עבודה בהייטק – נשמע נוצץ נכון?
המשכורות הגבוהות והתנאים המעולים הפכו את תעשיית ההייטק לאטרקטיבית במיוחד.
בישראל בפרט, תעשיית ההייטק מהווה חלק מרכזי מכלל הפעילות במשק. למעשה, לפי דו"ח של רשות החדשנות, כ- 10% אחוזים מהשכירים בישראל עובדים בהייטק. זה המון.
עבודה בהייטק ללא ניסיון – מה צריך כדי להתקבל למשרה הראשונה?
- האם חייבים לעשות תואר במדעי המחשב או שמספיק קורס או בוטקאמפ תכנות של כמה חודשים?
- יש אפשרות להתקבל לעבודה בהייטק ללא ניסיון רלוונטי ומבלי לרכוש הסמכה כלשהי?
- איך תדעו אילו תפקידים בהייטק בכלל מתאימים לכם?
המטרה במדריך זה היא לענות על כל השאלות הללו, ולעזור לכם להבין מהן האפשרויות העומדות בפניכם כדי שלא תבזבזו כסף וזמן מיותר על קורסים והסמכות שלא בהכרח יקדמו אתכם מבחינה מקצועית.
כל המידע במאמר (ובאתר הזה בכלל) נועד כדי להכיר לכם את עולם ההייטק כפי שהוא באמת, ולספק את כל הידע הנדרש כדי שתוכלו לתכנן קריירה לטווח ארוך. מה שתעשו עם המידע הזה כבר תלוי לגמרי בכם.
תוכן עניינים
למה דווקא עבודה בהייטק?
אם תשאלו הייטקיסטים מה גרם להם לרצות לפתח קריירה בהייטק כנראה שהם יזכירו אחד או יותר מהגורמים הבאים:
1. משכורות גבוהות ותנאים מעולים
שוק ההייטק ידוע בכך שהמשכורות גבוהות בהרבה מהממוצע. מעבר לזה, חברות הייטק רוצות למשוך עובדים טובים ולכן מעמידות סטנדרט גבוה שנועד לגרום לכם להגיע עם חיוך למשרד. הטבות כמו אופציות, קרנות השתלמות, כרטיסי מזון (תן ביס, סיבוס וכו'), חדר כושר במשרד, מקרר ארטיקים, ברז בירה הם רק חלק קטן ממה שחברות הייטק נוהגות להציע לעובדים שלהן.
קורסים מומלצים שיכניסו אותך להייטק!
אספנו בשבילך תכניות לימוד מומלצות בתחומים הכי מבוקשים בתעשייה
2. ביטחון תעסוקתי והרבה אפשרויות קידום
בעקבות התקדמות הטכנולוגיה, חלק גדול מאוד מהמקצועות שאנחנו מכירים כיום יעלמו לחלוטין בשנים הקרובות. קחו למשל את נהגי האוטובוסים – כבר היום קיימת טכנולוגיה המסוגלת להחליף אותם, רכבים אוטונומיים מסוגלים לבצע את המשימה של נהיגה בקו אוטובוס ביעילות ובבטיחות (אפילו יותר מבני אדם). לכן, כבר ברור להרבה אנשים שתוך 10-15 שנים לא בטוח שיהיה מקצוע כזה 'נהג אוטובוס', או אפילו 'נהג'.
לעומת זאת, הייטק בהגדרתו ממוקד בחדשנות ולכן יש המון תפקידים בהייטק שיישארו רלוונטיים גם בעוד 10 ו-20 שנה. אם העולם שלנו הולך לכיוון שבו הטכנולוגיה תחליף בני אדם, תמיד יצטרכו אנשים שימשיכו לעשות בפיתוח פתרונות טכנולוגיים. כמובן, כמו כל תעשייה, הדרישה לתפקידים מסויימים יכולה לעלות או לרדת, אך הצורך לעובדים תמיד קיים ורק גדל משנה לשנה.
