבל ההתעסקות הזאת הציתה את הסקרנות אצלי, ועניין אותי לחקור ולגלות מה קורה "מאחורי הקלעים".

ידעתי שיש לי את החיבור הראשוני אבל עדיין לא היה לי ברור איך לעשות את הסוויץ הזה, והבנתי שאני צריך עזרה. חיפשתי תוכנית שאוכל לשלב עם החיים שלי, שהשעות יהיו גמישות ולא בהכרח פרונטלי, והכי חשוב היה לי לתרגל כמה שיותר.

ככה הגעתי ל- Practicum.

[the_ad id="15324"]


אחרי תהליך מיון קצר, התחלתי קורס מבוא ובשונה מלמידה קודמת, במערכת שלהם היה פידבק. הלמידה הרגישה יותר כמו "משחק". באותו רגע נדלקתי והבנתי שאני בדרך הנכונה, ואחרי תקופת הכשרה אינטנסיבית של 11 חודשים, הצלחתי לקחת את הכלים שלמדתי בקורס, והתקבלתי לעבודה ממש בסיום ההכשרה. וכל זה שעדיין עבדתי בחומוסיה וכמובן.. אני אבא ל-2 ילדים אז גם בבית עמוס.

זה די מצחיק, המניע הראשון לעבור תפקיד היה כסף, אבל בזמן קצר יחסית ממש התאהבתי במקצוע הזה. וזה הנס הגדול שה' ארגן לי.

קצת על תכנית ההכשרה של Practicum

  • פרקטיקום היא חברת הכשרות גלובלית שפועלת ב-4 יבשות במדינות כמו ארה"ב, אינדונזיה, מקסיקו ועוד
  • לפני שנתיים החברה הגיעה לישראל והיום הם מציעים 3 מסלולים: דאטה אנליסט, QA ופיתוח פרונטאנד
  • בוגרי התוכנית בארץ עובדים בחברות מובילות כמו ויקס, גוגל, פיוניר ועוד
  • צורת הלימודים מתקיימת בצורה היברידית: למידה בזמן שלכם ומפגשים בעולם האמיתי
חברות ישראליות אליהן התקבלו בוגרי פרקטיקום ב-3 שנים האחרונות
>> רוצים לשמוע על תכנית ההכשרה של פרקטיקום? הצטרפו לוובינר ללא תשלום >>

מה כדאי לכם לעשות אם אתם רוצים להיכנס לתחום התכנות

יש הרבה דברים שהלוואי שהייתי יודע בתחילת התהליך הזה. היום יש לי זכות ליעץ לאנשים שנמצאים איפה שאני הייתי לא כזה מזמן, ואני משתדל לתת טיפים כמה שיותר פרקטיים. אם אתם מתעניינים בפיתוח ורוצים לדעת איך להתחיל לעבוד בזה אני מציע 2 דברים. קודם כל תוודאו שאתם מתחברים לתכנות. אתם לא רוצים להירשם לקורס תכנות ולגלות בסופו שאתם לא נהנים מהתחום הזה בכלל.

כשאני מספר את הסיפור שלי ככה, זה יכול להשמע שהדרך הייתה קלה… אז ממש לא! אין פה קיצורי דרך. הלמידה דרשה ממני לצאת מאזור הנוחות שלי, לוותר על שעות שינה וגם לאחר שהתקבלתי לתפקיד הלמידה לא נפסקת. זאת אומרת – אתם צריכים לאהוב את זה.

העצה השניה שלי – תתלכלכו בידיים. לקרוא זה נהדר, אבל ללמוד תכנות זה כמו ללמוד שפה. חייבים גם ליישם ולתרגל. והמון.

קצת על תכנית ההכשרה שבה למדתי

קורס Frontend Developer נמשך 9 חודשים במהלכו תרכשו כישורים בשפות תכנות שונות שיאפשרו לכם להתמודד עם פרוייקטים בתחום הפיתוח כגון בניית אפליקציות ואתרים. 

מחיר הקורס הוא 3,190‏₪ לחודש במשך 9 חודשים או 24,990₪ בתשלום מראש. בסופו יהיו לכם ביד תיק עבודות עם לפחות 5 פרוייקטים וכישורים שיעזרו לכם להשתלב במשרות שהשכר ההתחלתי הממוצע בהן הוא 15,000₪.


בשיתוף פרקטיקום ישראל:

שלחו את המאמר לחבר/ה >>>

הירשמו לוובינר היכרות חינם של Triple Ten

קבלו הצעה מיוחדת למשתתפי הוובינרים המקוונים בלבד, ולמדו:
השאירו פרטים ונשלח לכם הזמנה למפגש בזום