מה זה QA, למי זה מתאים ואיך מתחילים לעבוד בתחום?

חשבתם פעם על חברת הייטק כמו על מפעל?  אז בדיוק כמו במפעל, גם בחברת הייטק אחד התפקידים הכי חשובים הוא בדיקת האיכות של המוצר, או כמו שזה נקרא בהייטק - Quality Assurance ובקיצור QA. רוצים לדעת בדיוק מה זה QA, איך נראית העבודה בפועל והאם ניתן להתקבל לעבודה ב- QA ללא ניסיון? המאמר הזה בשבילכם.

דברים שכדאי לדעת לפני שנרשמים לקורס QA - צפו >>

רוצה פרטים על קורס QA?

השאירו פרטים ונדאג שיחזרו אליכם עם מידע על מועדי פתיחה, תנאי קבלה, תנאי תשלום ועוד...

תוכן עניינים

חשבתם פעם על חברת הייטק כמו על מפעל?

השוואה קצת מוזרה אמנם אבל במובנים רבים, חברות הייטק הן המפעלים המודרניים של סוף המאה ה-20 והמאה ה-21.

נכון, בין האווירה הצעירה ופינוקים כמו בירות, מקרר גלידות ושעות עבודה גמישות, קשה לחשוב על עובדים בהייטק כעל פועלים במשרד ועל עבודה בהייטק כמו על מפעל עם מכונות.

אבל בסופו של יום, בשני המקרים העיסוק המרכזי הוא פיתוח מוצר שהוקדשו לו שעות רבות של עבודה ומחשבה, עבור צרכני קצה ברחבי העולם.

אז בדיוק כמו במפעל, גם בחברת הייטק אחד התפקידים הכי חשובים הוא בדיקת האיכות של המוצר, או במילים אחרות, QA – בדיקות תוכנה.

מה זה QA בדיוק?

QA הם ראשי התיבות של Quality Assurance (בקרת איכות) והמשמעות בפועל היא בדיוק זו: בדיקת איכות המוצר לפני שהוא יוצא לשוק. במקרה שלנו זו יכולה להיות תוכנה, אפליקציה, אתר אינטרנט או כל יישום אחר.

במסגרת השלבים השונים בפיתוח המוצר, שלב הבדיקות נחשב לרוב לשלב הקובע אם המוצר כבר מוכן לצאת לשוק, במידה ואין בו תקלות מסוגים שונים וחווית המשתמש (UX) היא תקינה.

כלומר, מדובר בשלב קריטי בתהליך פיתוח התוכנה וזו גם אחת הסיבות לכך שהתפקידים בתחום מבוקשים מאוד.

למעשה, כמעט כל חברת הייטק זקוקה לאנשי QA כדי לוודא את תקינות המוצר שהיא מפתחת.

עדיין לא בטוחים איזה קורס QA מתאים לכם? השאירו פרטים ונשלח לכם את המידע שצריך

מה צריך לדעת כדי לעבוד ב- QA?

עבודה ב QA נחשבת אמנם לתחום שדורש פחות ידע ברמת התוכנה ביחס לעבודה של מהנדס או של מפתח תוכנה, אך זה ממש לא אומר שתחום ה- QA לא דורש כישורים ומיומנויות טכניות.

בפועל, בשביל עבודה בבדיקות תוכנה חשוב להבין היבטים אחרים בכל הנוגע לתוכנה עצמה. נכון, QA ידני עדיין נפוץ אך בפועל, תחום ההייטק הולך יותר ויותר לכיוון QA ואוטומציה על חשבון בדיקות תוכנה ידניות. לכן החשיבות של יכולת תכנות, גם מבחינת עבודה ב-QA רק צפויה לגבור עם הזמן.

אילו שפות וטכנולוגיות כדאי לדעת עבור עבודה ב QA?

מתלבטים איזו שפת תכנות כדאי ללמוד אם אתם רוצים לעסוק בבדיקות? פייתון ו– Java הן שפות תכנות פופולריות מאוד ולכן הן אופציות מעולות ללמידה בתור התחלה.

בנוסף, במקרים רבים אתם תעבדו מול מסדי נתונים (Data Base), ולכן יש חשיבות גבוהה במיוחד שתדעו כיצד להתנהל איתם, ושתדעו לעבוד עם דאטה.

כיום, השפות הנפוצות לעבודה עם נתונים הן בעיקר SQL ופייתון, אך עבור חלק מהמשרות ההתחלתיות היכרות טובה עם SQL תספיק לכם.

כלים נוספים שיעזרו לכם לעבוד ב QA

מכיוון שמדובר בתחום רחב יש עוד אינספור תחומי ידע וכלים שיכולים לעזור לכם. למשל, בכל הנוגע לממשקים אינטרנטיים – הבנה של כיצד עובדים ממשקי API, איך מושכים מידע ממערכות שונות וכיצד עובדים עם סוגי קבצים כמו XML ו – JSON, שהם נפוצים במיוחד.

הדבר חשוב בין היתר מכיוון שכיום מערכות רבות מבוססות על עבודה עם ממשקי WEB, כלומר מערכות שפועלות ברשת ולכן חשוב מאוד להבין כיצד עובד הממשק עם מערכות אונליין.

האם QA זה רק עבודה בבדיקות תוכנה?