3. תעשיית ההייטק משפיעה על החיים של כולנו
מי לא רוצה להרגיש שהוא לוקח חלק במשהו גדול ממנו? ומה יותר גדול מאשר לעמוד בחזית הטכנולוגיה? הרי תעשיית ההייטק אחראית למהפכות ששינו את חיינו מקצה לקצה.
לראות שלעבודה שלכם יש השפעה ברורה ומיידית על החברה בה אתם עובדים זה דבר מדהים שלא קיים בהרבה משרות. יצירת שינוי שהשפיע בצורה חיובית על מקום העבודה שלכם (ועל אנשים מחוץ לארגון שלכם) הוא אחד הדברים המתגמלים ביותר בעבודה.
חברות טכנולוגיה מודרניות עובדות לרוב במודלים "רזים" שבהם לכל עובד יש כמה תחומי אחריות ולכן עבודה בהייטק מאוד מתאימה לאנשים שמחפשים עניין מתמיד ואתגרים חדשים כל הזמן.
האם עבודה בהייטק מתאימה לכם?
השאלה הראשונה שאתם צריכים לשאול את עצמכם לפני שאתם ממשיכים לקרוא היא "האם עבודה בהייטק מתאימה לי?"
בניגוד לתפיסה המקובלת, עבודה בהייטק מורכבת מהרבה תחומים שונים אשר דורשים יכולות מגוונות. לכן, סביר להניח שרובכם תוכלו למצוא תחומים בהייטק שיותר תתחברו אליהם. אפילו אם אתם לא מאוד טכניים.
יחד עם זאת, זיכרו שהדרך אל משרת החלומות שלכם עוד ארוכה ולכן חשוב שתבינו מה באמת מעניין אתכם כדי שתצליחו להתמיד בתהליך הלמידה וההכשרה.
באילו תחומים בהייטק אתם יכולים להשתלב?
באילו תחומים אפשר למצוא עבודה בהייטק ללא ניסיון קודם? כאשר מזכירים עבודה בהייטק במקרים רבים מתכוונים לפיתוח תוכנה באופן כזה או אחר. ואמנם, חלק גדול מהמשרות בהייטק דורשות יכולות טכניות אך יש גם המון תפקידים בהייטק שלא ידרשו מכם לתכנת.
בכל זאת, עבודה בהייטק זה לא רק מקצועות טכניים. התעשייה בארץ מייצרת סביבה משרות במגוון תפקידים בהייטק כמו שיווק ומכירות, משאבי אנוש, אדמיניסטרציה ועוד משרות היקפיות רבות. יחד עם זאת, המיקוד במדריך זה הוא על תפקידים בהייטק הדורשים יכולות טכניות מסוימות (לא בהכרח תכנות). הנה רשימה של תחומים בהייטק שכדאי להכיר:
#1 – פיתוח תוכנה
כשחושבים על הייטק התחום הראשון שקופץ לראש הוא פיתוח תוכנה, אך למרות שמדובר באחד התחומים הנפוצים ביותר בתעשיית ההייטק, לא כולם מבינים את המשמעות שלו. כדי לעשות סדר, חשוב קודם כל להבין ש"פיתוח תוכנה" מתייחס לשורה רחבה מאוד של תפקידים. בעצם, מפתחי תוכנה מתחלקים בתעשייה לקבוצות בהתאם להתמחות הספציפית שלהם.
הנה כמה דוגמאות למשרות נפוצות של מפתחי תוכנה:
- מפתחי Web – מפתחים אתרי אינטרנט ואפליקציות שרצות על גבי דפדפנים שוני
- מפתחי אפליקציות מובייל – מפתחים יישומים המיועדים לשימוש במכשירים ניידים
- פיתוח Back End – אחראים על תכנות "צד השרת". כותבים קוד שמפעיל את הלוגיקה של אתר או תוכנה כלשהי
- Front End – מתכנתים את מה שהמשתמש רואה. משלימים את עבודת הבק-אנד
- Full Stack – שילוב של פרונט אנד ובק אנד
קיימות הרבה מאוד משרות פיתוח בשוק, חלקן דורשות ניסיון ולעיתים אף שילוב ידע של כמה תתי-תחומים.
למרות זאת, ישנן חברות המאפשרות להתקבל לעבודה בהייטק ללא ניסיון קודם בפיתוח, גם בתור ג'וניורים (תפקיד ראשון בתחום). לא מדובר על המון משרות, אך עדיין יש הזדמנויות שיאפשרו לכם לצבור ניסיון ולהמשיך להתקדם בתחום.
>>לקריאה נוספת: 7 בוטקאמפים שיכניסו אתכם לתפקידי פיתוח תוכנה >>
#2 – אבטחת מידע וסייבר
חברות מוכרות כמו צ'קפוינט, סייברארק, פאלו אלטו ועוד הפכו את ישראל למעצמה עולמית בתחום הסייבר. בהתאם, יש המון חברות אבטחת מידע ישראליות וגלובליות שמחזיקות מרכזי מחקר ופיתוח בארץ ומעסיקות אלפי עובדים.
ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, ישנם יותר ויותר מכשירים המחוברים לרשת האינטרנט ובהתאמה גדלים גם הסיכונים. בכל יום מתרחשות גניבות מידע בסדר גודל של מיליוני דולרים והצורך במומחי אבטחת מידע רק גובר.
תחום הסייבר כולל תפקידים הדורשים ניסיון רב בתעשיית ההייטק כמו פיתוח תוכנה או דאטה. יחד עם זאת, קיימים גם הרבה תפקידים למתחילים בתחום שאינם דורשים ניסיון כלל, אלא רק הסמכה ספציפית.
#3 – תשתיות, תקשורת וסיסטם
תקשורת נתונים היא חלק קריטי מכל ארגון. מנהלי רשת, מנהלי מערכת ועובדי תמיכה טכנית הם רק חלק מבעלי התפקידים אשר אחראים לניהול היומיומי של רשתות תקשורת ותשתיות בארגונים. עובדים בתחומים אלו מארגנים, מתקינים ותומכים במערכות המחשוב של הארגון, כולל הרשת האזורית (LAN), רשת ה- WAN ורשתות תקשורת אחרות.
תחום זה כולל מספר תפקידים בהייטק שנחשבים פופולריים במיוחד למתחלים. למשל – ניהול רשתות, ניהול מערכת (System Administrator), אנשי סיסטם, טכנאים ועוד (חלק מהתפקידים שהזכרנו מתייחסים למשרות דומות).
* עבודה בתחום התקשורת תדרוש לעיתים קרובות הסמכה במערכות ספציפיות של חברות גדולות כמו VMware, RedHat.
#4 – דאטה ובסיסי נתונים
המשאב היקר ביותר של ארגונים מודרניים הוא מידע, או דאטה (Data). ההצלחה המטורפת של חברות כמו אמזון, גוגל ופייסבוק נובעת מהיכולת שלהן לאסוף נתונים על משתמשים, וחשוב מכך – לנתח את אותם נתונים ולפתח פתרונות בעקבות הידע שצברו.
מכיוון שארגונים היום מבינים את החשיבות העצומה של איסוף וניהול דאטה, ישנו היצע גדול של תפקידים בתחום החל מתפקידים התחלתיות ועד למשרות הדורשות מספר תארים כמו מדעני נתונים (Data scientists).
במה עובדים?
- DBA) Database Administrator) – אחראים על ניהול, אחזקה וגיבוי המידע המעובד במערכות ה- IT של הארגון.
- Data/BIG DATA analyst – מנתחים נתונים ומסיקים מסקנות לגבי טרנדים ומגמות.