כן ולא. אין ספק, תחום ה-QA התפתח וצמח מתוך עולם פיתוח התוכנה. אך כמו שתפקיד בודק האיכות שונה בין מפעל לחברת הייטק כך גם כיום, בודקי תוכנה נדרשים להבין בתחומים נוספים מעבר לעולם פיתוח התוכנה. כך למשל, עם העלייה בחשיבות של תחום הסייבר הולכת וגוברת החשיבות של הבנה בתחום זה.

אם אתם מחפשים עבודת QA ללא ניסיון אך אתם כבר מוכיחים ידע והיכרות עם תחום הסייבר, כמו למשל Penetration Testing (בדיקות חדירות), הדבר יקנה לכם נקודות זכות רבות.

איך מתקבלים לעבודה ב QA?

עבודה בבדיקות תוכנה נחשבת לשער כניסה לעולם ההייטק עבור רבים. זאת משום שבמקרים רבים הידע המצופה ממי שמחפשים עבודה ב QA, בין אם הם עוסקים בבדיקות ידניות או בביצוע אוטומציה, הוא לרוב משמעותי פחות מאנשים המתעסקים באלגוריתמים, בפיתוח תוכנה או בממשק שבין התוכנה לשרת ולמערכות התומכות באופרציה של המוצר.

על כן, במקרים מסוימים חברות מפרסמות שהן מחפשות עובדי QA ללא ניסיון, ומאפשרות הכשרה תוך כדי עבודה. אך כמובן, אם תוכלו להגיע לראיונות עבודה אחרי שכבר הפגנתם ידע משמעותי בתוכנות וכלים שיסייעו לכם ביום יום, זה יקנה לכם נקודות זכות רבות.

איך נראית העבודה ביומיום?

אם הגעתם עד לפה אתם כבר בטוח סקרנים לדעת מה זה QA ברמה היומיומית ואיך נראית העבודה בפועל. אז במקרים רבים, העבודה בתחום ה- QA היא המחסום האחרון לפני שחרור המוצר אל העולם.

לכן, בהתאם לניסיון ולרמה שלכם כך גם העבודה אותה תבצעו בפועל היא שונה ומגוונת. ייתכן שבהתחלה תידרשו לעבודה יחסית בסיסית ופשוטה. עבודה כזו יכולה לכלול הסתכלות על התוכנה באופן שטחי, ניתוח באגים ולהבין איפה ישנן תקלות אשר עלולות לגרום למשתמשים וללקוחות לנטוש את המוצר.

משימות כאלו דורשות ירידה לפרטים ותשומת לב לפרטים הקטנים ביותר. אך עם הזמן, הנסיון והידע שתצברו, ייתכן וכבר תידרשו לבדיקות מעמיקות יותר. כך למשל, אם התוכנה מושכת מידע ממקורות מידע נוספים, הציפייה היא שתשלטו בכלי אוטומציה ותדעו לבחון כיצד הידע עובר באופן אוטומטי מתוך מאגר הנתונים אל הממשק של התוכנה. לא פחות חשוב מכך, זה ישפיע גם על תלוש השכר שלכם.

כמה מרוויחים ב-QA?

הגענו לשאלת מיליון הדולר (או קרוב לכך), כמה מרוויחים?

כמו בכל תחום, השכר מושפע ממספר פרמטרים, כגון ותק, תחום עיסוק והידע שיש ברשותכם. באופן כללי, ישנם הפרשים גדולים בין משכורות של בדיקות ידניות לבין QA ואוטומציה.

ההבדלים, בעיקר בשנים הראשונות לעבודה יכולים להיות משמעותיים. אין ספק, בשני המקרים המשכורת תהיה גבוהה מהשכר הממוצע במשק, אבל בתחילת הדרך עבודה בתחום האוטומציה יכולה להיות שווה עד פי שניים מעבודה בתחום הבדיקות הידניות.

טבלאות שכר הייטק - בדיקות תוכנה (QA)

תחום 0-2 שנים 2-3 שנים 4-5 שנים משרות ניהול
QA בודק תוכנה
10-14
14-19
17-22
21-26
ראש צוות QA
18-20
21-25
25-29
27-31
פיתוח אוטומציה
16-19
18-25
26-30
27-33

*טווח משכורות – בדיקות תוכנה באלפי ש"ח

רוצה לגלות כמה מרוויחים בתחומי הייטק אחרים? לצפיה בכל טבלאות השכר

איך תדעו אם זה מתאים לכם?

כמו בכל תחום אחר, הדרך הטובה ביותר להבין אם QA זה בשבילכם היא לצלול למים ולרכוש ידע בתחום. אם אין לכם ידע קודם, ההמלצה שלנו היא שתתחילו מהקורס החינמי של יוני פלנר. הקורס כולל הסבר על מונחים בסיסיים ומתקדמים בעולם הבדיקות והאוטומציה והוא אחלה נקודות פתיחה שתעזור לכם להבין באילו נושאים להתעמק.

כולם כבר התחילו ללמוד עכשיו תורך!

רוצה פרטים על קורס QA?

תנאי קבלה, מועד פתיחה, מחיר, תנאי תשלום ועוד.

שלחו את המאמר לחבר/ה >>>

רוצה פרטים על קורס QA?