- Data scientist – מומחים בניתוח דאטה, בדר"כ יהיו בעלי יכולות מתמטיות חזקות, מידול וכתיבת קוד.
- Business Intelligence – בינה עסקית או BI מתייחסת לתחום רחב שמטרתו הנגשת נתונים על מנת להפיק תובנות עסקיות מהם וכלל תפקידים כמו מפתחי BI, אנליסטים ועוד.
מעבר להיצע גדול של משרות התחלתיות (ג'וניור), עבודה בתחום הדאטה מהווה בסיס טוב לקריירה בתחומים טכנולוגיים מתקדמים כמו ה- AI (אינטליגנציה מלאכותית) המסמל את השלב הבא בטכנולוגיה וצפוי לשנות תעשיות רבות בשנים הקרובות. ידע וניסיון בתחום הדאטה בהחלט יספק לכם את בסיס הידע על גביו תוכלו להשתדרג וללמוד יכולות חדשות בתחומים מתקדמים כמו AI.
#5 – דיגיטל ועיצוב
חלק גדול מתחום ההייטק בכלל שייך לעולם השיווק והפרסום ונקרא באופן כללי "דיגיטל".
אם בעבר אנשים פרסמו את העסקים שלהם בעיתון, בטלוויזיה ובמודעות רחוב, כיום הרוב המוחלט של השיווק נעשה בעולם הדיגיטלי. מסיבה זו, אנחנו רואים צמיחה מתמדת בחברות אשר מספקות שירותי דיגיטל, ופרילנסרים בתחום באופן מתמיד.
השימוש הגובר בטכנולוגיה מאפשר לנו כיום להגיע לכל לקוח רלוונטי, וחשוב מכך – לא לבזבז משאבים מיותרים, ולכן עסקים רבים כיום העבירו את כל פעילות השיווק שלהם לדיגיטל. מכיוון שעסקים תמיד יצטרכו לשווק את עצמם, התחום הזה לא יעלם לשום מקום.
מעבר לכך – מקצועות הדיגיטל נפוצים במיוחד בייחוד בישראל (ניחשתם נכון… ישראל היא מעצמת דיגיטל לא קטנה).
באילו משרות עובדים?
משרות הדיגיטל כוללת תחומים כמו SEO (קידום אתרים אורגני), עיצוב UX UI ניהול קמפיינים ממומנים (פרסום) בפייסבוק וגוגל, כתיבת תוכן לרשתות חברתיות, ניהול קהילות דיגיטליות ועוד. היתרון של התחום הזה והסיבה למשיכה הגדולה של אנשים נובעת מכך שמדובר בתחום המשלב יכולות טכניות עם חשיבה יצירתית, יכולות עיצוב, כתיבת תוכן, יצירת קופי ועוד.
#6 – מערכות מידע
מערכות מידע מנהלות תהליכים בארגונים מודרניים. בין אם מדובר במעקב אחר מלאי, שימור לקוחות או נתוני משכורות לעובדים,מרבית החברות יעשו שימוש במערכות מידע כדי לנהל את הנתונים שלהם. מסיבה זו, רוב הארגונים מחזיקים מערכת מידע בארגון.
תחום מערכות המידע כולל כמה סוגי משרות עיקריות:
- אפיון ויישום: הגדרת דרישות מערכת מידע עם הלקוח + בניית/התאמת המערכת עבור הלקוח.
- הטמעה והדרכה: מתייחס לשלב הטמעת המערכת בארגון והעברת הידע לבעלי התפקידים שאמורים לעשות שימוש במערכת.
- תחזוקה ותמיכה טכנית: מערכות מידע דורשות תחזוקה שוטפת וכתוצאה מכך שעובדים רבים עושים בהם שימוש, תמיד יש צורך בתמיכה טכנית של המערכת.
בתחום זה יש הרבה עבודה עבור ג'וניורים – פרוייקטים בעולם מערכות המידע לוקחים הרבה מאוד זמן ודורשים הרבה עובדים בכל שלבי הפרויקט (החל מאפיון ועד תמיכה טכנית למערכת קיימת) ולכן ניתן למצוא היצע רב של משרות, גם עבור מתחילים בתחום.
#7 -בדיקות תוכנה ואוטומציה (QA)
בודקי תוכנה מהווים חלק חשוב מאוד בעולם הפיתוח. בודקי תוכנה, הנקראים גם אנשי אבטחת איכות (QA) אחראים על ביצוע בדיקות שוטפות וגילוי באגים של המפתחים. על מנת לבצע בקרה, בודקי תוכנה משתמשים במתודולוגיות מגוונות ובכלים טכנולוגיים שונים כדי לגלות בעיות בקוד ולהעביר אותן לטיפולם של המפתחים.
עבודת הבדיקות מתחלקת לשני סוגים: בדיקות ידניות ובדיקות אוטומציה.
כל אחד משני התפקידים מצריך תכונות אופי שונות (ולעיתים יש יותר שוני מדמיון בין שני התפקידים). על פי רוב, תפקידי אוטומציה מאיישים בודקים מנוסים או ג'וניורים עם רקע חזק בפיתוח (בוגרי מדמ"ח/הנדסאי תוכנה).
בודקי תוכנה נושאים באחריות כבדה במיוחד משום שהם מהווים את נקודת הביקורת החשובה ביותר בפיתוח המוצר. בהתאם, קיים צורך תמידי בבודקים בכל חברה המפתחת תוכנה או אפליקציה מסויימת.
>> לקריאה נוספת: 15 קורסי QA שיכניסו אתכם לעבודה בבדיקות תוכנה >>
#8 – מחשוב ענן
המגמה הטכנולוגית של השנים האחרונות היא מעבר משרתים פיזיים למחשוב ענן ומדובר במהפכה של ממש. אך מאחר ומדובר בתחום ענק שדורש מאמר שלם כדי להסביר אותו, אנחנו לא נכנס פה להסברים מפורטים.
בקצרה נציין שתחום הענן פתח דלת לטכנולוגיות העתיד כמו בינה מלאכותית, IoT (האינטרנט של הדברים) ומחשוב קצה (Edge computing). בשנים הקרובות אנחנו צופים שטכנולוגיות אלו (הנשענות על מחשוב ענן) ישנו את חיינו מקצה לקצה עם יישומים של פיתוחים כמו ערים חכמות, מכוניות אוטונומיות ועוד.
אילו תפקידים בהייטק שייכים לתחום הענן?
מכיוון שארגונים רבים היום העבירו את עומסי העבודה שלהם לענן כמעט באופן מוחלט, נוצרה דרישה גדולה בשוק למומחי ענן. כיום כל ספקיות הענן הגדולות כמו אמזון, מיקרוסופט וגוגל מציעות תוכניות הסמכה בענן שלהם ובהתאמה מוסדות לימוד החלו להעביר קורסים בתחום.
*הבהרה חשובה: אם התחלתם בתחום מסוים זה לא אומר שאתם תעבדו בו כל חייכם. עולם ההייטק משתנה כל הזמן וכתוצאה מכך, אנשי הייטק חייבים להישאר מעודכנים ולהמשיך ללמוד טכנולוגיות נוספות כדי להישאר רלוונטיים ולנהל קריירה מוצלחת במשך שנים.
מעבר לכך, ארגונים מבינים את הערך של עובדים המתמחים במספר טכנולוגיות ולכן הם מוכנים לשלם יפה להייטקיסטים אשר בקיאים במגוון תחומים וכלים.
איך מוצאים עבודה בהייטק ללא ניסיון קודם?
לאחר שקראתם והתייעצתם עם משפחה וחברים, הגעתם למסקנה שאתם רוצים לעבוד בהייטק. אתם אפילו כבר חושבים כבר על תחום מסוים, נגיד – פיתוח תוכנה. מה הצעד הבא? האם צריך להירשם מיד לתואר? לעשות קורס אונליין?
הרבה אנשים עושים טעות ונכנסים לתהליך הזה מבלי להשקיע חשיבה רבה.
אנחנו ב- TechMonster מאמינים שאם אתם רוצים לבנות קריירה אמיתית בהייטק (או בכל תחום אחר), אתם חייבים לבנות אסטרטגיה. אחרת, לא בטוח שתצליחו להתמיד בתהליך וסתם תבזבזו הרבה כסף וזמן.
בחלק זה נציג את הדרכים העיקריות לקבלה למשרה ראשונה בהייטק או בשפה המקצועית, תפקיד ג'וניור.
כמובן, ישנן דרכים נוספות להתקבל לעבודה בהייטק אבל אנחנו בחרנו להתמקד במסלולים הנפוצים ביותר על סמך נתונים של עובדי הייטק בתחומים שונים.
אם אתם רוצים לעבוד בהייטק, סביר להניח שאחת מהדרכים הבאות יעבדו עבורכם:
הדרך המסורתית – תואר אקדמי
המסלול הסטנדרטי לעבודה בהייטק כולל לימודים לתואר רלוונטי כמו מדעי המחשב או הנדסת תוכנה, בשנה השלישית מתחילים לעבוד במשרת סטודנט, ובסיום הלימודים מתקבלים למשרה החלומות שלכם. נשמע נחמד לא?
איך זה עובד (במצב האידאלי):
- עושים תואר באוניברסיטה או מכללה במדעי המחשב
- במקביל (בשנה השניה לתואר), מתחילים לעבוד במשרת סטודנט
- מסיימים תואר לאחר 3 שנים עם ניסיון קצר ומתקבלים לעבודת ג'וניור
למי זה מתאים?
– לאנשים שמעדיפים מסגרות ברורות
– לאנשים שמתכננים לפתח קריירה בהייטק בטווח ארוך, ולא בהכרח ממהרים להתחיל לעבוד בזמן הקרוב
– לאנשים שעשו פסיכומטרי ועומדים בתנאי הקבלה הגבוהים של מוסדות הלימוד (מה לעשות.. לא הכל תלוי רק בכם)
הדרך הישירה – קורס במכללה / בוטקאמפ תכנות
בניגוד לאקדמיה, מכללות מקצועיות מבטיחות דבר פשוט: ללמד אתכם את התכלס של התפקיד. אם בתואר במדעי המחשב מקדישים כמעט את כל שנת הלימודים הראשונה לבניית בסיס ידע כולל לימודי אלגברה, חדו"א, לוגיקה וקורסי מבוא אחרים, מכללה מקצועית תבטיח ללמד אתכם רק את מה שתצטרכו כדי לבצע את התפקיד בפועל.
כך למשל, בקורס פיתוח ווב (בניית אתרים) במכללה אתם תלמדו שפות תכנות כמו HTML ו-JavaScript ושליטה בכלים שונים אך לא יסבירו לכם על הלוגיקה שמאחורי השפות הללו בפרטי פרטים.
קורסי תכנות במכללות לא מתקרבים לרזולוציות של תואר ראשון במדעי המחשב אך היתרון שלהם הוא שהם מכשירים אתכם לתפקיד ספציפי בזמן קצר.
אולי יעניין אותך:
7 מסלולי *בוטקאמפ* שיהפכו אתכם למתכנתים בהייטק
רוצים להפוך למפתחי Full Stack? ריכזנו עבורכם את תכניות הלימוד הפופולריות ביותר בארץ, שיכניסו אתכם לתעשייה!
הזמינות הרבה וההיצע הגדול של קורסים הפכו את הדרך הזו לפופולרית במיוחד. כיום ישנן הרבה מכללות המציעות קורסים איכותיים בכל תחומי ההייטק שהזכרנו, בתדירות גבוהה ובמסלולי לימוד שונים (קורסי בוקר/ערב).
חשוב להבין, הסמכה מקורס לבדה לא תבטיח לכם משרת חלומות, אבל זה צעד ראשון מצויין בפיתוח קריירה בהייטק.
למי זה מתאים?
– לאנשים שרוצים להיכנס לתחום אך לא מוכנים להתחייב לתואר של 3 שנים (לכל הפחות)
– לאנשים שמעוניינים להתחיל לעבוד בתוך זמן קצר יחסית
– לחיילים משוחררים המעוניינים לרכוש מקצוע על חשבון הפיקדון
– לאנשים שהתנסו בלמידה עצמאית של התחום ורוצים להעמיק את הידע שלהם ולקבל הסמכה מסויימת
>> לקריאה נוספת: סקירת 7 בוטקאמפים מומלצים [Full Stack] >>
הדרך הקשה (אך משתלמת) – למידה עצמית ובניית תיק עבודות
בניגוד לשיטות הקודמות שהזכרנו, למידה עצמית תדרוש מכם הרבה יותר משמעת עצמית ולכן אם אתם לא בטוחים שזה בשבילכם כנראה שלא תצליחו להתמיד בה. מצד שני, אם אתם אנשים נחושים במיוחד זה עשוי להיות המסלול המעניין ביותר (ואולי אפילו די מהיר) לעבודת החלומות שלכם.
איך זה עובד?
- בוחרים תחום שבו תרצו לעסוק: דרך זו דורשת מיקוד רב ולכן כדי לדבוק בה מומלץ שבאמת תבינו במה אתם רוצים לעסוק. בשלב זה אין צורך עדיין לבחור הסמכה ספציפית שאתם רוצים לעשות אלא רק להבין מהו הכיוון הכללי שלכם.
לדוגמה: תחום נבחר – פיתוח תוכנה.
- נרשמים לקורס און ליין בהתאם לרמה שלכם: לאחר הבחירה שלכם בסעיף הקודם (ובהתאם לידע הקודם שלכם), הגיע הזמן לבחור התמחות ספציפית. אין קורס אחד ויחיד שילמד אתכם הכל ולכן חשוב שהקורס הראשון שאתם עושים יספק לכם בסיס חזק לידע שלכם.
לדוגמה: קורס פיתוח Web.
- בניית תיק עבודות: ריכוז פרויקטים ועבודות רלוונטיות שנועדו להציג את היכולות שלמדתם למעסיקים פוטנציאליים.
לדוגמה: תיק עבודות של מפתח Web הכולל אתר אינטרנט שנבנה על ידו ומכיל פ'יצרים שהוא יצר לבד באמצעות שימוש במספר שפות תכנות ובעבודה בפלטפורמות מרובות.
היתרון הגדול בדרך זו הוא שיש המון קורסים מעולים, לעיתים בכמה עשרות שקלים, שמאפשרים לכם להתנסות בהרבה תחומים בקצב שלכם. לעומת זאת, קורס אונליין ידרוש מכם יכולת התמדה ומשמעת עצמית גבוהה ובנוסף יכולת "למכור" את עצמכם למעסיקים מעבר להצגת תיק עבודות מרשים.
למי זה מתאים?
– לאנשים עם משמעת עצמית ויכולת ניהול זמן טובה
– לאנשים שרוצים להתנסות ולקבל "טעימה" מתחומים שונים בעולם ההייטק כדי להבין מה מתאים להם
– לאנשים שלא מוכנים להוציא הרבה כסף על קורס במכללה
– לאנשים עם אנגלית ברמה גבוהה
לקריאה נוספת: 3 דרכים נפוצות להתחיל לעבוד בפיתוח תוכנה >>
לאיזה משכורות תוכלו לצפות בתור התחלה?
כשמתייחסים למשכורות הייטק, ישנה חשיבות עצומה לניסיון שלכם.
אם יצא לכם בעבר לראות טבלאות שכר בוודאי הבחנתם שהמשכורות הממוצעת גבוהה מהרבה מתחומים אחרים במשק.
זה לא אומר שיציעו לכם סכומי עתק כבר מהתפקיד הראשון שלכם, וכמובן שישנם פערי שכר גדולים בין המקצועות השונים. ועדיין, אפשר להגיד בוודאות דבר אחד – קריירה בהייטק בהחלט משתלמת מבחינה כספית יותר מתחומים אחרים.
הטבלה הבאה מציגה טווח משכורת לתפקיד ראשון (משרת ג'וניור), משרה שניה (2-3 ניסיון) ומשרות ניהול בתחומים שונים של פיתוח תוכנה.
טבלת שכר פיתוח תוכנה
תחום | 0-2 שנים | 2-3 שנים | 4-5 שנים | משרות ניהול |
---|---|---|---|---|
פיתוח פרונטאנד | 15-20 | 19-25 | 25-31 | 30-36 |
פיתוח פול סטאק | 15-20 | 21-26 | 27-35 | 30-36 |
פיתוח מובייל | 14-18 | 19-26 | 25-31 | 30-35 |
פיתוח דוט נט (NET.) | 16-19 | 19-24 | 25-28 | 29-34 |
פיתוח C/C++ | 16-19 | 19-24 | 25-28 | 29-34 |
פיתוח JAVA | 17-20 | 20-26 | 27-31 | 30-35 |
פיתוח פייתון (PYTHON) | 17-20 | 19-24 | 23-28 | 27-34 |
Node.JS | 17-21 | 20-24 | 23-27 | 28-33 |
*הבהרה: הסכומים בטבלה מציגים טווח משכורות עבור תפקידי פיתוח תוכנה נפוצים ונועדה לספק לכם פרספקטיבה. לצפיה בטבלאות שכר הייטק (מעודכנות ל- 2022).
איך תדעו אילו תפקידים בהייטק מתאימים לכם?
מרגישים מבולבלים מכל המידע שנפל עליכם? השתכנעתם שאתם רוצים לעבוד בהייטק אבל לא יודעים באיזה תחום לבחור? אל חשש, אין לכם צורך לענות על כל השאלות במכה.
תזכרו שהדרכים שהזכרנו אינן אקסקלוסיביות – הרבה אנשים בנו קריירה בהייטק על ידי שילוב של כמה מהמסלולים המוזכרים (או מסלולים אחרים לחלוטין).
למשל – מישהו שרכש את הידע שלו בקורס אונליין, ולאחר מכן נרשם לקורס במכללה. או לחילופין, סטודנטית שסיימה תואר במדעי המחשב, עבדה תקופה בתור מפתחת תוכנה וכעת רוצה להרחיב את הידע שלה באבטחת מידע ולהשתלב בתחום הסייבר.
הדרך לעבודה בהייטק רצופה מכשולים ותדרוש מכם הרבה עבודה, אך היופי בעולם ההייטק הוא שניתן להתנסות בו בקלות. יש המון מידע באינטרנט לגבי רוב התחומים שהזכרנו במאמר.
עדיין מבולבלים? עבור 50 ש"ח (פחות או יותר) ב- Udemy תוכלו לרכוש קורס בסיסי בכל אחד מהתחומים שהזכרנו ולבחון בעצמכם את רמת העניין והכשרון שלכם במקצוע.
מעבר לכך, ניתן למצוא הרבה תכנים במגוון תחומים בהייטק לגמרי בחינם, ואפילו להתנסות בעצמכם בכתיבת קוד בשפות תכנות שונות, בניית ועיצוב אתרים, ועוד במגוון כלים חינמיים.
מקווים שעזרנו לעשות לכם סדר ולעזור לכם לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורכם. שיהיה לכם בהצלחה!